samwdomu Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 U mnie karcher HD przerywa jak za gęsta piana wychodzi, np. przy rozcieńczeniu 1:8 SG fruit snow foam przerywa a przy 1:10 już nie.
Lex450 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 Doszła dziś LARE DA 12-075 i mam pytanie. Czy jest możliwość blokady nakrętki = w głowicy tak by tarczę kluczem dokręcać do niej. Wydaje mi się że aż prosi się aby był taki przycisk jak w Makicie blokujący obracanie się głowicy przy dokręcaniu kluczem. Czy możliwe by nie było takiej blokady i kręciło się w kółko przy dokręcaniu talerza oporowego ? W takim razie powinny być 2 klucze jeden do kontrowania a drugi do dokręcania. Coś źle myślę ? ?
Piotrek Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 [ref]Lex450[/ref], Tam jest normalny gwint 5/16 UNF? W klasycznym DA blokujesz nakrętkę w głowicy kluczem i wkręcasz talerz aż do wyczuwalnego oporu. Potem trzymasz za talerz i z wyczuciem dociągasz kluczem którym wcześniej blokowałeś. Przynajmniej ja tak robię.
maciek257 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 Prośba o poradę. Czy da się skutecznie wypolerować szybę (przy użyciu tlenku ceru) za pomocą maszyny Dual Action? Chodzi konkretnie o Bass Polska BP-5119 950W 1500-6800 rpm bez stabilizacji obrotów. Stoję przed zakupem pierwszej polerki i to jest mój faworyt jeśli chodzi o debiut w regeneracji lakieru, ale zależy mi też na wypolerowaniu 2 szyb czołowych. Jestem sceptycznie nastawiony do rotacji na pierwszą polerkę. Boję się uszkodzeń lakieru i hologramów. Mam co prawda kilka niepotrzebnych części aut, na których mogę ćwiczyć, ale mimo to DA wydaje mi się na chwilę obecną być lepszym wyborem. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam.
samwdomu Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 Ja zaczynałem na rotacji i bez hologramów da się bez problemu wypolerować, Koch antihologram i miękka gąbka, tylko że jak narazie robiłem tylko 3 beemki a tam twardy lakier. Szyb nie polerowałem ale z tego co wiem to bez rotacji nie ma sensu się za to brać.
Lex450 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2017 [ref]Lex450[/ref], Tam jest normalny gwint 5/16 UNF? W klasycznym DA blokujesz nakrętkę w głowicy kluczem i wkręcasz talerz aż do wyczuwalnego oporu. Potem trzymasz za talerz i z wyczuciem dociągasz kluczem którym wcześniej blokowałeś. Przynajmniej ja tak robię. Dzięki Piotrek. Wkręcenie nie ma problemu. Problem pojawia się gdy chcę odkręcić. Jest pośredni element między głowicą a talerzem - taka śruba zakończona z dwóch stron gwintem. Jak człowiek chce odkręcić i trzyma kluczem nakrętkę w głowicy a ręką odkręca talerz to niestety śruba (tel element pośredni zostaje w nakrętce w głowicy i nie ma jak go odkręcić bez innych narzędzia a szkoda bo akurat nie każdy ma pod ręką klucz pasujący lub "żabkę". Poradziem sobie innym kluczem trzymając nakrętkę a tym co w komplecie tą śrubę pośrednią. Ale co się naszukałem czegoś by to złapać, to moje. Dobra nie narzekam ale mogli pomyśleć lepiej. PS. o tym elemencie pośrednim (śruba) mowa - http://sklep.lare.pl/product.php?id_product=42
Simoooon97 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2017 [ref=#ff3366]maciek257[/ref], Mam Bassa i jak dla mnie spoko maszynka ale co do szyby to nawet na rotacji jest to mega czasochłonne Jak kupisz DA i będziesz na niej dłużej pracował to i tak zdecydujesz się na rotację Wiem sam po sobie DA fajna sprawa na miękkie lakiery, cleanery itd. Ale rotacja to inna bajka
MirekGTS Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2017 Szukam informacji o pastach Abel auto Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
KapselK Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2017 Pianownica dalej szwankuje, napiszę do techkaru, może wyślą mi inna dyszę.
mrsjackdan Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 Witam, dostałem dzisiaj taką szczotkę w prezencie (https://rolmarket.pl/product-pol-6250-T ... radas.html) nietrafiony prezent niestety, a nie oddam jej przecież. Do lakieru samochodu jej nie użyję bo mam futrzaka z carpro a do szczurków rękawicę z mikrofibry. Ktoś ma pomysł na jakieś ciekawe przeznaczenie dla niej? Bo aktualnie to przychodzi mi na myśl ewentualne mycie bramy garażowej/elewacji.
rufi75 Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 Hej.Dzisiaj na myjce zauważyłem na chromowanym grilu spory odprysk,pewnie od kamyków.Macie jakieś pomysły jak to zregenerować?
mbieniek Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 Otwieraj detailing autobusow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale bym myl tym okna...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 [ref]mrsjackdan[/ref], to chyba tylko do podwozia
Maacul Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2017 Bardzo szybkie pytanie - do regularnego odświeżania i zabezpieczania chromów Autosol DURSOL Metal Polish czy AngelWax Alchemy?
Gość Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Mam pytanko co do reklamacji K2 MASNER, czy wysyłam ją do sprzedawcy z allegro, czy pisze do K2
powalla Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Wysyłaj do sprzedawcy ale napisz że korzystasz z rękojmi , a nie z gwarancji (to bardzo ważne!) .
Gość Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 [ref=#00aa00]powalla[/ref], czyli jak to mniej więcej ma wyglądac Dodane po 1 godzinie 38 minutach 35 sekundach: Czy do zaprawki muszę dodać utwardzacz do klaru? Ile schnie klar bez utwardzacza?
Arkeolowy Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Jaki zapach do auta polecacie od California Scents - szukam świeżości, nie lubię mdłych zapachów jak np. truskawki. Bardziej cytrusy, pranie, morze. Wcześniej miałem bodajże Ambi Pur Aqua.
Lex450 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2017 Proszę bardzo jeśli może być alternatywnej firmy. viewtopic.php?p=694352#p694352
mjregul Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Koncentrat letniego płynu Sonax Extreme - mieszać z kranówą (twarda niestety) czy kupić destylowaną? Podobno destylowana szybciej powoduje rdzewienie metalowych końcówek sprysków? Proszę wyprowadźcie mnie z błędu, nigdy koncentratu nie kupowałem tylko najtańszy gotowiec z Auchanu czy innego Tesco i mam dosyć bo smród nieprzeciętny i poszedłem oczko wyżej lecz nie chcę zepsuć spryskiwaczy.
hihol Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Zawsze (tego sonaxa uzywam moze 6 lat) mieszam z destylowana zeby mi sie kamien nie wytracal. W zelazku tez uzywam destylowanej i dysze mam w super stanie
Lwp223 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Czy ktoś miał do czynienia z nowymi produktami K2? Tj. Gravon (ceramika, ok 150-300zł - na allegro nawet za 150zł~ za 50ml) oraz Proton (wosk, jedna opinia na forum - jako podobny do 476) Czy ktoś może próbował tym "mazać" i jakie efekty są?
Lotek900 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Witam. Zaczyna przygode z polerowaniem, kupilem na poczatek polerke k2 i mam do niej futro 180mm, do tego 2 pady 150 od farecli jeden twardy pomaranczowy a drugi czarny miekki plus tarcze na rzep 125mm. I tutaj pytanie. Jakie pasty kupic? Myslalem o srednio i lekko sciernej i do tego jakos wykanczajaca. Podpowiedzcie cos jakie pasty kupic i ew jakie pady jeszcze.
KeepeR Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Ktoś wie czym to podjeść i czy w ogóle się da ? 14 letnie skóry w Volvo... Ślad to i w kilku innych miejscach prawdopodobnie po jeansach. Próbowałem - Colourlock Strong, APC, magiczna gąbka+apc, innych cleanerów do skór i zero reakcji
Rekomendowane odpowiedzi