kamil598 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 @Marcin1992 haha nie no tylko 3 etapy i shinee wax 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 29 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 2 godziny temu, Domel napisał: Nigdy wiecej żadnych kołpaków, przez ten badziew w rdzę już mi poszły dwa komplety stalówek. @Domel Jakiej firmy "szyszka" do polerowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 29 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 20 minut temu, psemo napisał: @Domel Jakiej firmy "szyszka" do polerowania? Aliexpress chyba z 4 lata temu kupowałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Godzinę temu, Marcin1992 napisał: nawoskowalem lodówkę Hmmm w simie niezły patent. Muszę w tygodniu sprawdzić. Sam zakładając siłowniki do bramy wjazdowej przeleciałem je DLUX-em 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Godzinę temu, KiziorDZN napisał: Prostaff CC Water Gold pięknie siedzi na oknach dachowych ooo dawaj znać na PW, bo sam mam takie okna i się zastanawiałem co wrzucic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Za chwilę będziemy woskowac: Buty, szafy, talewizory, stołki, krzesła i sedesy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 29 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 5 minut temu, Marcin1992 napisał: Za chwilę będziemy woskowac: Buty, szafy, talewizory, stołki, krzesła i sedesy Za chwilę ? Ja swój nowy tron już dawno nawoskowałem Spoiler A teraz zapytaj mnie ile miałem kwarantann w ciągu 2 miesięcy i co robiłem z czasem wolnym 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Zawsze mi się wydawało, że w oponach ważna jest przyczepność w różnych warunkach. To półtorej tony poruszające się z nami w środku w znacznych prędkościach rozłożone na 0.25m² powierzchni. Smarując bieżnik w ten sposób pozbawiacie go przyczepności i obniżacie nie tylko swoje bezpieczeństwo, ale też innych użytkowników dróg. No chyba, że to ja jestem popier... 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 3 minuty temu, RoBee napisał: Zawsze mi się wydawało, że w oponach ważna jest przyczepność w różnych warunkach. To półtorej tony poruszające się z nami w środku w znacznych prędkościach rozłożone na 0.25m² powierzchni. Smarując bieżnik w ten sposób pozbawiacie go przyczepności i obniżacie nie tylko swoje bezpieczeństwo, ale też innych użytkowników dróg. No chyba, że to ja jestem popier... Ten dressing z bieżnika zjedzie po pierwszych 200m. Nie widzę problemu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Ten dressing z bieżnika zjedzie po pierwszych 200m. Nie widzę problemu Kiedyś rozbiłem nowiutkie V40 300m od dealera- odległości są rzeczą względną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 @RoBee Tell me more... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 @MMCzysci troszkę nieprzepisowa prędkość i ciężarówka z wyciekiem oleju przede mną. W momencie wbijania się w nią gdy zatrzymała się na pasach, byłem święcie przekonany, że dali mi auto bez hamulców. 8km przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Kurde, ale lipa. Mam nadzieję, że Tobie/Tobie i pasażerom nic się nie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 23 minuty temu, KUBA46 napisał: Ten dressing z bieżnika zjedzie po pierwszych 200m. Nie widzę problemu Nie jestem co do tego przekonany. Ja sobie kiedyś posmarowałem żelowym dressingiem Sonaxa boczne ścianki opon w motocyklu. Oczywiście dressing wchłonął się dalej, na bieżniku też. Na opakowaniu była stosowna przestroga, żeby nie stosować żelu w jednośladach, ale byłem mądrzejszy (zwłaszcza, że to były moje "pierwsze początki" w valetingu). I dressing jakoś nie chciał zjechać, a ja zesrany brałem zakręty na kwadratowo i pozbyłem się go dopiero tire cleanerem nabytym stricte w tym celu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Godzinę temu, Marcin1992 napisał: Buty U mnie dzisiaj na buty wpadl satin leather i Versiegelung XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Nic nie zrobiłem, bo w piątek o 13:25 (byłem umówiony w urzędzie na 13:35 - ale zdążyłem na później i nie było problemów) w Toruniu wjechał mi Hyundai w tył. Hyundai chyba szkoda całkowita będzie Zgłoszone już do OC, a dziś jadę do ASO już w celu oględzin i po auto zastępcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 10 minut temu, lukasz_byd napisał: Toruniu wjechał mi Hyundai w tył. Ty to masz szczęście Jak Ty przy ewentualnej sprzedaży wytłumaczysz tyle wypłat z OC dla nowego nabywcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 1 minutę temu, Tomas-sg napisał: Ty to masz szczęście Jak Ty przy ewentualnej sprzedaży wytłumaczysz tyle wypłat z OC dla nowego nabywcy Te auto ma 'tylko' dwie w 2020 roku i 0 wcześniej. Inne zdarzenia miałem na pozostałych autach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 8 godzin temu, Michał126 napisał: Nie jestem co do tego przekonany. Ja sobie kiedyś posmarowałem żelowym dressingiem Sonaxa boczne ścianki opon w motocyklu. Oczywiście dressing wchłonął się dalej, na bieżniku też. Na opakowaniu była stosowna przestroga, żeby nie stosować żelu w jednośladach, ale byłem mądrzejszy (zwłaszcza, że to były moje "pierwsze początki" w valetingu). I dressing jakoś nie chciał zjechać, a ja zesrany brałem zakręty na kwadratowo i pozbyłem się go dopiero tire cleanerem nabytym stricte w tym celu. Zgadza się, ale motocykl to trochę inna waga, inna ilość kół i inna powierzchnia styku opon z asfaltem. W motocyklu też nie smaruje opon Jeśli już to coś typu SG Coco. 9 godzin temu, RoBee napisał: @MMCzysci troszkę nieprzepisowa prędkość i ciężarówka z wyciekiem oleju przede mną. W momencie wbijania się w nią gdy zatrzymała się na pasach, byłem święcie przekonany, że dali mi auto bez hamulców. 8km przebiegu. Plama z oleju, a dressing to dwie różne sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 14 hours ago, Domel said: Nigdy wiecej żadnych kołpaków, przez ten badziew w rdzę już mi poszły dwa komplety stalówek. Na stalówkach DLUX i jazda. Też mi się nie podoba ale trudno, byle do wiosny I to jest plan! Nigdy więcej kołpaków! Może na przyszły sezon zamówię nowe felgi i też wleci jakaś powłoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 A ja od siebie polecam na zimę również alu. Człowiek tak nie czeka z utęsknieniem do wiosny, bo juz nie może patrzeć na ohydne stalówki, no i auto ciągle przyciąga wzrok właściela 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Tym bardziej, że ceny alufelg do samochodów tanich marek są śmieszne, można zacisnąć pasa przy kupowaniu chemii i sprawić sobie drugi komplet oryginalnych felg za grosze. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 7 minut temu, zdanek napisał: można zacisnąć pasa przy kupowaniu chemii Zacisnąć pasa przy czym... 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Kurła Janusz chemia musi być ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 14 godzin temu, Domel napisał: A teraz zapytaj mnie ile miałem kwarantann w ciągu 2 miesięcy i co robiłem z czasem wolnym Domel chcesz jeszcze "trochę wolnego"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi