Arkeolowy Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 @Grzechu23 w @ShiningCar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byGucio Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam, jakich preparatów używacie do zabezpieczenia profili zamkniętych? I co zastosować na blachę po oczyszczeniu z rdzy, r-stop od APP jest dobry czy jest coś lepszego, chodzi o podłogę wewnątrz samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 @byGucio mi się zawsze dobrze pracuje środkiem Valvoline Tectyl ML + sonda do profili zamkniętych w sprayu. Super penetruje, zaś po wyschnięciu pozostawia półprzezroczystą lekko bursztynową powłokę. Co do kompleksowego zabezpieczania myślę, że warto przeczytać ten temat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byGucio Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 @paperson ile litrów +/- zużywasz na profile zamknięte + drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @rapmen93 i jak tam Ci poszło z naklejka ? Na bank ona jest klejona na zewnątrz ale na pocieszenie powiem Ci że zrobiona z kiepska taśma instalacyjna Najpierw odklej ta taśmę z góry na której widać bąble i równomiernie kładź spowrotem żeby nie było tych bąbli Tu opcja nr 1. Moja rada to czyms płaskim i w miarę delikatnym (rakla z filcem) podociskaj całość i nie żałuj sily. Połóż ja do góry nogami (papier na górze) i zacznij otwierać pod dość ostrym kontem (praktycznie przy 180°) jak widzisz że zostaje na papierze dociskasz krawędź papieru do tej taśmy instalacyjnej i do przodu Opcja nr 2 : Wywalić ta taśmę w pi*du i użyć szerszej malarskiej i naklejać też równo pasek przy pasku z 1 cm nakładka i wtedy powinno pójść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @byGucio ostatnio na podłużnice i wszystkie drzwi oraz tylną klapę poszły mi trzy puszki po 600ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 20 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 6 godzin temu, Tomas22 napisał: ostrym kontem Bankowym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @rapmen93 @psemo wybacz, grypa a do tego brak snu całkowicie musiałem coś przekręcić i korekta poprawiła po swojemu Taka wtopa przecież wiadomo że piszę się kontę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @Tomas22 została mi druga opcja, bo ta taśma jest bardzo słaba. Mam taką mocniejszą gdzieś w szufladzie to spróbuję jej użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @rapmen93 Jeszcze jest opcja nr 3 Zrobisz projekt podeslesz a ja wrzucę do plotera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepacz Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Cześć. Zima zaczęła się już chyba na dobre, a ja bez szczotki do odśnieżania auta! Przeglądając różne tematy, najczęściej pojawiała się ta od producenta Vikan (i to chyba jedyna tego typu szczotka dostępna w sklepach detailerskich) - ale zdarzały się też złe opinie. Czy warto w to zainwestować? Wiadomo, że do gołego lakieru i tak nie będę nią szorował, ale może się zdarzyć, że włosie będzie miało z nim styczność. Ogólnie to muszę kupić 4 sztuki (dla całej rodzinki), a to już robi się 100 zł... za szczotki To nie jest duży problem, ale jeśli będą takie same jak marketowe to szkoda przepłacać Zakupy planuję w miejscowym sklepie, osobiście, więc od razu zobaczę jakość. Ale skoro to jedyny taki produkt w ofercie to nie spodziewam się szczerości sprzedającego Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @Kepacz bierz śmiało Vikana, świetnie ma delikatne włosie i według mnie dobrze szczotka jest zrobiona, solidna Drugi sezon i jak narazie, odpukać włosia nie gubi, nic się z nią nie dzieje Godna polecenia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Tez mam Vikan jeszcze nie uzywalem ale bardzo fajna w dotyku i moge polecic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Pany, a taki kombo zestaw jak Murska 585, ktoś już testował? Sama skrobaczka zbiera pozytywne opinie (mam ale czekam aż mi szybę zmrozi), ale ciekaw jestem szczotki. http://murskax.fi/en/snow-brushes/585-hp-snow-brush-ice-scraper.html Na allegroszu już za 16plnów można wyrwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 20 Grudnia 2017 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @Kepacz Nie znam negatywnych opinii o tym Viikanie, chociaż fakt - specjalnie nie szukałem bo .... mam takie dwie i to już od ponad 5'ciu lat. Spisują się znakomicie i praktcznie wyglądają wciąż prawie jak nowe. Idealne szczotki do odśnieżania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patys Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @kecavmasz tego Vikana ze skrobaczką czy bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 20 Grudnia 2017 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @patys bez. Nawet nie wiem że jest wersja ze skrobaczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patys Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @kecav jest jest właśnie taką kupiłem : ) ale no nic dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @CoolBreeze włosie nie jest takie za delikatne jak Vikana ale sama skrobaczka szacunek Co roku gubię i co roku kupuje ta sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 20 Grudnia 2017 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 @CoolBreeze @Tomas22 Skrobacza Murska, to chyba najlepsza skrobaczka świata. Nie wyobrażam sobie bez niej "przeżycia" w zimie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Czy mogę bez obaw przelać sobie troche ipy do plastikowej butelki z atomizerem i tak ją przechowywać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 @wojtecki Bez obaw możesz tak trzymać. Ja co prawda mam rozrobioną 1:1 z wodą w butelce PET, ale myślę, że nie będzie problemu z czystą IPĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Godzinę temu, david2888 napisał: @wojtecki Bez obaw możesz tak trzymać. Ja co prawda mam rozrobioną 1:1 z wodą w butelce PET, ale myślę, że nie będzie problemu z czystą IPĄ Dzięki A jeszcze jedno pytanie czy jak używacie ipy jako cleanera np przed nalozeniem wosku na lakier to też w proporcji 1:1 czy wtedy juz czysta ipa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Teraz, wojtecki napisał: Dzięki A jeszcze jedno pytanie czy jak używacie ipy jako cleanera np przed nalozeniem wosku na lakier to też w proporcji 1:1 czy wtedy juz czysta ipa ? nie używamy IPY jako cleanera, IPA to nie cleaner ! Poczytaj proszę tutaj: Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brusu Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Panowie...i panie. W jaki sposób czyścicie aplikatory piankowe? O ile w ogóle, czy np. macie dedykowane aplikatory do każdego dressingu itp? Czy jest sens czyszczenia aplikatora do wnętrza na którym przez jakiś czas bedzie się pojawiać tylko FW Mademoiselle (ah, ten zapach :D)? Pracuje ktoś z was z AG CGP aplikatorem wlaśnie piankowym a nie z MF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi