frappe Opublikowano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Może głupie pytanie, ale dotyczy bardzo miękkiego lakieru. Mając jeden element na dość zadbanym lakierze z rysą wymagającą wycięcia, akuratnie bedzie na takim lakierze wyciąć rysę mocniejszą kombinacją pasty i pada tylko miejscowo, czy lepiej zlecieć cały element? Nie utrudni to potem finiszu ? Podkreślam ekstremalnie miękki lakier Toyoty. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 @frappe Ja robiłbym cały element. Jak wytniesz miejscowo to chusteczkowo będzie to później wyglądać. Jeśli mówisz, że lakier miękki, to spróbuj delkatną kombinacją padów - nie ma sensu strzelać do muchy z bazuki ;). W większości przypadków pomaga . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Pacjent BMW F10, macie może jakiś patent, marker albo farbkę która będzie zbliżona do oryginału i można było pomalować to wystającą część pokrętła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Dobry opryskiwacz 1.5-2 litra ręczny to wstępnego oprysku. Żeby wytrzymał TFR lub Cleatlne Citrus Foam 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 @t.sienkiewicz91 Mam Kwazara i jest ok. Ale teraz jak bym brał to marolexa bo można zmienić dysze na płaską. Wydaje mi się , że lepsza opcja przy aplikacji pre washu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubos Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 33 minuty temu, t.sienkiewicz91 napisał(a): Dobry opryskiwacz 1.5-2 litra ręczny to wstępnego oprysku. Bierz marolexa 2L - tego żółtego. Mam, używam od dawna właśnie głownie do oprysku i jest nie do zajechania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 @Kubos ok, będę szukał na alledrogo, może coś tanio znajdę @zeea masz linka o jakiego konkretnie Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 @t.sienkiewicz91 @adi1509 2 godziny temu, t.sienkiewicz91 napisał(a): Dobry opryskiwacz 1.5-2 litra ręczny to wstępnego oprysku. Żeby wytrzymał TFR lub Cleatlne Citrus Foam 2. Bierz śmiało marolexa ergo 2000 , mam ich chyba z 5 sztuk i nic go nie rusza:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 @jelinski17 i wziąłem ergo 2000 tego żółtego 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polll Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 @t.sienkiewicz91 ja polecam marolexa 3 litrowego, rozrabiam 2 litry oprysku i jednym napompowaniem robię całe auto. Do tego mam dyszę MF4/110 stopni i zestaw sprawdza się mega 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxers123 Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Zwykły żółty np. 13089667156 wystarczy do prewasha TFR czy lepiej coś z linii industry? a jeśli lepiej to acid czy alka?Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 @boxers123 mi wyżej koledzy polecili żółtego, więc kupiłem i myślę, że do TFR będzie elegancki. Oczywiście umyć po użyciu i będzie długo działał Czy może ktoś z Was rozbierał polerkę DA? Pytam z ciekawości, czy tam może jest coś do wyczyszczenia ewentualnie przesmarowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 ma ktoś myjkę Lehmann 220 bar 1800 W? za 279 warto czy szukać czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ral6014 Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 @etr Przypuszczam, że nie warto. Posiadam myjkę Kanwod 260 (czyli mocniejszą, ze tej samej rodziny myjek). Wywaliłem dziadowską plastikową lancę, kupiłem metalową lancę i mini lancę, dobrałem kilka dysz, wywaliłem kołowrotek. Teraz jest ok. Reasumując -wersja 260 to minimum. W planach lepszy wąż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Pany, jakiś osuszacz w spraju , żeby po bezdotyku szybko pozbyć się kropli i nie zaburzyć powłoki ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 @grechut KOCH PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 @adi1509 Za drogo. Wiem, że przy osuszaniu stężenie robi robotę, no ale nie ta cena. Niemniej dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 10 Lutego 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 42 minuty temu, grechut napisał(a): Za drogo. Wiem, że przy osuszaniu stężenie robi robotę, no ale nie ta cena. Niemniej dzięki miej na uwadze ze to jest koncentrat robisz 1-100, 1-200 to wychodzi grosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 10 minut temu, Streat napisał(a): miej na uwadze ze to jest koncentrat robisz 1-100, 1-200 to wychodzi grosze No tak jak wspomniałem, czytałem o tym stężeniu. Starczyłoby mi to do końca świata i jeden dzień dłużej, patrząc jak często udaje mi się ogarnąc auto Chyba, że ktoś z forumowiczów będzie chciał odstąpić setkę to przygarnę ( za opłatą ofkors ). Taki delikatny offtop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 @grechut 11873374033, tylko nie mow nikomu, dziala jak sqrsyn, a nie pisze na nim detailingowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas88 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Witam, ostatnio zauważyłem na lakierze jakieś przebarwienia na masce oraz dachu Czy ktoś może się spotykał z czymś takim ? Jak to usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 @Mikas88 dla o widać. Zrób ostre zdjęcie pod odbite światło najlepiej LED. Na oko kamień ale na oko to se można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Kto podpowie: pady kocha 45mm to jest ich wymiar pod normalny rzep 50mm ? np: KochChemie Fine Cut Pad Żółty 45X23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 @Mikas88 wpatruje się ale ze zdjęć nie wiem o co chodzi... może zaznacz te "przebarwienia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Teraz, CarlosBlack napisał(a): @Mikas88 wpatruje się ale ze zdjęć nie wiem o co chodzi... może zaznacz te "przebarwienia". Widać jakieś ala waterspoty ,takie bardziej tęczowe,wygląda jak zaschnięta piana aktywna albo coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi