monterro Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 DODO JUICE LIME PRIME CLEANER czy Pure Paint Cleaner :D? Pure Paint chyba mniej ścierny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Kiedyś słyszałem że ten Pure Paint Cleaner nie jest najlepszy, weź DJ LP, on jest też niby glazem to możesz go nie wymywać i jeszcze bardziej zamaskować mikrozarysowania ale nie wiem jak wtedy z trwałością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Przestańcie już z tym wymywaniem cleanera. Robił ktoś test długodystansowy czy to w ogóle coś daje? Kładłem prosto na cleaner woski i całą zimę siedziały. Mowa o DJ LP. Idzie lato. Trwałość nie jest w ogóle istotna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 2 godziny temu, aabbcc123 napisał: @xadamx jakiej firmy pad? ADBL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 nie rozumiem po co w ogole cleaner jest skoro lepiej uzyc pasty finishowej i zrobi lepsza robote niz cleaner Jedyne zastosowanie widze w przypadku woskow ktore tego wymagaja np Sv badz zymol 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monterro Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Jeszcze jedno pytanie Black Exterior Trim Restorer czy Seal Separator będzie lepszy do odświeżenia gumowanych listw przy oknach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Fredi88 napisał: Przestańcie już z tym wymywaniem cleanera. Robił ktoś test długodystansowy czy to w ogóle coś daje? Kładłem prosto na cleaner woski i całą zimę siedziały. Mowa o DJ LP. Idzie lato. Trwałość nie jest w ogóle istotna. Taka moda na naszym forum. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 17 godzin temu, JJZS.KAM napisał: Nie mylisz czasem hologramów ze zwykłymi smugami po źle spolerowanym wosku?? Na DA dość ciężko o holo. Nikt nie poda dokładnej recepty, nikt nie wie jaki dokładnie masz lakier musisz przetestować co u Ciebie zagra. Muszę przyznać racje. Dla sprawdzenia wymyłem zmywaczem silikonowym kawałek elementu nasmalcowanego fusso i się okazało że zero hologramów. Zostawiając na aucie ten wosk po kilku myciach znikną smugi? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKRZ Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Popełniłem pierwszą w życiu powłokę - Gyeon Q2 Rim (wg opakowania wytrzymuje pH 2-11), w związku z tym mam pytanie. Czy ktoś wie jakie pH ma Excede UWC 1:30 i Excede T&R 1:4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliber93mm Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @poncio Miałem to samo po Sidekickerze. Dmuchawa rozbija wodę na bardzo małe krople i po niedokładnym osuszaniu w połączeniu z twardą wodą powstają takie niespodzianki. Co ciekawe te waterspoty, choć mniejsze, trochę trudniej usunąć od tych większych, podeszczowych. Pomagają środki do usuwania osadu wapiennego bądź mocniejszy cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Gąbek1 napisał: Muszę przyznać racje. Dla sprawdzenia wymyłem zmywaczem silikonowym kawałek elementu nasmalcowanego fusso i się okazało że zero hologramów. Zostawiając na aucie ten wosk po kilku myciach znikną smugi? Umyj porządnie nałóż jakiś qd, sprawdź może da radę dotrzeć holo:P Lub zdejmij wosk i smalcuj od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Chcę nałożyć cleaner DJLP. maszynka ADBL Roller 9mm Lakier lz9y (jeśli ma to jakieś znaczenie) jaki pad wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maajkeelo Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Siemka Korzystał ktoś czy wie jak się nazywa taki ręcznik, który się nawilża wodą i wycier brudną furę? Kiedyś na YouTube taki trafiłem, z góry Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Kaliber93mm napisał: @poncio Miałem to samo po Sidekickerze. Dmuchawa rozbija wodę na bardzo małe krople i po niedokładnym osuszaniu w połączeniu z twardą wodą powstają takie niespodzianki. Co ciekawe te waterspoty, choć mniejsze, trochę trudniej usunąć od tych większych, podeszczowych. Pomagają środki do usuwania osadu wapiennego bądź mocniejszy cleaner. Skorzystałem z wcześniejszej rady i użyłem octu. Pomogło! chyba... przynajmniej nic już nie widzę poza ciągłymi pyłkami pozostawionymi po fibrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 26 minut temu, Lukasz-odkrywca napisał: Chcę nałożyć cleaner DJLP. maszynka ADBL Roller 9mm Lakier lz9y (jeśli ma to jakieś znaczenie) jaki pad wybrać ? Ja nakładalem ten sam cleaner, na tej samej maszynce używając czerwonego czyli finishowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @Lukasz-odkrywca czarny badz czerwony z nata @maajkeelo nie ma takich cudownych ręczników ktory robi cuda . Kazdy mozesz namoczyć woda i wytrzeć auto. Tylko z jakim skutkiem ?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Godzinę temu, maajkeelo napisał: Korzystał ktoś czy wie jak się nazywa taki ręcznik, który się nawilża wodą i wycier brudną furę? Janusz niezbędny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Siemka Korzystał ktoś czy wie jak się nazywa taki ręcznik, który się nawilża wodą i wycier brudną furę? Kiedyś na YouTube taki trafiłem, z góry Dzięki !Bóg niech Cię broni przed tym...A jeszcze autorzy tych wspaniałych filmów robią z ludzi bałwanów wmawiając, jak to te ręczniki fenomanenalnie i bezpiecznie nie czyszczą Śmiech na sali. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @MMCzysci @maajkeelo pokażcie ten filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Był tu już kiedyś, ale co tam, niech przeżyje "drugą młodość" Poczytajcie odpowiedzi do komentarzy.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @MMCzysci a to widziałem myslałem że jeszcze cos innego a to nie jest przypadkiem recznik work stuffa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 43 minuty temu, Streat napisał: @MMCzysci ... a to nie jest przypadkiem recznik work stuffa? Też tak od razu pomyślałem. Możliwe. Aby nie zdzierać lakieru jak pani z filmiku powyżej zapytam o cleaner bo mam dylemat i za mało $ żeby kupić wszystko Fireball UPC, Angelwax Perfect Polish czy najtańszy Soft99 MLC ? Nie zależy mi na wypełniaczach bo i tak leci na to ipa, chcę tylko coś do szybkiego, ręcznego ataku na dany element z woskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @KiziorDZN do recznego ataku to poleciłbym Ci Megsa UC i pad tricolor chyba najbardziej optymalny bedzie i lekko ścierny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabbcc123 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @Lukasz-odkrywca czasem nie kupuj czarnego NATa, bo od krecenia Ci sie rozpadnie, a co dopiero jak na niego cos nalozysz. Chyba, ze lubisz jednorazowki. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 10 godzin temu, BiałyGTi napisał: nie rozumiem po co w ogole cleaner jest skoro lepiej uzyc pasty finishowej i zrobi lepsza robote niz cleaner 1. większość osób robi korektę raz do roku , jeżeli woskujesz PRZYKŁADOWO co miesiąc, to zrobiłbyś 12 korekt rocznie, nawet finishem to niezbyt rozsądne. Więc odpowiadając po co jest cleaner, oczyszcza lakier właśnie w okresie między korektami. Na 1 korektę przypada X użyć łagodniejszego środka, potem cykl się powtarza. 2. cleanery obecnie posiadają wiele innych funkcji: bonding agent, primer, filler, glaze 3. pasty są zazwyczaj dla studia, chemiczne produkty cleanery częsciej dla pasjonatów, wiele z nich ma przyjemny zapach, oraz może mieć bardziej naturalny skład Przedstawiłem kilka aspektów z czego pierwszy jest kluczowy. 10 godzin temu, BiałyGTi napisał: Jedyne zastosowanie widze w przypadku woskow ktore tego wymagaja np Sv badz zymol Wymagają to mit albo mocne nadużycie, produkty obu marek ładnie potrafią siedzieć na cleanerach innych firm lub oczyszczonej powierzchni. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi