Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]Mathie[/ref], jak chcesz długotrwałości to bez BH jak wet look to BH, wosk nie będzie się trzymać na politurze
Mathie Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 O taką odpowiedź mi chodziło, dzięki [ref]Znawca_Bigosu[/ref], za poradę
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Panowie Leder Versiegelung czy GYEON LeatherCoat? do konserwacji kierownicy?
Tomas-sg Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Dobra nawigacja na androida offline ?
Gesiu_15 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 [ref]Tomas22[/ref], od 3 lat używam Automapa na android
Mathie Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Dobra nawigacja na androida offline ? Polecam Sygic, ściągasz sobie mapy wybranych państw przez wifi i po problemie, przejecałem na tej nawigacji z Krakowa do Holandii bez zająknięcia, idealnie doprowadziła mnie do celu, jest wersja darmowa która pokazuje Ci tylko trasę ale za opłatami możesz rozszerzyć opcje np. komendy głosowe itd
benybco Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Ja korzystam z automapy od 4-5 lat. Póki co gdzie chciałem, tam trafiłem.
robcok Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Czy krauss zakupiony poza PL ale w Unii będzie obowiązywała GW w PL normalnie czy raczej nie?
Adzio Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Nie wiem jak z Kraussem, ale TomTom kupiony w Holandii normalnie ma GW w PL. Obstawiam, że to taka sama sytuacja.
Michcis Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Taki oto dylemat. Auto które nadaje się do korekty lakieru, po raz pierwszy przez mnie będzie glinkowane (notabene wygląda jakby nigdy glinki nie widziało i mam nadzieje że tą glinką nie zrobię gorzej bo pierwszy raz będe glinkował ) i co najlepiej położyć po myciu? AutoGlym Ultra Deep Shine ma chyba największy sens? Czy taki sam efekt da jakiś QD czy QW (Botox, Wolf's Protection)?
pabloo1033 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Jaka twardość szczotki do ręcznego czyszczenia tapicerki przy użyciu encapsulatora od exede, miękka, średnia czy twarda?
KapselK Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 [ref]pabloo1033[/ref], używam szczotki od ExCede i na mój gust jest ona miękka. Swoją droga jest dość wygodna, jak chcesz jakąś kupić to może tą?
.r. Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Twardość szczotki dobiera się do rodzaju tapicerki i stopnia zabrudzenia...
Igor_s4 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Trochę inne pytanie.Auto po malowaniu jakies 2 lata temu .pierw fibra + megs 101 pozniej zolty nat i zolty koch a na koncu czarny pad nata i antyhols kocha. Oczywiście wsio odtluszczane adbl. Nowa fibra adbl, pryskam na fibre odtluszczacz i przecieram delikatnie lakier jeden przejazd pozniej drugi i zaczynaja sie robic mikroryski im wiecej przejazdow fibra tym coraz wiecej.wina lakieru?
Freddy Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgadza się. Mocniej zmoczyć fibre przecierać delikatnie bez docisku i najlepiej jak najmniej przejazdów jak również używać wiecej niż jednej fibry o wysokiej gramaturze najlepiej dedykowanych do lakieru. A co to za auto swoją drogą całe malowane? Jakim towarem tzn jaki klar poszedł? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Igor_s4 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Audi 80 cala zmiana koloru.Po lakierowaniu byla polerowana pozniej ktos jechal wodnym i polerowal i sajgonu narobil i wypadlo na mnie ze musze wsio do kupy ogarnac a lakieru tyle co nic.. glebsze rysy zostawiam bo zaraz lakieru nic nie bedzie tylko najgorzej ze przecieram odtluszczaczem i mikrorysy wylaza... a filanie bedzie ceramika SI3D Co do klaru prawdopodobnie wlasciciel mowi ze app
Freddy Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Raczej wet sanding naruszył a raczej usunął najważniejszą zewnętrzną warstwę klaru która ma chronić przed rysowaniem wykluczając zbyt małą ilość utwardzacza i już pomijając to że APP to taki sobie towar.... Zrób na ile się da jak nie ma pola do popisu żeby nie skończyło się to źle dla Ciebie Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Igor_s4 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Dokładnie robię delkatnie na ile sie da co nieco zostaje ale i tak lepiej jest niz to co bylo.. i tak jest jazda na krawedzi.po antyholsie delikatnie odtluszcze i po wszystkim.Dzieki za pomoc:) Pozdro
Freddy Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Myślę że klient i tak usiądzie jak zobaczy skoro auto przyjechało w takim stanie powodzenia pzdr Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
pabloo1033 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Twardość szczotki dobiera się do rodzaju tapicerki i stopnia zabrudzenia... Citroen C4,czana tapicerka materiałowa, lekkie zabrudzenie, ot zwykłe użytkowanie, bez plam,zacieków.3 lata temu prana ekstrakcyjnie.
Swir Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Czy po papierze 5000 (po drodze 2500 i 3000) wyprowadzę powierzchnię Menzerną 3500? Chodzi o zlikwidowanie delikatnej skórki pomarańczy. Czy może potrzeba jakiejś pasty średniej? Ew. mam dostęp do G3, a chciałbym wykorzystać co mam, najlepiej bez domawiania czegoś i czekania.
zawisza Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Do czego byście sklasyfikowali ADBl Clay Sponge - bardziej do pierwszego glinkowania, czy bieżącej (np co 3-4 miesiące) pielęgnacji ? Czy nada sie super do tego i tego ?
George Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Co lepsze ADBL Wheel Warrior vs Tenzi Alux na mocne zabrudzenia felg zarówno na zewnątrz jak i od wewnątrz. Jakie proporcje?
AKYRM Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Panowie czym mogę zmyć plamę po jakimś spreju na desce w audi a4b5? Tak żeby nie narobić sobie jeszcze większego problemu
Rekomendowane odpowiedzi