Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 @paperson prickbort nie daje rady a to jest T&G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 A benzyną ekstrakcyjną lub IPApróbowałeś? Ważne żeby tą folię zdjąć chemicznie, bo inaczej to wiesz jak to się skończy Swego czasu mozolnie po cm2, właśnie za pomocą tych środków i wacików kosmetycznych zdjąłem starą naklejkę z lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Co do naklejki to podgrzej opalarką i zejdzie, trochę Ci czasu zejdzie bo naklejka jest pozrywana. Obawiam się, że jak ją zdejmiesz to zostanie ślad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Nano Ceramic Protect Opublikowano 14 Listopada 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Gdzie T&G nie może, tam nitro pomoże Jak niczym nie chce zejść, to nie pozostaje nic innego jak nitro, oczywiście z głową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indoman Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Pacjent to fiat stilo, kratki upackane pozostaloscia po gumie ktorą w oryginale były pokryte. Próbowalem je sciągnąć ale nieskutecznie wiec operacje musze wykonac na desce. APC nie dziala , benzyna ekstrakcyjna tez nie , Tar and Glue R. juz troche lepiej ale tyłka nie urywa wszystko sie strasznie marze. Ma ktoś skuteczny sprawdzony sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 witam, Posiadam pianownice Epoca i piane ADBL Yeti W środku są gąbeczki i jakieś dodatkowe uszczelki posiadam w małej torebce dołączonej do zestawu. Proszę podpowiedzieć czy ma ktoś już sprawdzony patent jakie gąbki wymmienic , coś zmienić , jakie proporcje piany żeby piana była najbardziej efektywna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 8 minut temu, kondziukret napisał: witam, Posiadam pianownice Epoca i piane ADBL Yeti W środku są gąbeczki i jakieś dodatkowe uszczelki posiadam w małej torebce dołączonej do zestawu. Proszę podpowiedzieć czy ma ktoś już sprawdzony patent jakie gąbki wymmienic , coś zmienić , jakie proporcje piany żeby piana była najbardziej efektywna . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro112 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 W dniu 13.11.2017 o 16:25, maro112 napisał: Dzięki za odpowiedzi. Jako, że kładłem pierwszy raz wosk/NW to dzisiaj po nocce (-6 stopni) od razu zauważyłem, że cały samochód nie jest w typowym szronie, tylko tak jakby ten szron się tak ładnie skrystalizował. Czy to właśnie efekt cholernie czystego lakieru/wosku czy jakiś ewenement? Nikt? Nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabby87 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Jeszcze raz Polecacie jakieś studio detailingowe, albo doświadczonego detailera w okolicach Bielska Białej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Panowie gdzie można kupić długa sondę do wosku w sprayu? Chce kupić noxudol 750 i nikt nie posiada do niego sondy .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konioklonio Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Zawsze ciekawiło mnie, czym opryskują auta na myjniach ręcznych jako prespray? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
passtartowy Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 @Konioklonio kiedyś przez chwilę, przez przypadek pracowałem na myjni. Myjnia dość spora, połowa to floty, druga połowa naprawdę dobre auta. Używali tam sporo chemii Daerg. Nie pamiętam jak nazywał się ten prewash ale np. na plastiki, skóry i wszystko co w środku dało się przetrzeć leciał Amor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Tez mnie to ciekawi jak np myja z zewnatrz busy na takich myjniach tak doslownie bez wysilku i wszystko ladnie schodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofM Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Tez mnie to ciekawi jak np myja z zewnatrz busy na takich myjniach tak doslownie bez wysilku i wszystko ladnie schodzi Kiedyś się przeglądałem i rzeczywiście zawsze ładnie domyja ja obstawiam temperaturę u mnie mają z podgrzaniem a to podnosi siłę mycia Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 @MlodyKoguT @KrzysztofM w Olsztynie rozmawiałem z właścicielem myjni, bo też byłem ciekawy źródła tej siły. Twierdził, że to agresywna chemia załatwia temat + ciepła woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 mocna chemia tam nikt nie używa lekkich naturalnych pian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Czasami jest szybka akcja mycia busa i chetnie bym przygarnal taka chemie jakbym znal nazwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 co za problem, ja pracowałem całe pół roku ,chemia jaka była u nas używana to tylko i wyłącznie nerta, dalej znaleźć to już nie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 @MlodyKoguT najbliżej chyba sięgnąć po dimmera, albo inną jakąś pianę typu "truck". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ipkol Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 @lol19pl Tenzi Truck na karoserię , a Tenzi Alux na koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Dimer sprawdza sie na busie alevwiadomo ze czlowiek dazy do ulatwienia sobie zycia i zastanawia sie nad czyms lepszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 W dniu 14.11.2017 o 18:23, maro112 napisał: Nikt? Nic? A jak myślisz? 6 godzin temu, Konioklonio napisał: Zawsze ciekawiło mnie, czym opryskują auta na myjniach ręcznych jako prespray? Na myjniach czy w firmach zajmujących się szeroko pojętą kosmetyką? W tych drugich - pianą lub (dużo rzadziej) prewashem a'la Koch Green Star czy ostatnio popularny produkt SG. Na myjniach? Dziadostwem. Po którym zostają białe ślady, zwłaszcza na szybie i czarnych plastikach. Teraz mam takiego Civica, roczne auto, a czarne klamki z tyłu straciły kolor... Na szczęście do oddania ma być czysty, to może go odzyskają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Czy przeczyszczenie lakieru IPĄ przed polerowaniem wpływa na efekty czy wręcz jest nawet wskazane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 8 minut temu, Kozaa napisał: Czy przeczyszczenie lakieru IPĄ przed polerowaniem wpływa na efekty czy wręcz jest nawet wskazane? Zależy co rozumiesz przez słowo polerowanie. Jeśli chodzi o korektę to porządne mycie z dekontaminacją, glinkowaniem i możesz zaczynać korektę. Jeśli chodzi o wosk to zależy od wosku nie które lubią jałowy lakier czyli przeczyszczony IPĄ a nie ktorę dobrze siedzą na cleanerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 3 godziny temu, Kozaa napisał: IPĄ dwa tematy dla Ciebie - obowiązkowa lektura: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi