Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy takie mycie przed korektą będzie dobre?

-tar & bug

-vampire liquid

-piana aktywna

-spłukanie

-glinka

-mycie na 2 wiadra

-spłukanie

-osuszanie

Opublikowano

Piter ja bym dał przed glinka mycie na dwa wiadra chociaż takie szybkie.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak przed glinka mycie. Wtedy będzie miala jeszcze mniej do zbierania.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Piter80 po skończeniu każdego elementu zmywaj, to żadne mazy nie zostaną. Ja zawsze po glinkowaniu robię szybką akcję z myciem małą dawką szamponu.

Jestem wtedy spokojniejszy, że żadne ziarenko piasku czy inny paproch nie wleci pod pad :)

Opublikowano
4 minuty temu, Piter80 napisał:

@paperson Dzieki.Masz na myśli zmywanie wodą tak?

Tak, na bieżąco spłukuję wodą, zaś po glinkowaniu, a przed korektą myję na szybko szamponem.

• Dziękuję 1
Opublikowano
11 minut temu, paperson napisał:

Tak, na bieżąco spłukuję wodą, zaś po glinkowaniu, a przed korektą myję na szybko szamponem.

No tak miałem zeobić.Po glince spłukać i umyć na 2 wiadra.Dzięki

Opublikowano

Szpyrek jak chcesz sprawdzic przebicia , to bierzesz spryskiwacz z woda i psikasz po elementach zaplonu ... oczywiscie na pracujacym samochodzie i najlepiej w ciemnosci , bo wtedy widac przeskok iskry 

• Okay 1
Opublikowano

Jak dobrac pady i pasty do 2 etapowej korekty na e39?Mam pasty sonax cutman i 04-06 oraz koch antyholo i pady żółty,czerwony,czarny i niebieski od nat oraz taki zestaw od royal pads oraz pomarańczowy pad one step od royal pads.Nie wiem czy lakier orginalny.Jest w dość dobrym stanie tylko ma dużo drobnych rysek po zimie,oraz skórkę pomarańczy.Myślałem o takim połaczeniu:

sonax cutmax+niebieski pad nat lub czerwony 

koch antiholo+czarny lub żółty pad

słupki drzwi matowe sona 04-06+zółty pad

Opublikowano

@Piter80
Co prawda nie znam się tak dobrze jak bardziej doświadczeni tutaj koledzy, ale zaczął bym chyba od sonaxa 04/06. Jak nie będzie ścinał dobrze tak jakbyś chciał to do ręki cutmax. Tym bardziej że nie wiesz jak dokładnie jest z lakierem a auto nie jest nowe. Co prawda te stare bmw mają naprawdę twarde lakiery ale trochę ostrożności nie zaszkodzi ;)

Opublikowano

Czy ktoś orientuje się, czy z felg, których front jest toczony na obrabiarkach CNC, jak tutaj:

20180504_151428.jpg.a8fb8b6c0c620758adb59f1a035df951.jpg

Zresztą tutaj widać nawet te wżery. Czy można takie fronty jakoś(jak?) zeszlifować i zabezpieczyć? Nie chcę mieć tutaj toczonego CNC, tylko polerowane alu.

Opublikowano

Neutralizujecie jakoś poprzedni zapach w samochodzie przy wymianie na nowy? Macie jakieś sposoby, czy po prostu wkładacie nowy (czyt. inny) i tyle? Chodzi mi o to żeby się nie mieszał nowy z poprzednim. 

Opublikowano

@igorr zapachy większości tego typu produktów są na tyle nietrwałe, że wystarczy zmienić zapach i po max. kilku - kilkunastu h cieszysz się nową wonią. 

Idealną receptą na szybki reset jest ozonowanie wnętrza, które neutralizuje większość zapachów :)

Opublikowano

Cześć Panowie :) Zamierzam dzisiaj nałożyć wosk na felgi. Zakupiłem benzynkę do odtłuszczenia powierzchni przed woskiem i do przetarcia po paście polerskiej,nada się? ;) zapłaciłem za to tylko 6zł

32313719_1987094764698417_2706931261749854208_n.jpg

• Haha 1
Opublikowano

Pany, potrzebuję pomocy. Zająłem się dziś wydechem, ale nie poszło po mojej myśli. Poszło APC, prick, deiron, chu-sol, papierki 1500 oraz 2500 i na koniec pasta Autosola, ale efekt mnie nie zadowala. Co jeszcze z tym zrobić? Mocniejsze papierki? Inna pasta? Używałem pomarańczowego stożka. Najbardziej chodzi mi żeby ogarnąć ranty, wygląda to słabo. 

IMG_20180512_211652.jpg

IMG_20180512_211722.jpg

IMG_20180512_211742.jpg

IMG_20180512_211825.jpg

Opublikowano

@YOBACK sam to ostatnio robiłem u siebie - papier 400tka na maszynę oscylacyjną, potem schodzisz do wodnego 2500, Autosol, IPA, powłoka i gotowe :)