Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, penkus5 napisał:

@majkel207kj Próbowałbym APC, choć chyba będą kwalifikowały się do malowania i tak...

APC nie daje rady, nawet nie wiem z czego są są zrobione te zaciski, myślałem o kwasie czy czymś mocnym ale trochę się boje ze narobi bałaganu

APC nie daje rady, nawet nie wiem z czego są są zrobione te zaciski, myślałem o kwasie czy czymś mocnym ale trochę się boje ze narobi bałaganu

Spróbuj deiron pędzelkiem, potem możesz jakiś dedykowany cleaner do felg typu brake buster. Rozrobionym kwasem pędzelkiem też możesz tylko na koniec daj APC żeby zneutralizować do końca kwas. Bałaganem bym się nie martwił bo jak nie pomoże to i tak tylko renowacja zostaje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

@majkel207kj Jak APC nie daje rady to śmiało leć kwasem.  Ja CleanTech bez rozrabiania stosowałem,  tylko w miarę szybko pędzlować i wypłukać.  Jest o wiele mocniejszy niżeli APC.  Nie martw się, tylko leć z tematem 😁

• Lubię to 1

@skrzat06 Sam raczej tak łatwo nie zejdzie. Ze 3 lata temu kolega mi przyprowadził podobny przypadek (tylko że po Gyeon Wet Coat po 3 tygodniach).

Myśle że najbezpieczniej będzie jakim kolwiek cleanerem przed woskiem. Ja robiłem ręcznie AngelWax Perfect Polish

• Moderator

Widział ktoś gdzieś na sprzedaż pasty polerskie w małych opakowaniach? np 25ml, 50ml - 100ml - próbeczki - ale oryginały nie przelewki jakieś.

Np lata temu pamiętam Sonax Profiline miał...

Potrzebuje kilka...

Godzinę temu, Domel napisał:

Widział ktoś gdzieś na sprzedaż pasty polerskie w małych opakowaniach? np 25ml, 50ml - 100ml - próbeczki - ale oryginały nie przelewki jakieś.

Np lata temu pamiętam Sonax Profiline miał...

Potrzebuje kilka...

Gyeon

Pytanko do osoby które "serwisują" swoje powłoki regularnie tzn raz na 1-2 tygodnie, boostujecie je czymś cały czas czy bardziej sprawdzacie trwałość ? Boostery nie mało kosztują często a wrzucanie zwykłego qd na powłokę to według mnie średni pomysł.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

"Muszę" w końcu pomyć auta, ale z oczywistych względów użycie pianownicy nie wchodzi w grę. Myślałem o oprysku Kwazarem z Greenstara, 1.5 l jakoś by stykneło. Ma to sens? Jak się taki oprysk zachowa na lakierze ze względu na brak wkładek pieniących? Nie będę kupował opryskiwacza typowo pod prewash na jeden raz.

Wyryte w skale z S20 FE 5G