b0l5 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Dzisiaj bezdotyk + Water Gold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Technicznie co prawda jeszcze wczoraj ale co tam. "Szybkie" mycie. W sumie chciałem przetestować budżetową pianownice i ostatnie zakupy z SG. Piana jak i szampon jak najbardziej na plus. Pianownica również. Ech2o 1:20 jako pomocnik osuszania i na sam koniec Meguaiers Last Touch. Na aucie siedzi testowo ServFaces WS&C. @FilipO pierwszy raz jak wieczorem spojrzałem na fotki się zastanawiałem... po co daje zdjęcie Lancii 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek3723 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Wczoraj znalazłem chwilę czasu i dogodny moment (małe zachmurzenie) na ogarnięcieDSW aplikowany na SRPWysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @Hawk widzę że pianownica się sprawdziła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @Streat sprawdziła sprawdziła. Nie dość że tania to lekka i sprytna. Dużo oszczędniejsza pod względem zużycia czynnika niż np PA. Co prawda strumien poziomy więc trzeba trochę pomachać ale mi to jakoś nie przeszkadza. Dzięki za radę!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @Streat Co prawda strumien poziomy więc trzeba trochę pomachać ale mi to jakoś nie przeszkadza.Nie ma możliwości obrotu dyszy? Dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Nie z dzisiaj ale z wczoraj - Good Stuff Sio2Wax wleciał na całe auto. @Good Stuff - można skosztować tego wosku ? Zapach to jest taki kocur przy aplikacji, że ahhh... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @RoBee No nie ma, ale dla mnie to nie problem. Ale czy to dziwne to nie wiem. Przy PA też nie było możliwości zmiany z pionowego na poziomy a cena ponad trzykrotnie wyższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Mały upgrade w wnętrzu, nowy mieszek z grubej skóry. Nowy jest bardzo miękki i elastyczny, stary twardy i kruchy. Miejscami rwał się w rękach, jednak co nowe to nowe. Zadowolony z rezultatów zakupiłem też pokrowiec na podłokietnik 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @DaV poka E36 z zewnątrz bo chyba nie widziałem...ja wciąż tęsknię za swoją, foto z przed dwóch lat dlatego brudna a chętnie bym przy niej popracował a nie przy czymś czteroletnim. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 2 godziny temu, #kris napisał: chętnie bym przy niej popracował a nie przy czymś czteroletnim Ja to głównie temu użytkuje te auto jako daily Od strony mechanicznej dostęp do części jest nieograniczony i w dobrych cenach a mechanika i diagnostyka prosta. Jak coś zepsujesz to nie szkoda i robisz dalej aż naprawisz. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 @DaV niestety ja mówiąc o swojej miałem na myśli że sprzedana...siła wyższa trzymaj i dbaj Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zaaplikowałem shinee wax i rzeczywiście robi robotę 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 A ja po przejechaniu 5 tyś wymieniłem filtr oleju. Pierwszy raz tak robię,koszt nie duży bo 18 zł ale ciekaw jestem czy olej będzie czyściejszy?Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 11 godzin temu, Gold_Car napisał: ale ciekaw jestem czy olej będzie czyściejszy? Jak robiłeś płukankę albo pozbywasz się syfu po poprzednim właścicielu to warto. Jeśli znasz historie serwisową a w silniku jest czysto to nie ma sensu najmniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @DaV. Auto mam od nowości, i jest wlana płukanka. A czysto nie jest bo kiedyś kupiłem olej z allegro sprzedawca z samymi dobrymi opiniami a olej niby oryginał selenia k p.e z c3 a po kilku tysiącach miałem czarną sadzę pod korkiem wlewu oleju, czegoś takiego jeszcze nie widziałem, było już "masło" , ale sadza? nigdy. Od tego czasu nie umiem doczyścić klawiatury i pokrywy z czarnej smoły, i powiedziałem sobie że już nigdy nie kupię oleju z allegro, tyko od oficjalnych dystrybutorów. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Gold_Car, masz wlany AR2300? Co do olejów z Allegro, to np. oficjalny sklep Shella, który się tam wystawia to pewniak - to jest dystrybutor Shella z Sulechowa, a po dokonaniu zamówienia przysyłają certyfikat autoryzacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Michał126 tak. Pierwszy raz wlałem Ar2300 zobacze jak będzie, w czasie wymiany wleje liqid Molly i jeszce raz AR 2300 na 8 tys, ale 9100 też robi dobra robotę, ostatnio miałem 9100 i tą smołę pod osłoną klawiatury ( gdy odkręciłem korek wlewu oleju) ładnie zmiękczył do tego stopnia że można było ją paznokciem usunąć, a przed tym gdy robiłem regulację luzu zaworowego, myłem szorowałem tą pokrywę i nie chciało puścić a klawiatura była tak brudna że nie mogłem na to patrzeć. Benzyna ekstrakcyjna, nafta tego nie ruszała mogłem szorować do upadłego. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Gold_Car, wlej płukankę LM Pro-Line 2662 albo Oilem - dwie dobre kosy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Jeśli pozbywasz się syfu to spoko, warto wymienić ten filtr Jaki silnik masz w tym aucie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Mam fiata 1.4 8v 77KM nic specjalnego Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Gold_Car napisał: Mam fiata 1.4 8v 77KM nic specjalnego Luz nie każdy celuje w olbrzymie moce Jak na miasto to bardzo dobry silnik. Robiłeś krótkie dystanse czy silnik zdążył się nagrzać (temperatura płynu to jedno ale oleju to drugie) Masło pod korkiem się wypali ale właśnie na taki ciemno brązowy kolor ala nagar i nic z tym zbytnio nie zrobisz. Można przed wymianą olejów stosować płukanki i skracać czas między wymianami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Robię trasy po 30 km na raz. Więc auto się zagrzeje. A to nie bylo masło przepalone. To była sucha sadza i grubo było tych płatków. Pale w piecu CO to sadze znam . A emulsję (wodę z olejem też bo toczyłem troszkę i używałaliśmy jej.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mld Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Po premierze. Pomocnik też zadowolony z wykonanej roboty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Jedni mają shinee waxy, ja mam program nabłyszczający na bezdotyku. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi