Moderator Domel Opublikowano 28 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Streat napisał: to jes ta pianownica? Tak ale dostaniesz ją np w GlossFactory.pl https://glossfactory.pl/pianownice-i-spryskiwacze/gloss-factory-pianownica-niskocisnieniowa-do-weza-ogrodowego-z-pistoletem-zbiornik-900-ml?from=listing&campaign-id=21 Dla mnie sprawdza się wyborowo i używam regularnie. Jakieś tam jeszcze filmiki z nią mam. Kwestia gustu, potrzeb, otwartości na nowiki etc etc. Ja na chwilę obecną jak mam rozkładać co tydzień myjkę - to wolę to - jeden klik i podpięte do szlucha. Nie jest to oszczędna maszynka, ale przy hektolitrach piany które mam w piwnicy nie robi mi różnicy czy w leje do zbiornika z palca 100ml czy 200ml 1
Moderator Streat Opublikowano 28 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 oo widzisz to chyba musze zamowic Tez mam tego tyle że chyba nigdy nie wykorzystam 1
DZIADZIA Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 Tu jest za połowę ceny #Aliexpress 45,77 zł 37%OFF | 800ml myjnia samochodowa pistolet do piany czyszczenie samochodu mycie śnieg spieniacz Lance samochód woda mydło atomizer na szampon pianka w sprayu pistolethttps://a.aliexpress.com/_UeGFq 1
slav Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 @ghost https://www.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja/problemy-z-wilgocia-w-aucie-test-samochodowego-pochlaniacza-wilgoci/pc051f3 Tu jedna z gazet testowała ten pochłaniacz dokładnie tak jak opisałeś.
ghost Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 45 minut temu, slav napisał: jedna z gazet testowała 55g to nie strasznie dużo ale zawsze coś. Z tego co mi się obiło o uszy to jest jakaś wersja o większej pojemności, chyba oznaczona XL
slav Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 @ghost Niby tak, ale napisali, że testowali ok. 4 tygodni w aucie użytkowanym okazjonalnie i parkowanym głównie w garażu podziemnym. Wskaźnik był bladoróżowy, więc może to jeszcze nie był kres możliwości pochłaniacza, ale zwyczajnie nie mógł się lepiej wykazać. Ja się chyba skuszę. Zastanawiam się jeszcze alternatywnie nad tym od K2. Używał może ktoś tego pochłaniacza K2 i może coś napisać o nim?
PawelKRZ Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 Mam pytanie o amatorskie połączenie DA + pad NAT (czerwony/zółty) + Sonax Perfect Finish W filmach MX-Nowicki (#16 i #56) raz jest podane, żeby tym zestawem pracować najpierw na max obrotach 4 przejścia, potem 2 przejścia na 3-4 biegu (#16) a raz jest podane żeby zrobić 2 przejścia na 3 biegu i potem 2 przejścia na 4 (#56). Czy te różnice są przez to, ze raz jest to One Step (#16) a raz to finish po cięciu (#56)? Dla amatora bezpieczniejsza jest wersja z mniejszymi obrotami?
damiano2007 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @PawelKRZ i tak wszystko zależy od typu lakieru. Wyższe obroty, szybciej popracujesz z pastą - efektywniej. Mniejsze obroty - teoretycznie lepsze wykończenie. A praktyką nie zawsze idzie w parze z teorią bynajmniej w moich doświadczeniach 1
CarlosBlack Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @PawelKRZ jeśli pracujesz na takim samym lakierze w takim samym stanie i mając takie same umiejętności to pewnie się ten przepis sprawdzi nie ma gotowego przepisu. próbuj i wyciągaj wnioski dlatego detailing tak wciąga 1
PawelKRZ Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @CarlosBlack Właśnie widzę, ze to straaasznie wciąga. Żona tez widzi i się zaczyna denerwować Na szczęście można wyjść do garażu i się nic nie słyszy. Dla mnie to hobby i świetna zabawa (mimo ze jestem padnięty fizycznie to odpoczywam) Przy okazji nie chciałbym zniszczyć lakierów w nowych samochodach dlatego zaczynam od "lekkich" past (cleanerów) i miękkich padów. Tylko te obroty mnie zastanawiają. Pewnie zacznę od wolniejszych. Jak pisze @damiano2007 , mi na efektywności nie zależy (hobby). Przy okazji - czy obecne lakiery VW to są określane jako twarde? 1
damiano2007 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @PawelKRZ jeśli są oryginalne to tak, zaliczają się do twardszych. Jak coś to poszukaj siebie na YT filmików Nowicki o polerowaniu na DA. Tam jest fajnie omówione co i jak
D@ViD Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @PawelKRZ Pasty Sonax mają to do siebie, że posiadają na opakowaniu ŁOPATOLOGICZNĄ instrukcje obsługi dla danej pasty. Polecam sprawdzić, bo naprawdę to działa Przykładowa instrukcja pasty Sonax EX04/06 1
#kris Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 Siema.Ktoś już testował Leather Kit na jasnej skórze??Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Moderator Streat Opublikowano 29 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @david2888 podobna instrukcja obsługi była na menzernie w starych opakowaniach
Alfa47 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 Pytanie mniej związane z detailingiem, tylko chodzi o wydechy Ma ktoś jakieś doświadczenie z firmą proex, czy poleci jakąś inną tego typu firmę? Potrzebuje dobrego wydechu końcowego do diesla, w miarę fajnych $
Mikos95 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 Jeśli dobrze pamiętam, to w pracy używaliśmy Kwazarów z zieloną Tugą i nic się im nie działo.
Tomas-sg Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2020 Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi "zagazowanie" lakieru ?
slawik_G Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2020 Położona zbyt gróba warstwa claru i zbyt szybkie jego wygrzanie, spodnia warstwa nie zdążyła jeszcze odparować a górna już przysycha. To tak w skrucie.
Tomas-sg Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2020 Teraz, GLOSSY CAR napisał: Położona zbyt gróba warstwa claru i zbyt szybkie jego wygrzanie, spodnia warstwa nie zdążyła jeszcze odparować a górna już przysycha. To tak w skrucie. Dzięki. Właśnie o to mi chodziło
andrew-mks Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2020 https://www.glasurit.com/pl/uwiezienie-rozpuszczalnikowgazowanie
pablo15005 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2020 Ibiza IV twardy lakier? Porownujac do b8 audi?
misz.czu Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2020 Rudy nalot na dywanie, jak sobie z nim poradzić? Przy praniu w Vikana wchodzi mi dużo włosa z dywanu, jakiś patent na szybkie wyciąganie tych kłaczków? Good Stuff Leather Cleaner - bliżej mu do stronga czy softa Colourlocka?
CarlosBlack Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 Klej kropelka. Ponad tydzień... da się to "zmyc"?
Rekomendowane odpowiedzi