mbieniek Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 5 godzin temu, kojak napisał: Chodzilo mi o to, że z tych ori coś wykombinuje, tzn albo jakoś przemaluje pod kolor felg, albo np jakieś czarne spróbuje itd Ja też tylko żartowałem. Bardzo zadbane a4 nie mam nic do zarzucenia samochodowi, a ramka i naklejka to nie część samochodu Może kiedyś w końcu odpadną Kolor na felach kozak. Pasowałby na te zaciski Poważnie, to spróbowałbym dekle pod kolor auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Pierwszy raz wyprałem alcantarę Co prawda nie swoje auto, ale jaram się tak, że musiałem się tym podzielić i tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Czego uzyles i jakie to autko ze takie fajne fotele?:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Jako prespray poszedł ValetPRO Carpet Cleaner 1:10, temperatura 30 stopni. Do płukania zimna woda bez żadnych płynów, gdyż czytałem, że od chemii alcantara może zrobić się twarda, sztywna. Skóry standardowo Colourlock, w tym przypadku Strong A autko to Jeep Liberty, przyjemne 3,7 V8 w automacie, w dodatku typowo przeprawowe auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Regularnie piorę alcantarę w domowym komplecie wypoczynkowym - używam Nielsena Nap Low Foama 1:20 jako prespray, szczotkuję i tylko odciągam, nic nie twardnieje Moim zdaniem bardzo dobrze to wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 28 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 18 minut temu, Michał126 napisał: szczotkuję i tylko odciągam masz jakas specjalna koncowka do odkurzacza ? w sensie wygodnie wypofilowana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 @Domel, nie, tylko ssawka bezpośrednio na uchwyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 @kojak dostosuj rozmiar zdjęć w ostatnim poście ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 3 godziny temu, Michał126 napisał: Regularnie piorę alcantarę w domowym komplecie wypoczynkowym - używam Nielsena Nap Low Foama 1:20 jako prespray, szczotkuję i tylko odciągam, nic nie twardnieje Moim zdaniem bardzo dobrze to wychodzi. Ja robiłem to pierwszy raz, czytałem parę artykułów przed praniem i na jakiejś stronie ktoś wspominał, że może się tak zdarzyć. Wolałem nie ryzykować i przepłukałem zimną wodą bez dodatków Były też przestrogi, że zbyt duża temperatura może źle wpłynąć na alcantare, ale będąc w MX Nowicki zapytałem jak to wygląda i w sumie wygląda to tak, że można nalać i gorącej wody do opryskiwacza, gdyż zanim ten roztwór doleci do tkaniny to temperatura zdąży spaść Tak czy siak wolałem nie kusić losu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 w końcu ogarnąłem zaciski przednie bo już nie mogłem na nie patrzeć, główną przyczyną demontażu i odświeżenia były skrzypiące klocki przy rozgrzanych tarczach, jak się okazało ktoś zamontował klocki odwrotnieZostał założony cały nowy zestaw naprawczy, nowe klocki, przewody hamulcowe, tłoczek, sprężyny trzymające klocki, przetoczone tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Czuję coś bardzo synergiczne połączenie: ADBL Synthetic Spray Wax + Funnky Witch Botox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clhseba Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Dnia 27.07.2017 o 14:16, Evo napisał: Jest gnuj z samochodem, a w szczególności z ramką. A jak z policją powiedz ? Pozamiatane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Ogarnąłem dzisiaj lampy, ale nie jestem zadowolony w 100%. Dodatkowo szybkie odkurzanie, APC oraz dressing wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buka Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 KapselK, jaki silnik w E91? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 11 minut temu, buka napisał: KapselK, jaki silnik w E91? M57T2D30 231KM/500NM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Udało mi dzisiaj usunąć bardzo dobrze robale z maski auta dziewczyny, nowymi pędzelkami + APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas123w Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Od piątku do niedzieli z przerwami ogarnął auto na urlop Co było grane: -ADBL Vampire - Hestia Hades - Glinka Vallet pro pomaranczowa - SwirlX (lakier był praktycznie bez swirrli) - Gyeon Q2M Prep - Gyeon Q2 CanCoat v2 Taki składak wytrzymał od poprzedniego roku, ok 20k km trzaśnięte, łatwość mycia i odpychanie brudu dobre. Osłabiło się po 10 miesiącach gdzie już było widać słabsze odpychanie i słabe odpychanie wody w ulewach. PS. Wiem jest jeden detal, który nie wypada zostawić i wali po oczach ale sił nie starczyło już:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Ale ten lancer sie swieci Gyeon taka robote zrobil ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Jak ja ogarniam auto na wyjazd, to zawsze przyłazi wujek mojej dziewczyny i pitoli, że "wjedziesz do Czech i już będzie brudne". Ale ten czarny wygląda teraz hipnotyzująco Nie ma moim zdaniem przyjemniejszego detailerskiego widoku jak perfekcyjnie utrzymany czarny lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 @Lucas123w Gdzie ten detal bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 To czasem nie nadkola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Kolega mi przywiózł swoje BMW E66 760Li. Praca z takim samochodem to czysta przyjemność(jeśli nie patrzymy że dość więcej chemii schodzi) Chemia jaka poszła to:PrickbortADBL Vampire LiquidExceDe Tire and Rubber CleanerMagi FoamKoch GreenstarVALET PRO DRAGONS BREATHTime to Shine Snow WhiteAllegrini do insektów i carchem szampon Muc OffGyeon lubrykant do glinki Colourlock Soft Colourlock Leder Versiegelungglinka Gyeon i sponge ADBLAutoglym Interior ShampooAutoglym Car Glass Polish Gyeon TireCar Pro CeriglassSwissvax Quick Finish InteriorSONAX XTREME FelgenVersiegelung Swissvax Cleaner Fluid Professional RegularSwissvax UtopiaADBL QD1(na wnęki) Niestety pogoda się popsuła i średnio fotki siadały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas123w Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 9 godzin temu, Qlimaxss napisał: To czasem nie nadkola? Brawo 10 godzin temu, Michał126 napisał: Jak ja ogarniam auto na wyjazd, to zawsze przyłazi wujek mojej dziewczyny i pitoli, że "wjedziesz do Czech i już będzie brudne". Ale ten czarny wygląda teraz hipnotyzująco Nie ma moim zdaniem przyjemniejszego detailerskiego widoku jak perfekcyjnie utrzymany czarny lakier. Dokładnie te same komentarze w moim regionie. 11 godzin temu, Chochlik437 napisał: Ale ten lancer sie swieci Gyeon taka robote zrobil ? Tak to Gyeon, z pojemnika 200ml 5 aut obrobionych i jeszcze zostało także jestem zadowolony z tej powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Dnia 31.07.2017 o 10:00, Lucas123w napisał: Dnia 30.07.2017 o 22:53, Chochlik437 napisał: Ale ten lancer sie swieci Gyeon taka robote zrobil ? Tak to Gyeon, z pojemnika 200ml 5 aut obrobionych i jeszcze zostało także jestem zadowolony z tej powłoki. Cancoat daje mega szklistość. Miałem ten produkt i zaaplikowałem go na pare samochodów. Na początku byłem bardzo zadowolony(znajomym podoba się efekt), może kiedyś kupie kolejną puszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 W sobotę wymiana oleju w aucie. Płukanka LM Pro Line a potem wleciał Millers 5W-40 XF Longlife. Była także próba wymiany tylnych łożysk ale nie udało się póki co odkręcić 12-kątnych śrub piast. W przyszły weekend dokompletuje jeszcze parę narzędzi i będzie kolejna próba wymiany łożysk... Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi