D@ViD Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 55 minut temu, jedrek1980 napisał: Szukam opinii na temat Elite detailer Carnabuda Wax i także ich QD używał ktoś i może się wypowiedzieć @Domelmoże Ci odpowie
jedrek1980 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Kojarzę że sporo produktów używał tej firmy
Moderator Domel Opublikowano 13 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 1 godzinę temu, david2888 napisał: @Domelmoże Ci odpowie Jeszcze nie, dopiero mam w koszyku - czeka na lepsze dni 2 godziny temu, jedrek1980 napisał: Szukam opinii na temat Elite detailer Carnabuda Wax i także ich QD używał ktoś i może się wypowiedzieć 1 minutę temu, Domel napisał: także ich QD Za to uzywałem Gloss Detailera - i jestem zaskoczony trwałoscią. Nawet 3 mycia trzyma i dalej kropelkuje łądnie Aplikacja i odparowanie rewelacyjne. Jak klasyczny QD Spray and Wipe and Forget. Ten nowy QD o zapachu czekolady - czeka w kolejce do testów
Dystrybutor Tevopoland Opublikowano 5 Lipca 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 W dniu 22.04.2019 o 19:48, Domel napisał: Dziś na panelach @TevopolandTEVO QD BLACK. Pytanie o aplikację, czy na lakier czy na mikrofibrę ? aby był dobry efekt dobrze jest obficie spryskać lakier i użyć rękawicy G-activ Gglov od Tevo w przeciwieństwie do ręczników mikrofibrowych nie pije tak produkty i więcej wcieramy w lakier. I napisz ile zużyłeś produktu.
Moderator Domel Opublikowano 5 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 3 minuty temu, Tevopoland napisał: Pytanie o aplikację, czy na lakier czy na mikrofibrę ? Tego już nie pamiętam - to było w kwietniu Ale będę się bawił znowu i porównamy wyniki z osobami które otrzymają od was próbki. 3 minuty temu, Tevopoland napisał: aby był dobry efekt dobrze jest obficie spryskać lakier Jak dla mnie efekt był bardzo dobry ale krople słabe - to akurat nie jest dla mnie ważne 4 minuty temu, Tevopoland napisał: rękawicy G-activ Gglov od Tevo Link pls. 4 minuty temu, Tevopoland napisał: I napisz ile zużyłeś produktu. Bardzo mało. Pisałem wyżej, że produkt mega wydajny.
Dystrybutor Tevopoland Opublikowano 5 Lipca 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 No właśnie tak myślałem, produkt może i jest wydajne ale nie można za mało go użyć. Pewnie nie wszyscy wiecie ale SNB Gdańsk auto detailing to moja firma i pracujemy z tymi produktami bardzo mocno je testując. Z naszych doświadczeń jakie zebraliśmy nie tylko z Tevo. Powiem tak! aby produkt dobrze działał trzeba go użyć odpowiednią ilość, preparaty nasze posiadają silikon i jego mała ilość jest niewystarczająca aby efekty były dobre, tak jak z powłokami jak damy za mało źle lub krutko będą działały. Proszę zaaplikuj kolejnym razem spruskując obficie użyj mikrofibry z krutkim włosem aby w pierwszym kontakcie nie zgarnąć większości produkty w ręcznik. Zobaczcie Q8 oddane dziś ale aplikowaliśmy QD Strong 1 1
D@ViD Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 @Tevopoland aplikowane na suchy lakier? Jaki stan lakieru? Po korekcie? Czy leży coś pod spodem? Jakaś powłoka i to był serwis przy użyciu QD Black Strong?
Dystrybutor Tevopoland Opublikowano 5 Lipca 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Auto po 1 etapie przebieg 10tyś km, wymyte Ipa 100% i nałożone na sucho QD Strong na jałowy lakier efekt mega, lakier śliski w dotyku elefkt wizualny jak po ceramice.
Moderator Domel Opublikowano 5 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 25 minut temu, Tevopoland napisał: Z naszych doświadczeń jakie zebraliśmy nie tylko z Tevo. Powiem tak! aby produkt dobrze działał trzeba go użyć odpowiednią ilość, preparaty nasze posiadają silikon i jego mała ilość jest niewystarczająca aby efekty były dobre, tak jak z powłokami jak damy za mało źle lub krutko będą działały. Git dobrze wiedzieć. Tego chyba nie ma instrukcji opakowania. Lepiej późno niż wcale Pisałem tutaj Cytat Czego oczekujecie od testera ? Co tester ma wam pokazać przedstawić ? Jakie parametry są dla was kluczowe i co chcielibyście zobaczyć w teście ? Czym wyróżnia się ten produkt od wielu na rynku ? Podajcie jakiś input żebyśmy zrobili z tego output. Pzdr. Następni testerzy już będą wiedzieć. Jeśli coś jeszcze przychodzi wam do głowy dajcie znać 25 minut temu, Tevopoland napisał: Proszę zaaplikuj kolejnym razem spruskując obficie użyj mikrofibry z krutkim włosem aby w pierwszym kontakcie nie zgarnąć większości produkty w ręcznik. Ten zabieg ma wzmocnić hydro i kropelkowanie ? Bo na look nie mam co narzekać. 37 minut temu, Domel napisał: rękawicy G-activ Gglov od Tevo Dajcie linka do tej rękawicy bo nie umiem tego znaleźć
paperson Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 @Domel znalazłem TAKĄ, a pewnie o tę chodzi patrząc na post @Tevopoland: 2
pablo15005 Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Rekawica jest spoko, dostalem kiedys nasie szkoleniu tevo, odkopalem z szafu i uzywam czesto ciekaw jestem tego qd strong, moze bedzie dane przetestowac 1
lukeu Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Dziś na tapecie MIX CarPro. Wiadomo Ech2o+Reload+H20 (1:1:10). Głupio się przyznać, ale mimo, że mix miałem już dłuuugo, to tylko raz go użyłem na masce. Na moim lakierze miażdży! Przyciemnienie jest tak duże, że nawet po deszczu nie widać praktycznie kurzowych water spotów. Do tego niesamowicie podbija blask, hydro i ciągnie bardzo mało kurzu. Na lakierze mam trochę "love marks", ale ciężko się ich dopatrzeć po jego użyciu. Jak ktoś nie próbował, to zwłaszcza na ciemnym zdecydowanie warto. 3 1
Gość Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 W dniu 16.07.2019 o 18:40, lukeu napisał: Dziś na tapecie MIX CarPro. Wiadomo Ech2o+Reload+H20 (1:1:10). Głupio się przyznać, ale mimo, że mix miałem już dłuuugo, to tylko raz go użyłem na masce. Na moim lakierze miażdży! Przyciemnienie jest tak duże, że nawet po deszczu nie widać praktycznie kurzowych water spotów. Do tego niesamowicie podbija blask, hydro i ciągnie bardzo mało kurzu. Na lakierze mam trochę "love marks", ale ciężko się ich dopatrzeć po jego użyciu. Jak ktoś nie próbował, to zwłaszcza na ciemnym zdecydowanie warto. Reload? Robiłem Ech2O z wodą demineralizowaną 1:10. Robiłem 500ml produktu z 50ml koncentratu Ech2O. Ty jak robiłeś bo nie za bardzo rozumiem tego Reload tak wpisałeś 1:1:10? Mógłbyś opisać?
ghost Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 13 minut temu, Dejmian napisał: Reload? Robiłem Ech2O z wodą demineralizowaną 1:10. Robiłem 500ml produktu z 50ml koncentratu Ech2O. Ty jak robiłeś bo nie za bardzo rozumiem tego Reload tak wpisałeś 1:1:10? Mógłbyś opisać? Edytuj i usuń zdjęcia z cytatu, to niezgodne z regulaminem. Przecież jasno napisał 1/12 echo 1/12 reload 10/12 woda
Gość Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 2 minuty temu, ghost napisał: Edytuj i usuń zdjęcia z cytatu, to niezgodne z regulaminem. Przecież jasno napisał 1/12 echo 1/12 reload 10/12 woda ok ok tylko może jakaś nazwa konkretna a nie "reload". CAR PRO Cquartz Reload to ?
lukeu Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 @Dejmian Jakie jest pytanie, bo nie do końca rozumiem. Napisałem, że zrobiłem mix produktów od CarPro. Inaczej mówiąc: 1 część ECH20, 1 część Reload'a i 10 części wody (demineralizowanej wiadomo).
ghost Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 17 minut temu, Dejmian napisał: ok ok tylko może jakaś nazwa konkretna a nie "reload". CAR PRO Cquartz Reload to ? Nie znam więcej produktów detailingowych o takiej samej nazwie: https://carpro.global/catalog/reload/
Gość Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Już ogarnąłem, miałem zawias mózgowy czytając po prostu "Reload". Wybaczcie za zawias, już znalazłem właśnie.
lodowa Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 12 godzin temu, lukeu napisał: @Dejmian Jakie jest pytanie, bo nie do końca rozumiem. Napisałem, że zrobiłem mix produktów od CarPro. Inaczej mówiąc: 1 część ECH20, 1 część Reload'a i 10 części wody (demineralizowanej wiadomo). a jak do tego całego trio podchodzi elixir ich marki ?
lukeu Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @lodowa jak robiłem test na masce (nie jałowej, nie pamiętam co było pod spodem) to Elixir przyciemniał jeszcze bardziej. Jednak po wrzuceniu na cale auto różnica w wyglądnie nie jest do wychwycenia.
Eidos71 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @lodowa - praktycznie identyczny produkt, jak Elixir otrzymałem, robiąc mieszankę @lukeu i dodając jeszcze HydrO2. Bez tego ostatniego produktu miks nie zachowywał się tak, jak Elixir.
lukeu Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @Eidos71 co poprawił HydrO2? W jakich proporcjach zrobiłeś wszystko?
Eidos71 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 28 minut temu, lukeu napisał: @Eidos71 co poprawił HydrO2? W jakich proporcjach zrobiłeś wszystko? Poprawił właściwości przyciemniające i efekt hydrofobowy. Film z tej próby jest tutaj: Amatorszczyzna, ale staram się 2
kaktusPL Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2019 Jaki qd polecacie na fusso, chodzi mi głównie o podbicie głębi
Tomcio1 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 A jaki qd na fusso co da fajne szkielko ?
Rekomendowane odpowiedzi