xadamx Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 @Marcin1992 zdjęcie tego Seata chętnie bym wkleił w temacie co mi dzisiaj poprawiło humor. No już dawno takiego paździerza nie widziałem: te czarne spody i te kółeczka jakby z Tico założone. Przepraszam Cię ale naprawdę jak spojrzałem na to auto to pierwsza moja myśl - "wieś tańczy i śpiewa". 1 1 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 A ja tam wcale nie uważam aby było to stosowne komuś wrzucać od paździerzy. Tandety nie lubię wiadomix ale nikt nie jest od oceniania. Sztuka detali wg. mnie jest taka że to nie ważne ile Twoje auto jest warte ale każde może wyglądać dobrze. A lakier jak widać kolega ma wyniuniany. Poczyta troche forum to moze znajdzie lepsze środki niż fusso i ssw a i tak widać że efekt wizualny niezły. Przynajmniej nie straszy korozją jak na auto z 96. Jak właściciel ma jakaś wizję na wozidło i jak sobie tak zrobi to właśnie będzie dokładnie jego marzenie 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Coś w tym jest... tez jeżdżę "paździerzami", ale staram się, żeby wyglądały - jestem gorszy? Raczej chęci do uczestnictwa w dyskusji kolega po takim wyroku jury nie nabierze... Nie tędy droga moim zdaniem. Paździerz brzmi już mega źle. Jak się komuś nie podoba, to lepiej podpowiedzieć, co zmienić. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 49 minut temu, Moniak Lord Masło napisał: moze znajdzie lepsze środki niż fusso i ssw Przecież 3/4 forum leci na tych produktach. Mnie to auto też nie robi, mam awersje do seatów i opli. Ale gdybym spotkał taką cordobinę z wyglancowanym lakierem i dresingiem na oponach ździwko miałbym niemałe. Od jakiegoś czasu okazjonalnie bawie sie kosmetyką w aucie za 2 tyś pln i daje mi to większą radochę, niż przy moim, gdzie jedyne co trzeba zrobic to okresowo przeleciec słupki piano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 40 minut temu, MMCzysci napisał: Coś w tym jest... tez jeżdżę "paździerzami", ale staram się, żeby wyglądały - jestem gorszy? Raczej chęci do uczestnictwa w dyskusji kolega po takim wyroku jury nie nabierze... Nie tędy droga moim zdaniem. Paździerz brzmi już mega źle. Jak się komuś nie podoba, to lepiej podpowiedzieć, co zmienić. To, że dla mnie to auto wygląda jak paździerz to wcale nie odnosi się do jego wieku. Wielu użytkowników tego forum ma stare auta, zwykłe stare auta i one potrafią wyglądać normalnie. A ten Seat... sorry nie mój gust. Dla mnie on właśnie wygląda tak jak go określiłem. PS. Sam użytkuję auto już wiekowe, bo z 2001r. ale w życiu bym w nim czegoś takiego nie zrobił. 54 minuty temu, Moniak Lord Masło napisał: Sztuka detali wg. mnie jest taka że to nie ważne ile Twoje auto jest warte ale każde może wyglądać dobrze. Właściciel lubuje się chyba w czerni. A mnie wygląd stylistyczny tego auta gryzie mi się ze sztuką detali. Na mój gust auto z uwagi na te przeróbki wcale nie wygląda dobrze. 57 minut temu, Moniak Lord Masło napisał: Poczyta troche forum to moze znajdzie lepsze środki niż fusso i ssw a i tak widać że efekt wizualny niezły. To jakich środków używa nie wnikam. Każdy używa tego na co go stać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Także nie odnosiłem się do wieku. A po mojemu dopóki właściciel nie lepi dziur srebrną taśmą i nie przykręca części na blachowkręty to to nie jest paździerz. Jaką ma inwencję twórczą to inna sprawa. To ma być forum zrzeszające zakumplowanych miłośników autokosmetyki i takie słowa nie powinny na nim moim zdaniem padać, bo właściciela może zwyczajnie to trochę zaboleć. O ile inaczej by brzmiało "słuchaj stary, a nie uważasz, że z większymi kołami i całą budą w jednym kolorze wyglądałaby lepiej?". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Drobna korekta, kilka wycinek papierem, ogolnie odswiezenie zewnatrz/wewnatrz. Budzi u mnie sentyment taki youngtimer lecz sama fura w srednim stanie technicznym w dodatku slabo polakierowana. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zacząłem dziś proces doprowadzania mojego nowego samochodu do stanu akceptowalności 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 16 godzin temu, pitekman napisał: Zacząłem dziś proces doprowadzania mojego nowego samochodu do stanu akceptowalności Będziesz prał? Ja u siebie dziś ogarniałem wnętrze, na spokojnie plastiki, siedzenia wymontowane czekają na ekstrakcję, a tu podchodzi administrator budynku i mówi, że sąsiedzi się skarżą, że "odkurzacz cały dzień chodzi, okna nie można otworzyć i w ogóle, to chyba jakaś działalność, bo ciągle inne auta". Półtora miesiąca temu zrobiłem dwa auta, teraz swój. Ekstrakcja, to może z godzina przy odciąganiu pre-wash'u, do tego odkurzanie 0,5 h... Ze zdemontowanymi fotelami zamykam się w garażu, żeby ograniczyć hałas i nie robić na zewnątrz tego, co mogę zrobić w środku. Nikt słowa nie powiedział, nie zapytał, od razu do administratora. Dobrze, że facet spoko, pogadał, zapytał o odkurzacz i z uśmiechem się rozstaliśmy. Konkluzja z rozmowy była taka- swoje mogę prać co miesiąc, byle innymi nie podjeżdżać P.S. Jutro wrzucę zdjęcia z prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 2 minuty temu, MOU napisał: Będziesz prał? Ja u siebie dziś ogarniałem wnętrze, na spokojnie plastiki, siedzenia wymontowane czekają na ekstrakcję, a tu podchodzi administrator budynku i mówi, że sąsiedzi się skarżą, że "odkurzacz cały dzień chodzi, okna nie można otworzyć i w ogóle, to chyba jakaś działalność, bo ciągle inne auta". Półtora miesiąca temu zrobiłem dwa auta, teraz swój. Ekstrakcja, to może z godzina przy odciąganiu pre-wash'u, do tego odkurzanie 0,5 h... Ze zdemontowanymi fotelami zamykam się w garażu, żeby ograniczyć hałas i nie robić na zewnątrz tego, co mogę zrobić w środku. Nikt słowa nie powiedział, nie zapytał, od razu do administratora. Dobrze, że facet spoko, pogadał, zapytał o odkurzacz i z uśmiechem się rozstaliśmy. Konkluzja z rozmowy była taka- swoje mogę prać co miesiąc, byle innymi nie podjeżdżać P.S. Jutro wrzucę zdjęcia z prac. Ja miałem podobnie jak kiedyś polerowalem przednie lampy przed blokiem Najpierw 1 samochód, później 2, za jakiś czas 3. A sąsiedzi PANIE ta chemia to w glebę leci wiesz PAN jakie są tego konsekwencjenajlepsze jest to że jeden z tego OSIEDLOWEGO Monitoringu przyszedł i zapytał czy jemu też zrobię lampy. Oczywiście odpowiedziałem jemu że jest to niezgodne z prawami natury i z bólem serca muszę odmówić. Minę miał nie tęgą jak to usłyszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 9 godzin temu, MOU napisał: Będziesz prał? Przepieram Że piorę to nie mogę powiedzieć, bo nie mam do tego sprzętu. Całe wnętrze lecę bonnetem, mam bardzo dużo czasu bo doprowadzenie tego auta do jazdy nie kończy, ani nie zaczyna się od detailingu. Wbrew pozorom bardzo przyjemne uszkodzenia do ogarnięcia. Mam okazję robić to w dużej części samemu a to fajne doświadczenie. Dzisiejsze postępy: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Czy w Cruzie pasy są dokręcane do foteli? W moim Volvo są wpinane w fotel tak, jak normalnie się zapina pasy- co mi dziś krwi napsuło, bo nie chciało się wczepić, pomogło dopiero rozebranie mocowania. Zdjęć póki co nie wrzucę, bo zapomniałem zrobić "po"- dziś tempo, bo jutro wyjazd. A jeszcze ozonowanie, a jeszcze pakowanie, a jeszcze myjnia... Postaram się pstryknąć na miejscu, póki żona z córką mi nie zabrudzą auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 5 godzin temu, MOU napisał: Czy w Cruzie pasy są dokręcane do foteli? Są dokręcone do fotela. Żeby wyjąć fotel trzeba rozkręcić mocowanie pasa bezpośrednio przy napinaczu. Przejechałem całe wnętrze bonnetem dwa razy i jestem zadowolony. Jak go już skończę to wrzucę full relacje w "mój pieszczoch". Dziś zacząłem wymianę radia, więc pół kokpitu jest rozebrane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 "Drobna" zmiana w bebeszkach A w tygodniu strojenie i . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Dokopałem się do parownika i wyczyściłem go pianką do czyszczenia AC. Czyszczenie 30 minut. Montaż/demontaż, czyszczenie wiatraka i korpusu tornadorem, podszybia, wlotu, wymiana filtra- 3 godziny. Bardzo przydał się endoskop z Ali. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 50/50 dresing fx protect. Pozostale czarne elementy wnetrza potraktowalem Aerospace 303. Cale wnetrze ogarniete parownica oraz APC surfex HD. Tapicerka prana ekstrakcyjnie+ szczotkowanko. Gumy, uszczelki zewnetrzne plastik rowniez 303, na grillu sprobowalem Nano plastcare od koch cheme. Korekte robilem wycinajac wieksze oczka lakiernicze papierem a reszte polerowalem megsem 101 na fioletowym futrze Lake Country. Finish pasta Mothersa na czarnym padzie. Nasmalcowane House of Wax Diamond. na felgach coli476 Opony daniel washington TD. 6 5 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 "Drobna" zmiana w bebeszkach A w tygodniu strojenie i .Daj znać gdzie robiona i jak się to wystroiło, bo z uprzedzenia do hybryd u siebie zamontowałem po prostu GTB2260VK Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @mefONE ostatnio miałem okazję pobawić się przy lakierze prawie identycznego egzemplarza i zwróćcie uwagę na rejestrację 3 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @mefONE zajebiaszcza fura (๑♡⌓♡๑)Boczki też leciałeś ekstraktorem czy bonnet?Nie zdecydowałeś/liście się na polerowanie paneli wewnętrznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Faktycznie wygladaja jak po jednej matce. Niezly ‚przypadek” ze akurat takie blachy Ci sie trafily ten Twoj jakby bardziej jednolity odcien mial i rowniejszybsienwydaje z tego profilu. Ja to rzezbilem troche takiego ulepa powiem szczerze, ale zrobilem co moglem. 4 popoludnia z doskoku walczylem przy nim, kolejka juz na placu sie nie miesci, a ja 3 godz po nalozeniu wosku i zamknieciu wnetrza latam dookola i szukam sobie na sile rzeczy do poprawki, zeby nie bylo ze tani ogor to sie nie przykladam... a I tak zawsze zostakie jakis niedosyt. 31 minutes ago, RoBee said: @mefONE zajebiaszcza fura (๑♡⌓♡๑) Boczki też leciałeś ekstraktorem czy bonnet? Nie zdecydowałeś/liście się na polerowanie paneli wewnętrznych? Panele troche spękane, balem sie troszke ze pozrywam klar w miejscu pękniecia, a o recznym polrwaniu pomyslalem dopiero jak wrzucalem zdjecia tutaj. moze to nadrobie bo w sumie to chwilke zajmie a efekt poprawi zdecydowanie. Poki co siadl interiorowy wosk z manufaktury wosku na te drewniane wstawki. Co do boczkow to bonnetowanie, szczotkowanko, parownica + fibra. Roboczy odkurzacz padł wiec wzialem swojego numatica, a ten ekstraktor ma dosc silny. nie bylo tak zle zebym podjal ryzyko tworzenia zaciekow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Jeszcze montaż, ale to dopiero jak nabierze mocy, czyli jutro 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Lemriada a żony aucie którym pojechaliśmy pierwszy raz dalej niż pod miasto Bh autofoam w oprysku plus proszek żeby zmyć robaczki. Do tego Koch protector wax i suszenie autostradą. Ile Koch daje połysku to mi kopara opada nadal to 30minut po myciu a z mojego doświadczenia na moje oko to max glos się robi po jakimś czasie. Pod spodem wszystko. Stare fusso. Ostatnie mycie było zakończone sonusem qd. @Szpako99 uzupełniając rozmowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 14 minut temu, mefONE napisał: Niezly ‚przypadek” ze akurat takie blachy Ci sie trafily Żebyś wiedział. Mecenas należy do mojego serdecznego przyjaciela, który rejestrując go zapytał o „jakieś fajne numery”. Urzędnik okazał się fanem motoryzacji i powiedział po chwili, że ma coś specjalnego. Dla mnie ten człowiek z wydziału komunikacji powinien zostać urzędnikiem roku 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 45 minut temu, Pietras napisał: Dla mnie ten człowiek z wydziału komunikacji powinien zostać urzędnikiem roku Smutne, że niektóre WK przyzwyczaiły klientów, że wybranie numerów spoza kolejki to jakiś wyjątek W WK STA można dostać jakie się chce z tych co mają na stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Uwaga będzie dłuuugo i nudno Weekendowe poczynania na początek Land Rover, który jest od roku pod moją stałą opieką, ale w zakresie mycie + sprzątanie wnętrza. W końcu było trochę czasu zając się tym lakierem. Na lakierze leży niszowa powłoka japońska Echelon Zen-Xero. Nałożona w 2018r przez jakieś studio. Sprawdźmy jej stan 1) Mycie właściwe 2) Dekontaminacja 3) FX Protec WSR - ten produkt rewelacyjnie odtyka powłoki jestem nim zachwycony. Śliskość lakieru wróciła oraz hydro się poprawiło znacząco ! 4) QD Enzo - idealne QD do powłok/wosków. Testuje długi czas i jestem bardzo zadowolony. Nie zamula hydro, podbija połysk i dodaje głębi. Kolejny pacjent doczekał się mycia, czyli mój Peżo Kto rano wstaje, ten myje auto niedziela godzina 10:00, cień jest, więc korzystam 1) Mycie właściwe 2) QD od Farecla - Rapid Detailer . Fajnie się szkli 3) Dressigi, szyby itd Pochwale się swoimi torbami Torba WS - w niej trzymam bieżącą chemie do mycie. Gotowce - APC, T&R Cleaner, Wheel Cleaner, Bug Off, Interior Clenaer , Interir QD, pędzelki, szczoteczki, aplikatory Torba Detailink - mój ostatni zakup tutaj trzymam różne Qdeki, QW w fajnych butelkach 250ml + trigger Guala . W końcu mogę mieć pod ręką to na co mam ochotę Przejdźmy do konkretów 3 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi