marco80 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 @analyzator Nie tylko kiedyś byłeś święcie przekonany ze to akryl a skoro pady są czyste to znaczy ze to normalny lakier jak Ci wtedy pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 @marco80 AA pady były czerwone fabrycznie Ale miałeś rację lakier ma klar. Chyba odpisywałem w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @david2888 podglądam nowy twój projekt. Będzie PSB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Panowie, czarny uni Volvo, 2004, trochę oryginalnego trochę malowanego ponownie. Jakieś szanse na robotę rotacją? Jaką gabke wybrać do finishu, jaka pasta? Ktoś działał uni rotacją i coś podpowie? Wiem, wiem że w pracy wyjdzie co jest najlepsze ale nie mam arsenału gąbek i past a chce ugryźć ten lakier i mogę coś dokupić a potrzebne mi w sumie tylko coś do finishu. Z gąbek typowo finishowych mam czerwone naty a pastę menzerna 3500. Iść w czarne płaskie? Może coś karbowanego? Nie chce kupować DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ślepy1497605115 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Hej, po wypracowaniu pasty polerskiej za kazdym razem czyścić pada i impregnowac czy nałożyć np. 4 groszki pasty i dokończyć polerowanie drugiej części drzwi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @Ślepy1497605115 no impregnować to chyba bardziej się nie da a co do czyszczenia pada, zależy ile będzie zbierał z lakieru. jeśli to jakiś miękki finish to pewnie nie będzie potrzeby czyścić go po każdym wypracowaniu pasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ślepy1497605115 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 37 minut temu, CarlosBlack napisał: @Ślepy1497605115 no impregnować to chyba bardziej się nie da a co do czyszczenia pada, zależy ile będzie zbierał z lakieru. jeśli to jakiś miękki finish to pewnie nie będzie potrzeby czyścić go po każdym wypracowaniu pasty. Ok dziękuję, jeszcze jedno pytanko podczas polerowania pasta sonax ex 4-6 na początku się poci to normalne czy za dużo pasty daje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 ADBL Goofer czy Workstuff Zephyr? Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @bonderezWS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Przeczytałem, że WS ma 400gsm a ADBL 500gsm. Czy większa gramatura pomaga przy myciu szyb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @bonderez mam oba i nie zauważyłem jakichś różnic. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Pierzecie WP No Limit przed pierwszym użyciem?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfaJersey Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 18 godzin temu, Berd napisał: Meguiars stworzył Waterless Wheel Cleaner, ale nie ma go jeszcze w Polsce Dzięki, jest na Amazonie, już leci Mogły by się nasze firmy zainteresować tematem bez/nisko wodnego mycia, a nie kolejne QD, deirony i płyny do szyb. Mogły by wyjść przed europejski szereg bo i u nas (w sensie UE) wcześniej czy później wejdą zakazy mycia bieżącą wodą że względu na susze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Jakieś narzędzie do mycia wyższych aut? Latać z rękawicą po drabinie średnia przyjemność, a szczotą to jednak profanacja... Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 2 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @MMCzysci jak chcesz być pro: https://showcarshine.pl/akcesoria-do-mycia/microfiber-madness-incredipole-kit-full-zestaw.html a jak budżetowo: https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/pielegnacja-samochodu/mycie-samochodow/szczotki-do-mycia/szczotka-myjaca-629191/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 O to chodziło, dzięki!Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @Streat Ale fajne rozwiązanie gdyby nie ta cena .. za każdym razem mam to samo -> sam środek dachu / końcówka maski dramatem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @MMCzysci nie. Mam 10 takich ręczników wyjmuje i używam. Pytanko bonusowe. Mam takie ręczniki które od zawsze zostawiają niteczki. Czyli są w zasadzie bezużyteczne. Jeden z nich na przykład chemical guys. Były prane w SG enzym coś tam. Jest na to sposób czy robić nimi koła. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @analyzator z moich doświadczeń to są takie które zawsze potrafią zostawiać włoski na tępych powierzchniach. A niektóre po wielu praniach i jako nowe też nie zostawiły ani jednego włoska. Więc chyba niektore po prostu tak mają. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 5 godzin temu, Lukaso napisał: Panowie, czarny uni Volvo, 2004, trochę oryginalnego trochę malowanego ponownie. Jakieś szanse na robotę rotacją? Jaką gabke wybrać do finishu, jaka pasta? Ktoś działał uni rotacją i coś podpowie? Wiem, wiem że w pracy wyjdzie co jest najlepsze ale nie mam arsenału gąbek i past a chce ugryźć ten lakier i mogę coś dokupić a potrzebne mi w sumie tylko coś do finishu. Z gąbek typowo finishowych mam czerwone naty a pastę menzerna 3500. Iść w czarne płaskie? Może coś karbowanego? Nie chce kupować DA. Ja robiłem, ale sporo czasu Ci zejdzie,z pomocą przyjdzie Ci czarny pad karbowany(to ten pad który,wszyscy tu twierdzą ze nie nadaje się do niczego). Po próbuj z pastą Sonaxa PF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Tak delikatny pad i pośrednia pasta mówisz? @marco80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @Lukaso PF to pasta finiszowa,nie wiem jak bardzo zniszczony jest lakier i ile etapów Cię czeka przed, ale finalnie mnie ta kombinacja zagrała.Zdecydowanie szybciej i bezstresowo jest robić jednak maszyną DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Rozwaliła mi się uszczelka w PA - w tym elemencie, który wchodzi do lancy myjki. Gdzie taką dokupię, da się coś z tym zrobić? Czy może do wymiany cały adapter? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veider93 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 @MMCzysci znajdź sklep z uszczelkami, weź ja ze sobą to Ci zmierzą grubość i średnice i dobiorą taką samą;) zmieniałem tak wszystkie uszczelki w myjce ciśnieniowej, chodzi idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 elo Pany , szukam bilt hambera finis wax, ale 250ml, czy da sie w PL kupic ? @MMCzysci , Maciek tera to jakos ogarniesz, ale na przyszlosc kup se to https://www.google.com/search?q=uszczelki+lidl&client=firefox-b-d&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=E2EpXp08jy4pLM%3A%2CE8Z-FRjfVf8h8M%2C_&vet=1&usg=AI4_-kRnU2xAGFTlGcULiZePFjUe3idB-Q&sa=X&ved=2ahUKEwiLrOz3l5bpAhWv0KYKHZU1DmMQ9QEwAXoECAoQBg#imgrc=E2EpXp08jy4pLM, chyba masz tam gdzies lidl'a w poblizu? z takim zestawem za chyba okolo 30 pln, estes zarobiony na grube lata! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi