dlugi_90 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Witam, mam do zrobienia Astre 2 Bertone z lakierem mineralnym i Vectre B chyba tez z lakierem mineralnym, akryl to nie jest ale metalik też nie, w Bertonie na 100% mineralny bo rozkodowałem VIN. Oba samochody mają w 3/4 oryginalny lakier. Mam pasty Manzerna 500 i dwie lżejsze, pady flexi pads: żółty, biały i pomarańczowy. Vectra będzie moim 1 autem które będę robic, można ją spisac na straty ale Bertone już nie. Maszyna to Makita 9237CB. Wiem, że Ople mają ciężkie lakiery do polerki, miękkie, łątwo się rysają itd. Taki zestaw past i padów da radę?
adriand0088 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Hej mam krótkie pytanie. Czy zakamarki i emblematy na zewnatrz auta myjemy APC czy po pianowaniu pedzelkiem bo co relacja to kazdy robi inaczej i jiz zglupialem. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
kandy Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 [ref]adriand0088[/ref], pianowanie zdejmie powierzchowny brud, a to co zostanie atakujesz apc Szybkie pytanie, po jakim czasie mogę atakować zaprawkę papierem ściernym? Kilka godzin wystarczy, czy lepiej niech posiedzi z tydzień?
CuoreRosso Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Witam czy przed nałożeniem na fabrycznie nowe opony wosku dodo juice tyromania wystarczy lekko umyć je zwykłym szamponem samochodowym, czy konieczne użycie np. ADBL Tire and Rubber? Przemywać jeszcze ipą przed samą aplikacją wosku?
Gesiu_15 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 czy konieczne użycie np. ADBL Tire and Rubber? Czy jest konieczne ? Sam sobie odpowiedz Jak dobrze przygotujesz oponę to dressing długo poleży , jak będzie opona brudna to spłynie przy pierwszym deszczu Polecam ExceDe Tire and Rubber Cleaner cenowo wypada podobnie do Shiny Garage ale lepiej sobie radzi z brudem
MirekGTS Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Panowie czy polerowane w takim stanie można jeszcze uratować, czy zapomnieć o polerce i malować. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
czech4 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Jaka minimalna temperatura do przeprowadzenia korekty ?
Gozdziu23 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Jaka minimalna temperatura do przeprowadzenia korekty ? według mnie powyżej 10 stopni
czech4 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Czy jest sens powtarzać po menzernie 3500 - koch antihologram czy to te same pasty
KeepeR Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Panowie PlastiDip na całym samochodzie jak się tego pozbyć ? Prickbort da radę ?
samwdomu Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Mam w planach kupić skuter wodny, jaką powłokę najlepiej na niego położyć? UNC-R 1.5 da rade sezon przetrzymać czy lepiej coś innego?
Freddy Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Panowie PlastiDip na całym samochodzie jak się tego pozbyć ? Prickbort da radę ? Zrywasz jak folię Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
KeepeR Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Panowie PlastiDip na całym samochodzie jak się tego pozbyć ? Prickbort da radę ? Zrywasz jak folię Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka No nie wiem czy tak łatwo pójdzie plastidip jest dość stary, czytałem, że AreK miał z problemy z usunięciem tego dziadostwa... Dziś spróbuje oprysk z Pricka +10 min odczekam i zobaczymy czy zejdzie pod karcherem jak nie to może dedykowany środek od platidipa
Freddy Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 "No nie wiem?" A próbowałeś zrywać? Sprawdź na kawałku czy rozcieńczalnik ekstrakcyjny go rozpuszcza... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
KeepeR Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 "No nie wiem?" A próbowałeś zrywać? Sprawdź na kawałku czy rozcieńczalnik ekstrakcyjny go rozpuszcza... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka No właśnie próbowałem choć przyznam, że na szybko bo wczoraj auto koło północy trafiło do garażu
KapselK Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Jest na forum temat gdzie znajdę informację na temat cen za ogarnięcie auta z zewnątrz i wewnątrz, dekontaminację, glinkowanie, pranie tapicerki, korektę lakieru itd. w warunkach domowych? Chciałbym dorywczo się tym zająć i jestem ciekaw ile bierzecie PLN za takie rzeczy.
Zielony Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Uszczelki w drzwiach - warto kupić jakąś "odżywkę" czy wystarczy zwykła wazelina?
Ari Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 "No nie wiem?" A próbowałeś zrywać? Sprawdź na kawałku czy rozcieńczalnik ekstrakcyjny go rozpuszcza... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka No właśnie próbowałem choć przyznam, że na szybko bo wczoraj auto koło północy trafiło do garażu Ja u siebie zrywałem 2 letniego plasti i szło jak z folią... Prick to ostateczność.
xdaavi Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Witam, szukam w miarę tanich i dobrych mikrofibr do docierania cleanera i wosku, oraz padów do nakładania. Co polecacie?
KapselK Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 [ref=#ff3366]Zielony[/ref], jak dobre wyczyścisz APC to nawet dressing do opon się nada.
W1Michal Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 czy jest szansa że jakaś chemia ruszy powbijane w lakier piasek z solą ? po zimie na lakierze kasza manna
mbieniek Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Chemia nie wiem, ja to robię ciśnieniem. Panowie czy polerowane w takim stanie można jeszcze uratować, czy zapomnieć o polerce i malować. Mam, może nie tak poobgryzane, ranty i będę próbował garażowo wypolerować Użyj usuwacza do lakieru i przepoleruj kawałek na szybko 696392 Jaka minimalna temperatura do przeprowadzenia korekty ? Robiłem przy zerze i nie widziałem różnicy poza zimnym dupskiem Przecież pasty też musisz rozgrzać przejazdami 696450 Panowie PlastiDip na całym samochodzie jak się tego pozbyć ? Prickbort da radę ? Prick a później ciśnienie na początek. Ale zrywać byłoby przyjemniej, mniej sprzątania 696477 Jest na forum temat gdzie znajdę informację na temat cen za ogarnięcie auta z zewnątrz i wewnątrz, dekontaminację, glinkowanie, pranie tapicerki, korektę lakieru itd. w warunkach domowych? Chciałbym dorywczo się tym zająć i jestem ciekaw ile bierzecie PLN za takie rzeczy. Pisałem z kimś o tym na PW. O dziwo jest opisane na norweskim odpowiedniku, ale pewnie w kraju niektórym by gul skakał Osobiście dla mnie warunki domowe czy profesjonalne nie mają znaczenia, liczy się tylko i wyłącznie jakośc wykonania. Klientów w większości nie interesuje ile godzin spedzisz, tylko efekt: dekon 150 glinkowanie 80 mycie z wydechem, wnękami, zakamarami, szybami 250 pranie tapicerki od 400 zależnie jaki brudas lub od 600 z podsufitką korekta - dwustep w górę, wiadomo najwięcej czasu zajmuje cięcie od 1400 jeśli auto ma mniej niż 2 lata później może się podwoić lub też potroić, wycena indywidualna. Pi razy oko Passat 1.9 Tdi rocznik 2004 w kombi i ze szmatami, od właściciela "brudnego Kowalskiego" to ... ja bym dał mu cenę zaporową żeby tylko się wypchał, szanuj swój czas i kręgosłup kolego Natomiast jeśli ktoś wjechałby Maseratti QP, lub Porsche 997 RUF (może się uda PSB) to możliwe, że pracy we wszystkich detalach wnętrza jest więcej, ale jakoś tak motywacja większa chyba że na siedzeniu pasażera leży 120 butelek po fancie Czyli, jak rozmawiamy "detailing" to od 2300 w górę za pełen pakiet w garażu. Tak, w PLN. Nie pytaj ile bym za to chciał w obecnej walucie. "Szybki błysk" czyli coś a la przedsprzedaż około 600 ale to rozmawiamy po myciu essence i reload (albo będę testował DuraGloss #111 do tego) w 90 minut a w środku żadnej zabawy tylko odkurzanie i co się da zrobić w 3-4 godziny.
Arkeolowy Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Jak ktoś ma płacić 2300 za detailing to moim zdaniem nie pojedzie do Janusza, który śmiga na polerce k2 tylko do renomowanej firmy gdzie dostanie fakturę i gwarancje co do np. powłok.
Rekomendowane odpowiedzi