Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Ja potrzebuję rozwiązania na już

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Jak kwasny ma pH powiedzmy 2 a neutralny 7 to poprostu zwiększysz pH w kierunku neutralnego i zmniejszysz efekt działania kwaśnego imo trochę bez sensu

Ps oczywiście jest wiele zmiennych

Jak kwasny ma pH powiedzmy 2 a neutralny 7 to poprostu zwiększysz pH w kierunku neutralnego i zmniejszysz efekt działania kwaśnego imo trochę bez sensu

Ps oczywiście jest wiele zmiennych

Jak chcesz odetkac to umyj neutralnym i potem oprysk kwaśnym panel po panelu z rozprowadzeniem rekawica szamponem kwaśnym 1:10 albo Aqua sour

• Moderator
4 godziny temu, MMCzysci napisał:

do całkowitego usunięcia przed kolejnym QW.

z moich obserwacji to lepiej nadaja sie szampony zasadowe do usuwania LSP niż kwaśne 🙂 do takich zabaw polecam Megs'a wash plus 😄 

• Lubię to 3

Co najskuteczniej usunie wszechobecny na szybach osad mineralny i dodatkowe zanieczyszczenia? W posiadaniu jedynie yato da, silne dłonie i kupa cierpliwości. Compound z, AG cpg? Dodam że próbowałem octem, coś tam zebrało, próbowałem glinka - też zebrało ale szyby dalej zasyfione.

Co najskuteczniej usunie wszechobecny na szybach osad mineralny i dodatkowe zanieczyszczenia? W posiadaniu jedynie yato da, silne dłonie i kupa cierpliwości. Compound z, AG cpg? Dodam że próbowałem octem, coś tam zebrało, próbowałem glinka - też zebrało ale szyby dalej zasyfione.
Twardy pad/futro/mf, agresywna pasta i jedziesz.

@Bapko wiem , z lekko zmęczonego znaczka Forda też mi farbę ściągnął o pH zapytałem z ciekawości , chyba muszę sobie pH metr zakupić. 

Mi niestety z salonowki BMW tez ruszył delikatnie i porobił ryski na piano

Kupiłem motocykl który ma matowy lakier i właśnie doczytałem w instrukcji żeby nie używać wosku. Chodzi o woski twarde że się nie da dotrzeć czy QD też mają na myśli? Cos polecacie do takich lakierów na motocykl?

@Kamsyyo - są przecież kosmetyki dedykowane matowym lakierom: sealant Gyeon Cure Matte, QD Polytop Mattlack Schnellpflege. Oferta kosmetyków do matowych lakierów jest skromna, w porównaniu do lakierów tradycyjnych (z połyskiem), ale są nawet powłoki dedykowane do matu.

@Kamsyyo nie używaj nic ściernego 🙂 zwykłe kosmetyki trochę ci pewnie wybłyszczą. Kładłem coś tam na czartne prawie matowe felgi i po wosku szły w satynę. Położyłem nawet zwykłą powłokę na nie i zyskały na wyglądzie.

Pytanko mam o ręczniki do rinsless. Pewnie będę chciał czasem przelecieć mało rudną furę. Jakie ręczniki i czy takie się nadadzą? https://sklep.motogo.pl/mr-rag-40x40cm-white-edgeless-380gsm-mikrofibra-biala-bezszwowa-12-pack

13 minut temu, analyzator napisał:

@PawelRDM nope. Wolę wsadzić w wiadro 10 ręczników i mieć pewność że jest zupełnie czysto 🙂

Ok rozumiem. Te mr. ragi to typowa fibra jak do docierania ceramiki. Myśle ze potrzebujesz czegoś bardziej puszystego. 

Polerowanie kabiny ciągnika siodłowego.

Lakier akrylowy zniszczony przez warunki atmosferyczne i chemie podczas mycia. Czy ADBL 9mm cokolwiek zdziałam? Czy bez rotacji wcale się nie zabierać? Jakich past mógłbym użyć? 

Spolerować chce auto którym aktualnie jeżdżę 🙂