Qlimaxss Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Streat Dzięki . Protestuje inne woski. Może next wpadnie Wax Gold . Mam i używam i bardzo go lubię
Fredi88 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 23 godziny temu, Chochlik437 napisał: Po skończonej robocie, ktoś postanowił docenić moją pracę Wisienka na torcie Serio nie wiem jak to jest, że umyte auto przyciąga g*wno jak magnes 1
Slovak Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Fredi88, pewnie tyłki ptaków mają wbudowany połyskomierz 1 4
keza Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Cannabinol tak, ułatwia później życie. Zrobisz jak uważasz, to jest tylko rada.
paki112 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Water Block ma już ponad dwa miesiące więc czas go czymś wesprzeć Auto od 3/4 tygodni nie myte, dużych przebiegów nie robię z racji sytuacji jaką mamy w kraju Piana @ADBL Yeti Szampon Fx Protect QD poza maską Heisenberg @Manufaktura Wosku, na masce moje małe porównanie z WG Koła Tenzi En-jee i Excede T&R A na felgi potem wrzucony Koch PW Jutro wleci @BINDER bo już ciemno było 1
Moderator Streat Opublikowano 16 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 @paki112 bawiłeś się coś ze zdjęciami? Bo wyglądają jak podkręcone w programie, nasycenie kolorów podkręcone jest przez co nie widać efekty tego qd a fajnie jest zobaczyć taka "surówke"
paki112 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 @Streat wiesz co mam opcję w aparacie "korekty" zdjęć, może trochę to wpłynęło Ale wyłączyłem ją i poszedłem zrobić kilka zdjęć, ciężko mi było ująć linię między WG A MW, dopiero jak swoim ciałem zasłoniłem słońce. Więc wygląda to tak: 1
Moderator Streat Opublikowano 16 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 @paki112 odrazu lepiej się ogląda
Gozdziu23 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Jak co sobote 2x detailigowe mycia domowych samochodów CLA i SLK. Czyli Pre-wash pianą stockmeyer Mycie na dwa wiadra Dekontaminacja prickim i deironem z enzo Przy SLK zauważyłem że aplikowany dawno dawno temu wosk, zdechł przez spotkanie z dużą ilością żywicy, praktycznie tylko lewy błotnik posiadał jakąkolwiek hydrofobowość. Z racji że jestem leniwy zaaplikowałem Wowo Crysal Sealant na mokro (tak, da się ) Widziałem że hydro jest całkiem całkiem, kolor fajnie został podbity, zbadamy trwałość takiego eksperymentu, na nieprzygotowanym lakierze. Tak wiem błotnik, się nie wstrzelił w kolor, ale chociaż nie ma rdzy a to już dużo w tym modelu i tym roczniku. 3
smerf91 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Ogarnięcie na szybko fury rodziców. Na lakier wleciał już dawno nie używany @ADBL Quick Wax, opony standardowo ostatnimi czasy @BINDER Ultimate Tire Coating Wax, felgi @Good Stuff Rims Detailer, oraz gdzieś jeszcze wrzucona testowo pewna nowość w fazie przedpremierowej 5 1
#kris Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 W trakcie...Ta poprzeczka pod kanapą co tu Toyota odwaliła, może ją kiedyś odkręcę i dam na proszek Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1
Hawk Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Udało się troszkę odszczurzyć mojego daily. Kolega z myjni użyczył mi boks więc mogłem trochę pogłaskać lakier Megs UC (oczywiście wcześniej pełna dekontaminacja, Prickboart, ADBL Vampire, glinka, FX Protect odtłuszczający). Po wymyciu FX Protect Surface Agent położyłem Soft99 Water Block Wax. Sztuka dla sztuki bo auto nocuję pod chmurką przy szutrowej drodze gdzie mało kto zachowuje rozsądek ... A poza tym jest jeszcze trochę rzeczy do poprawy...wiadomo nie jest to nowe auto. Na oponach Black Mamba a na szyby wleciał Glaco. 5
krzygaj Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Zacząłem już wczoraj zabawę z autem żony: - dekontaminacja - mycie - dziś oklejanie i lizanie Menzerna 2500 i 4000 Właśnie jem obiad (18:40 ) i po obiedzie kładę jedną warstwę Mr. Fixa, jutro rano drugą. 1
Notcon Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Dzisiaj skończyłem One Step'a (Sonax ex04-06, Carpro Clearcut), a wisienka na torcie Autobrite Black Magic. Robota rozłożona na 3 późne popołudnia. Trochę zdjęć zrobiłem przy okazji to może uda się jakąś relację zrobić. 1
powalla Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Godzinę temu, krzygaj napisał: kładę jedną warstwę Mr. Fixa, jutro rano drugą. Narobiłeś się cały dzień i teraz jakieś cuda na lakier kładziesz bo tanie to coś? Po testach na forum widać , że ani to wygląda, ani jest trwałe ... zostaw tę cudowną ceramikę dla fejsbukowych podniecaczy , a Ty połóż coś normalnego . 1
paki112 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Skończyłem wczorajsze mycie usuwając kilka water spotów i kładąc @Funky Witch na opony 3
krzygaj Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 2 godziny temu, powalla napisał: Narobiłeś się cały dzień i teraz jakieś cuda na lakier kładziesz bo tanie to coś? Po testach na forum widać , że ani to wygląda, ani jest trwałe ... zostaw tę cudowną ceramikę dla fejsbukowych podniecaczy , a Ty połóż coś normalnego . Powoli dojrzewam, do tej decyzji - tylko przecież 5 buteleczek nie wyrzucę Na drugim aucie trzyma się już ponad półtora roku - także nie jest tak źle. Ale fakt warto po takiej pracy nałożyć coś bardziej przewidywalnego, ale to za jakiś czas...
D@ViD Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Coś tam wyprałem dzisiaj co prawda nie jest to auto, ale efekt "przet" i "po" mnie gniecie 6 1
Moderator Domel Opublikowano 17 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 24 minuty temu, ad.am napisał: #washday To jest mikrofibra ElieDetailer ?
ad.am Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 14 minut temu, Domel napisał: To jest mikrofibra ElieDetailer Zabij mnie ale nie wiem, mam ją ok 8-9 lat (czy wtedy było ED?)
Moderator Domel Opublikowano 17 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 22 minuty temu, ad.am napisał: Zabij mnie ale nie wiem, mam ją ok 8-9 lat (czy wtedy było ED?) 8-9 lat to nie Mam te z ED, kiedys twarde sztywne, teraz chyba cos zmienili i sa super
ad.am Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 23 minuty temu, Domel napisał: sa super Ja jestem starym koniem, niezmiennie ulubionymi fibrami do docierania są Eurow
pitekman Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Pierwsza przygoda z woskiem typowo naturalnym. Mega mi się podoba Lakier House of Wax Sapphire, oponki ADBL TD ciasteczko, felgi z wcześniejszym K2 gravon podbite RRC QD (któraśtamwersja ) 1 1
Moderator Domel Opublikowano 17 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 19 minut temu, ad.am napisał: Eurow Masz link pls ską bierzesz ?
Rekomendowane odpowiedzi