Rafal9304 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Brak zapachu (a raczej smrodu) w Kiurlabie byłby wielkim plusem bo Vampir wali strasznie jak się robi w zamkniętym pomieszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 31 minut temu, Rafal9304 napisał(a): Brak zapachu (a raczej smrodu) w Kiurlabie byłby wielkim plusem bo Vampir wali strasznie jak się robi w zamkniętym pomieszczeniu No to będziesz mile zaskoczony. Jeśli mowa o walorach zapachowych to Ultracoat Iron Hunter też jest ciekawy. Z butelki lekko przebija się jajko ale podczas samej aplikacji czujesz tylko zapach mięty, który długo się utrzymuje. Dodatkowo Ultracoat jeszcze łatwiej się wypłukuje w stosunku do Kiurlaba. Równie długo utrzymywał się na lakierze co Kiurlab. Niestety jest sporo droższy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 No właśnie za Kiurlabem przemawia cena, bo jednak dość sporo tego idzie i często trzeba uzupełniać zapasy. Jeżeli nie będzie walił jak Vampir a będzie robił taką samą robotę to będę zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomikooo Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Szukam wosku na jesień-zima-wiosna, obecnie zbliża się lato i mam purple haze i jest świetny, ale krótko trwały, lakier blue misano, chodzi mi o to, żeby wosk wytrzymał te 6 miesięcy minimum, zastanawiam się nad collinte 476 jakoś tak lub fusso 12, jaki polecicie mi wosk do tego lakieru, który wytrzyma te 6 miesięcy powiedzmy. Cena: przedział cenowy fusso, collinite(maksymalna kwota) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Maja 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 2 godziny temu, Rafal9304 napisał(a): Brak zapachu (a raczej smrodu) w Kiurlabie byłby wielkim plusem bo Vampir wali strasznie jak się robi w zamkniętym pomieszczeniu Jakieś 10 lat temu kupiłem pierwszy (i wtedy chyba jedyny na rynku) deironizer - CarPro IronX. @Rafal9304on tak śmierdział że nim się nie dało pracować na dworze! W porównaniu do niego to co wypuścił po latach Shiny Garage czy ADBL to były perfumy Ale oczywiście trzeba szukać ideału i na pewno kiedy wykończę swoje zapasy, przetestuję nowość od Kiurlaba, skoro mówicie że taki bezzapachowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 30 Maja 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @atomikooo Zapraszam do tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Widziałem nowy film z T&G od Pure Chemie autorstwa @DZIADZIA i powiem, że laczki mi spadły z wrażenia. Nie wiem kolego kiedy to nagrywałeś, ale czy koniec końców kupiłeś całego baniaczka? Cena widzę dość sroga, bo w okolicach 280-290 zł za 5 litrów, ale skoro robi taką robotę to warto się zastanowić. Akurat w niedługim czasie skończę Prickborta i szukam czegoś dobrego do smoły. Najbardziej mnie urzekło to, że lubi wodę. Super oszczędność czasu, bo nie trzeba suszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @atomikooo bilt hamber finis. Droższy niż colli, ale da najlepszy look z tych trwałych wosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 6 godzin temu, Eryczek napisał(a): Jakieś 10 lat temu kupiłem pierwszy (i wtedy chyba jedyny na rynku) deironizer - CarPro IronX. @Rafal9304on tak śmierdział że nim się nie dało pracować na dworze! W porównaniu do niego to co wypuścił po latach Shiny Garage czy ADBL to były perfumy Ale oczywiście trzeba szukać ideału i na pewno kiedy wykończę swoje zapasy, przetestuję nowość od Kiurlaba, skoro mówicie że taki bezzapachowy. To ciekawie co się działo jak ktoś go używał w zamkniętym pomieszczeniu U mnie gorszy od Vampira to był Roton, na dodatek kiedyś wylał mi się w bagażniku w lecie, cudownie pachniało w aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Maja 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 5 minut temu, Rafal9304 napisał(a): kiedyś wylał mi się w bagażniku w lecie, cudownie pachniało w aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiolek1204 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @CAR CRAZY Ktoś wie może co się stało ze sklepem showcarshine bo strona wisi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Podczas próby usunięcia trojana, który wklejał moduł płatności kartą przy składaniu zamówienia, strona padła. Pracują nad jej poskładaniem do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 30 Maja 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 50 minut temu, osiolek1204 napisał(a): @CAR CRAZY Ktoś wie może co się stało ze sklepem showcarshine bo strona wisi? Miała dzisiaj wrócić do żywych, ale się nie wyrobili. Mam nadzieje że jutro ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 W dniu 30.05.2023 o 18:56, Mr.Wolf napisał(a): Widziałem nowy film z T&G od Pure Chemie autorstwa @DZIADZIA i powiem, że laczki mi spadły z wrażenia. Nie wiem kolego kiedy to nagrywałeś, ale czy koniec końców kupiłeś całego baniaczka? Cena widzę dość sroga, bo w okolicach 280-290 zł za 5 litrów, ale skoro robi taką robotę to warto się zastanowić. Akurat w niedługim czasie skończę Prickborta i szukam czegoś dobrego do smoły. Najbardziej mnie urzekło to, że lubi wodę. Super oszczędność czasu, bo nie trzeba suszyć. Mam, ale taniej wyjdzie Lahega herobiol 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polll Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Czy Allegrini GoGo Insect jest sens rozcieńczać? Gdy miałem gyeona can coata odnosiłem wrażenie że całkiem mocno podgryzal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Czy Allegrini GoGo Insect jest sens rozcieńczać? Gdy miałem gyeona can coata odnosiłem wrażenie że całkiem mocno podgryzal.Ogólnie w dystrybucji jest koncentrat i gotowiec, może używałeś tego pierwszego i żarł mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 @Mumins go-go jest agresywny i podjada wg mojej obserwacji - na woskach. Inna sprawa że z instrukcji powinien siedzieć na lakierze do minuty a zwykle trzymam jednak dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Muszę jutro wyczyścić kierownicę z alcantary. Nie mam nic dedykowanego do tego materiału, czym innym mogę go zastąpić ? Interior Cleaner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Ciekawy temat, różni producenci podają różną definicję alcantary zacznij od czystego mydła (np biały jeleń) - szkody nie zrobisz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Alcantara to sztuczny materiał i można go traktować tak samo jak każdą inną tapicerkę w aucie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Czerwca 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 9 godzin temu, Rafal9304 napisał(a): Muszę jutro wyczyścić kierownicę z alcantary. Nie mam nic dedykowanego do tego materiału, czym innym mogę go zastąpić ? Interior Cleaner ? czyścisz go tak jak inny material. Jedynie to płukać go zimna woda i jak juz dosycha to zaczesać pod włos 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Jaki polecacie opryskiwacz (2-3L)? Jest jakiś dedykowany wątek nt takich urządzeń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 1 Czerwca 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 @Saczi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 W dniu 31.05.2023 o 22:36, Rafal9304 napisał(a): Muszę jutro wyczyścić kierownicę z alcantary. Nie mam nic dedykowanego do tego materiału, czym innym mogę go zastąpić ? Interior Cleaner ? Zdecydowanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Dzięki za odpowiedzi, będę próbował IC lub środkiem do prania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi