penkus5 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 @majkel207kj Próbowałbym APC, choć chyba będą kwalifikowały się do malowania i tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 2 godziny temu, penkus5 napisał: @majkel207kj Próbowałbym APC, choć chyba będą kwalifikowały się do malowania i tak... APC nie daje rady, nawet nie wiem z czego są są zrobione te zaciski, myślałem o kwasie czy czymś mocnym ale trochę się boje ze narobi bałaganu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 APC nie daje rady, nawet nie wiem z czego są są zrobione te zaciski, myślałem o kwasie czy czymś mocnym ale trochę się boje ze narobi bałaganuSpróbuj deiron pędzelkiem, potem możesz jakiś dedykowany cleaner do felg typu brake buster. Rozrobionym kwasem pędzelkiem też możesz tylko na koniec daj APC żeby zneutralizować do końca kwas. Bałaganem bym się nie martwił bo jak nie pomoże to i tak tylko renowacja zostaje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 @majkel207kj Jak APC nie daje rady to śmiało leć kwasem. Ja CleanTech bez rozrabiania stosowałem, tylko w miarę szybko pędzlować i wypłukać. Jest o wiele mocniejszy niżeli APC. Nie martw się, tylko leć z tematem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Czy ktoś korzysta z produktu Koch’a PolStar? Chodzi mino pranie ekstrakcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 2 godziny temu, Putkowski07 napisał: Czy ktoś korzysta z produktu Koch’a PolStar? Chodzi mino pranie ekstrakcyjne. Polecam, mzr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 @alexander.p jakieś różnice ? Fotele zakurzone bez plam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Może zadam inaczej pytanie, czym Wy zabezpieczacie wnęki drzwi, woskiem twardym, czy jakim QDekiem, ewent jakim specyfikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 @kerad ja na wneki zazwyczaj daje sonaxa bsd . wydoniej dac wosk w sprayu niz twardy wosk a bsd dlugo polezy wiec spokojnie bedziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 7 godzin temu, alexander.p napisał: Polecam, mzr. Jakie rozcieńczenie? Nie ma problemu z pianą ? Wg instrukcji trzeba jakieś odpieniacz dodawać do odkurzacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbylus Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 Jaka najlepsza kombinacja #onestep do czarnego metalik (A94) na mini cooper?Praca na da15mmWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 @kerad dowolny mocny sealant w sprayu. Prio na trwałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzat06 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 "zaskoczyło" mnie słońce, czym usunąć takie zacieki z Sonax Spray+Seal? QDek tego nie rusza, obawiam się że musi samo zejść z czasem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 @skrzat06 Czas, czas i jeszcze raz czas bywało że bawiłem się APC i pomagało, ale zazwyczaj zostawiałem to w spokoju aby nie męczyć lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 @skrzat06 Sam raczej tak łatwo nie zejdzie. Ze 3 lata temu kolega mi przyprowadził podobny przypadek (tylko że po Gyeon Wet Coat po 3 tygodniach). Myśle że najbezpieczniej będzie jakim kolwiek cleanerem przed woskiem. Ja robiłem ręcznie AngelWax Perfect Polish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 19 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Widział ktoś gdzieś na sprzedaż pasty polerskie w małych opakowaniach? np 25ml, 50ml - 100ml - próbeczki - ale oryginały nie przelewki jakieś. Np lata temu pamiętam Sonax Profiline miał... Potrzebuje kilka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coded Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Godzinę temu, Domel napisał: Widział ktoś gdzieś na sprzedaż pasty polerskie w małych opakowaniach? np 25ml, 50ml - 100ml - próbeczki - ale oryginały nie przelewki jakieś. Np lata temu pamiętam Sonax Profiline miał... Potrzebuje kilka... Gyeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Próbki Profix Easy 20 ml w MXNowicki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 W dniu 17.06.2022 o 08:28, Putkowski07 napisał: @alexander.p jakieś różnice ? Fotele zakurzone bez plam. nie testowałem polstar, mzr zawiatał na stałe w arsenale.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Pytanko do osoby które "serwisują" swoje powłoki regularnie tzn raz na 1-2 tygodnie, boostujecie je czymś cały czas czy bardziej sprawdzacie trwałość ? Boostery nie mało kosztują często a wrzucanie zwykłego qd na powłokę to według mnie średni pomysł.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 @Domel mam te sonaxa chyba Waxohilicy, jak u Was hydro po zircon? U mnie tafluje niż mega kropling jak we wcześniejszych woskach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 @pablo15005 Zobacz w wątku "co mi dziś poprawiło humor", dodałem kilka zdjęć. Kropelkuje jak szalony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 20 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 47 minut temu, pablo15005 napisał: mam te sonaxa chyba Które masz? 04-06 w takicj małych słitaśnych buteleczkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 "Muszę" w końcu pomyć auta, ale z oczywistych względów użycie pianownicy nie wchodzi w grę. Myślałem o oprysku Kwazarem z Greenstara, 1.5 l jakoś by stykneło. Ma to sens? Jak się taki oprysk zachowa na lakierze ze względu na brak wkładek pieniących? Nie będę kupował opryskiwacza typowo pod prewash na jeden raz.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Hej, czy Autoglym Super Resin Polish można kłaść na np. plastikowe "chromowane" listwy wokół szyb, relingi dachowe, lampy czy tylko na lakier auta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi