Arkadio_Gdansk Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Ja mam go w spray'u i to chyba dość jednoznacznie sugeruje sposób aplikacji. Ja psikałem na lakier i docierałem fibrąTeż mam w sprayu dlatego wolałem zapytać czy aplikowac jak qd.Czyli Twoim zdaniem wystarczy psiknac na lakier i rozprowadzic mikrofibra a nastepnie dotrzeć kolejna fibrą?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Arkadio_Gdansk Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Nawet nie trzeba docierać drugą Jestes w stanie powiedzieć mi na ile wystarczy takie zabezpieczenie?Wiem, ze zalezne od warunków itp, ale nastawiac sie na trwałość fusso czy lepiej?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Nie jestem. Na forum jest test. Znajdź i zobacz czy tam coś jest o trwałości
powalla Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Po co tym chcecie leciec na bogato? Zeby szybciej go zuzyc, bo trzeba go zuzyc by kupic inny produkt? Jak nalozycie duzo (takie babelki beda na lakierze sie robic) , to i tak nadmiar zebierzecie mf i tylko kasa w plecy Kupujecie za kilka zeta aplikator do powlok np. CP + 3 sciereczki do nakladania i jazda . Glupi platek kosmetyczny pozyczony od swojej lepszej polowy lub od mamy da lepszy efekt niz psikanie na lakier jak jakims QD . Ma byc cienko i rowno nalozone ...bardzo dobry wstep , czyli nauka kladzenia normalnych powlok . Jest na forum obszerny temat o tym produkcie wiec warto przejrzec jak Grzesiek sie tym bawil lata temu.
Birkhof Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Max Protect SilkCoat - opłaca się inwestować? Jakie jest zdanie używających ten produkt? Jak się nim pracuje? Czy może inny QD na bazie krzemu (AW enigma) albo powłoka hydrofobowa (fireball nano coat). Powłoka to UNC-R PE.
powalla Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Tyle na na UNCr malo sie bedzie cos trzymac , no i po co Ci cos z Sio2 jak ta powloka nie ma tego zwiazku w swoim skladzie? Specjalnie wyprodukowano Silkcoat by podbijac te powloke , a ze drogi ? Nikt nie mowil ze Detailing jest tanim hobby
Birkhof Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 53 minuty temu, powalla napisał: Tyle na na UNCr malo sie bedzie cos trzymac , no i po co Ci cos z Sio2 jak ta powloka nie ma tego zwiazku w swoim skladzie? Specjalnie wyprodukowano Silkcoat by podbijac te powloke , a ze drogi ? Nikt nie mowil ze Detailing jest tanim hobby Źle się wyraziłem - nie chodzi mi o cenę. Tylko o jakość produktu. Czy warty jest swojej ceny Informacji jak na lekarstwo, ciężko cokolwiek się dowiedzieć. Chodzi mi o wygodę pracy, czy łatwo się z nim pracuje - głównie chodzi o docieranie czy jest łatwe / wymaga chwilę pracy z przekory zapytam - jeśli chodzi o unc-r to skoro unc-r leży na v1, które jest na bazie kwarcu to dlaczego qd kładzione na unc-r nie może być na bazie kwarcu? edit: Na stronie PL dystrybutora jest taka informacja: The only solution known to us for wax finishes, where you have tried a bit too hard, applied too much wax and panels have started "steaming up" or getting covered in a light haze. It can be a right problem as no matter what you do, the haze will always come back. Silk Coat can fix this issue in a few seconds, the haze will not come back and the finish will be boosted to super hydrophobic properties, will feel much smoother and you will have this little extra gloss to it that makes a difference between a decent job and something very special and outstanding. Tak więc nie do końca chce mi się po prostu wierzyć, że został specjalnie dla UNCr'a zaprojektowany i tylko na nim powinien być używany... Po prostu myślę, że to bardzo dobry QD'ek/ssw - pytanie czy 3-4x lepszy jak prostaff water gold, c2v3, qed enigma - ale podejrzewam, że nikt nie umie odpowiedzieć na to pytanie
Maciej WTN Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 2 godziny temu, Birkhof napisał: Źle się wyraziłem - nie chodzi mi o cenę. Tylko o jakość produktu. Czy warty jest swojej ceny Informacji jak na lekarstwo, ciężko cokolwiek się dowiedzieć. Chodzi mi o wygodę pracy, czy łatwo się z nim pracuje - głównie chodzi o docieranie czy jest łatwe / wymaga chwilę pracy z przekory zapytam - jeśli chodzi o unc-r to skoro unc-r leży na v1, które jest na bazie kwarcu to dlaczego qd kładzione na unc-r nie może być na bazie kwarcu? edit: Na stronie PL dystrybutora jest taka informacja: The only solution known to us for wax finishes, where you have tried a bit too hard, applied too much wax and panels have started "steaming up" or getting covered in a light haze. It can be a right problem as no matter what you do, the haze will always come back. Silk Coat can fix this issue in a few seconds, the haze will not come back and the finish will be boosted to super hydrophobic properties, will feel much smoother and you will have this little extra gloss to it that makes a difference between a decent job and something very special and outstanding. Tak więc nie do końca chce mi się po prostu wierzyć, że został specjalnie dla UNCr'a zaprojektowany i tylko na nim powinien być używany... Po prostu myślę, że to bardzo dobry QD'ek/ssw - pytanie czy 3-4x lepszy jak prostaff water gold, c2v3, qed enigma - ale podejrzewam, że nikt nie umie odpowiedzieć na to pytanie Silk Coat jest banalny w aplikacji i docieraniu, fajnie odświeża powłokę, bardzo wydajny.
Birkhof Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 13 minut temu, Maciej WTN napisał: Silk Coat jest banalny w aplikacji i docieraniu, fajnie odświeża powłokę, bardzo wydajny. Popytałem jeszcze kilka osób na priv i wszyscy polecali Dzięki, już się pakuje z zamówieniem 1
Arkadio_Gdansk Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Jeszcze dopytam w sprawie duraglos ceramic coating, jest sens położyć po 12 tenzi quartz spray czy nie wpłynie to pozytywnie(np. Oslabi powłokę jakimiś rozpuszczalnikami etc.)?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
powalla Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Na moje nie ma sensu , a jak już to raczej Reolada bym nałożył ...tyle że jak ten DG kosztuje tyle co Reolad, to wolałbym przetestować trwałość samego DG i po osłabnięciu po prostu nałożyć ponownie DG
Arkadio_Gdansk Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Na moje nie ma sensu , a jak już to raczej Reolada bym nałożył ...tyle że jak ten DG kosztuje tyle co Reolad, to wolałbym przetestować trwałość samego DG i po osłabnięciu po prostu nałożyć ponownie DG Moze Ty jestes w stanie oszacowac trwałość tego produktu? Widziałem test i podobno wytrzymał 14miesiecy. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
powalla Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Nigdy nie zdarzyło mi się widzieć autka z tą powłoką po np. roku od mojej aplikacji, tak więc nie pomogę w tej kwestii. W sumie u siebie też kiedyś miałem ją nałożoną ale jak to kiedyś bywało z chęcią testów , to po jakimś czasie usunąłem i nakładałem ciągle coś innego
rapmen93 Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 @Birkhof ciężko o bezpośrednie porównanie, ale produkt Cartec w zupełności wystarcza do oczyszczenia szyby. Mocniejsze akcje i tak kończą się na rotacji, filcach i tlenku ceru. 1
RafalB Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 WitamKtóry produkt lepszy do prania fibr:- ADBL Micro Wash - Shiny Garage Enzyme Microfiber Wash?Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Birkhof Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 8 minut temu, RafalB napisał: Witam Który produkt lepszy do prania fibr: - ADBL Micro Wash - Shiny Garage Enzyme Microfiber Wash ? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Bierz SG, ma dobre opinie ostatnio. Do mnie dopiero jedzie.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 5 Lipca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 2 godziny temu, RafalB napisał: Shiny Garage Enzyme Microfiber Wash polecam
Moderator Domel Opublikowano 5 Lipca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Teraz, BiałyGTi napisał: polecam Ja używam na zmianę SG i ADBL, i powiem szczerze nie widzę różnicy pomiędzy nimi. Doprane ? Doprane. Nie drążę...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 5 Lipca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 @Domel ja widzę sg lepiej mi dopiera i fibry sa bardziej puszyste
Birkhof Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 2 godziny temu, Domel napisał: Ja używam na zmianę SG i ADBL, i powiem szczerze nie widzę różnicy pomiędzy nimi. Doprane ? Doprane. Nie drążę... @Domelmyje czyste auto i dlatego nie ma brudnych fibr
Moderator Domel Opublikowano 5 Lipca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 7 minut temu, Birkhof napisał: @Domelmyje czyste auto i dlatego nie ma brudnych fibr Bez przesady Swego czasu mialem juz caly test przygotowany. Kombinacje, przepierki, zaklejki, cuda wianki, ale dałem se spokój Spoiler
W1Michal Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 moge zastosować ADBL APC na lakier ? mam ba dachu sporo jakiegoś żółtego dziadostwa 1
Birkhof Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 7 minut temu, W1Michal napisał: moge zastosować ADBL APC na lakier ? mam ba dachu sporo jakiegoś żółtego dziadostwa Spróbuj w pierwszej kolejności letnią wodą, bo jak to jakieś soki/żywica to forensic robił ostatnio test
W1Michal Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 wodą z szamponem nie schodzi więc samo mycie nic nie daje. szorować tego nie chce bo porysuje
Rekomendowane odpowiedzi