Ari Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 W dniu 10.05.2020 o 10:59, damiano2007 napisał: Ja dzisiaj zarzuciłem cleaner maszynowo DJ + poorboysa nattys Black. Tutaj postanowiłem na jedną stronę położyć tylko na jałowy lakier. Wnioski: Na jedną stronę samochodu + tył i przód zużyłem 1.9g wosku. Na jedną stronę gdzie nie było cleanera 2.4g wosku. Cleaner nadał mega śliskości lakieru (DJ to wręcz glaze :D) co pozwoliło aplikować wosk na maksa oszczędnie i łatwo. Kurła... kolor tego wosku mnie drażnij przy aplikacji tak zabrudził aplikator za to dotarcie na koniec wszystkich elementów to czysta poezja. Jeden ruch fibra i gotowe. Cleaner to dla mnie podstawa przy wosku i kolebka detailingu, ostatnio jakiś wrażliwy się stałem na druciarstwo detailngowe, słynne IPA przed woskiem itd . Rejestrując się tu ponad 10 lat temu właśnie takie prace, relacje mnie nakręcały do dalszego rozwoju, zgłębiania hobby i powiększania arsenału. Twoje zdjęcia to klasyczny przykład, że nie idąc na skróty $$ daily car może wyglądać jak należy. 1 1
kepa416 Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Wymieniony olej silnikowy i Filtry Zmieściła Ci się ta miska pod auto? U mnie co prawda seria ale obniżona i brakuje 2 cm żeby wcisnąć ja pod silnik. Dorobiłem sobie obniżenie na kanał żeby nie trzymać tego.
czester Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 On 5/11/2020 at 12:27 PM, czester said: Piękny Saab @Cannabinol Ja w poprzednim tygodniu porządne mycie, dekontamicnacja i położenie różnych rzeczy na kawałki samochodu (m.in. wosk od Scholl i SG wet protector). Położyłem też FW madmoiselle na części plastików w środku ale nie widzę tego super efektu który oglądałem tu na forum. Może coś nie do końca dobrze zrobiłem. A dorzucę fotki jeszcze. A co ( : 3 1
piotrek305 Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 ładna megi kapselki dołóż Teraz, piotrek305 napisał: ładna megi kapselki dołóż @czester i ciemna szybka by pasowała jaki motor i przebieg ? jak sie sprawuje ?
Pływak Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Godzinę temu, kepa416 napisał: Zmieściła Ci się ta miska pod auto? U mnie co prawda seria ale obniżona i brakuje 2 cm żeby wcisnąć ja pod silnik. Dorobiłem sobie obniżenie na kanał żeby nie trzymać tego. I tak musiałem podlewarowac auto aby dojść do korka spustowego wiec nie było problemu, jedyny to jej pojemność niby 10l i ledwo starczyło.
czester Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 3 hours ago, piotrek305 said: ładna megi kapselki dołóż @czester i ciemna szybka by pasowała jaki motor i przebieg ? jak sie sprawuje ? Dzięki @piotrek305 ! Faktycznie zapomniałem wtedy o kapselkach, były w bagażniku No lekko ciemne szyby z tyłu by się przydały... Oraz relingi! : ) Co do motoru to jest to 1.5 dCi 110KM, przebieg 210 kkm. Jeśli chodzi o sprawowanie to nie narzekam. Jeśli było coś robione to zawsze eksploatacyjne sprawy... Ostatnio trochę więcej kasy musiałem włożyć bo oprócz filtrów i oleju (wymieniam co 10-12 kkm), był robiony kompletny rozrząd, wymieniony pasek klinowy, i trochę rzeczy z przodu w zawieszeniu jak drążki kierownicze, łączniki stabilizatora czy sworznie wahacza.
Qlimaxss Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @adi1509 Woo panie rzeczywiście małe , Ja zacząłem od wczoraj Najpierw szykowanie Stilo do dzisiejszego ciecie standardowe przygotowanie mycie tar , deironizer , dużo tego nie było , brak fot ;(. Tak wyszło . Na oponkach ciasteczka Adbl. A potem przyjechał kuzyn na wymianę opon , A że jak zobaczył Stilo zamarzyło mu się mycie to umyłem na dwa wiaderka i poszło i ssw na mokro, na plastiki koch Pss. A tu już z posmarowanymi plastikami;) Kuzyn bardzo zadowolony z efektów więc tak można było kończyć ten dzień w nagrodę za efekt kupił 4-paaka A dziś w sumie parę lat w tym siedzę ale dopiero teraz jakoś nabrał człowiek odwagi na cięcie Postanowiłem na one step , Stilo nie mam jakieś mocno zapuszczone więc ogień . Ugadany podjechałem na bazę do @Gozdziu23 Jak zwykle bardzo dziękuje za udostepnienie miejscówki . Ogień dual o skoku 21 i biały NAT pasta Car Pro Reflect. od kolegi @lukeu. Jak widać nie ma tragedii , Takie efekty mnie satysfakcjonują , więc lecimy ta kombinacja całe auto Jakieś tam fotki z prac;) Przed wish u were here quotes Po , coś jeszcze zostało Ale jak na One step jest miluśnie A tu już końcówka to okejke można dać bo robota mi się podoba A tu już po wszystkim , na plastikach AG Bumper Care oponki poprawione Black Water , jako że walczyłem 7h nie chciało mi się kłaść nic trudnego wpadł klasyk Chemical Gyus Pete's 53. A na prawym błotniku Wowo Crystal coś tam na prawe drzwi Autofinnese Passion , @lukasz_byd Wiem ze pisaliśmy o sprawdzeniu go z Nattys Black z Pete's ale go zapomniałem , sawgrass restaurant texas Wygląd jak dla mnie Petarda .Opłaciło się troszkę pomęczyć . Lakier śliski jak nie wiem 11 1
RoBee Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @Qlimaxss w twoim poście pojawiają się jakieś niechciane linki. Wysyłałeś z PC? Możliwe, że masz jakieś złośliwe oprogramowanie
Qlimaxss Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @RoBee Z darmowego hostingu czasem tak się dzieje. . Ale dzięki A info sprawdzę twój trop.
Karbo Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Qlimaxss nie dam facetowi spokoju Wywal te naklejki i hak ! Kurła Janusz zrozum, że masz elegancką wisienkę a Tort jakiś rozgrzebany ! 1 1
lukeu Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Qlimaxss super robota, lakier petarda się prezentuje! Strzel tylko jakieś foty w słońcu Aż zamarzyłem o pracy z maszyną, a tu delegacja
Gozdziu23 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 5 godzin temu, Karbo napisał: @Qlimaxss nie dam facetowi spokoju Wywal te naklejki i hak ! Kurła Janusz zrozum, że masz elegancką wisienkę a Tort jakiś rozgrzebany ! hak to jest czujnik parkowania xD 1
Qlimaxss Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Karbo Zdejmę zdejmę, nawet o tym pomyślałem przy cięciu ale brakło odwagi i pomyślałem że będę musiał wyciąg tara czyścić itp a byłem w połowie roboty . @lukeu Dzięki, aktualnie brak słoneczka, jak wyjdzie to postaram się jakiś foto zrobić .
Slovak Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Qlimaxss, przecież zdjęcia można wrzucać na serwer forum, więc po się męczyć z darmowym hostingiem? 3
Grzechu23 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Wczoraj próba reanimacji półrocznej NW (Rain-x boki i tył, SG drop off przód). Hydro na bocznych i tylnej szybie znikome, przód leżał całkowicie. Byłem przekonany, że SG już dawno podziękowało. Początkowo RRC Active 1:10 + gąbka Softt 99 (było dobrze, ale to jeszcze nie to), następnie mycie szamponem Ultracoat i tutaj szampon pokazał klasę. Hydro wróciło aż miło Długo leżał na półce ten Shampoo+ ale doczekał się
Cannabinol Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Niedawno wrzuciłem letnie koła na auto i trzeba było ogarnąć zimowe. Na tych felgach auto kupiłem rok temu. Przejeździłem lato i zimą tylko zmiana opon u wulkanizatora na zimę i jezdziły bez mycia do tej pory. Nie wiem kiedy poprzedni właściciel je mył od środka. Szczerze wątpiłem, że uda mi się je doczyścić do tego stopnia Kwas Cleantech 1:5 i syf zszedł aż miło. Grudy smoły takie że masakra, można było chwycić palcami i ułamać jak sopla 2
Qlimaxss Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Cannabinol Tylko czymś posmaruj jakimś choćby Hi tempem. Bo szkoda było by twojej pracy . Tak to łatwiej będzie ci je pielęgnować. Ja bym kupił też szczotkę do mycia felg to przy każdym myciu coś tam wewnętrzna część się liżnie
Cannabinol Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Qlimaxss Przed zimą czymś posmaruję, teraz to raczej bez sensu, a szczotka (Daytona) już do mnie jedzie
Chochlik437 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Było grane mycie i na koniec wpadł detailer morning dew, lubię go używać w ciepłe, słoneczne dni, jest upierdliwi w aplikacji ale efekt jaki pozostawia za sobą wynagradza Lakier nabrał większej głębi, ciepełka. Po skończonej robocie, ktoś postanowił docenić moją pracę 7
mat06 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Godzinę temu, Cannabinol napisał: Niedawno wrzuciłem letnie koła na auto i trzeba było ogarnąć zimowe. Na tych felgach auto kupiłem rok temu. Przejeździłem lato i zimą tylko zmiana opon u wulkanizatora na zimę i jezdziły bez mycia do tej pory. Nie wiem kiedy poprzedni właściciel je mył od środka. Szczerze wątpiłem, że uda mi się je doczyścić do tego stopnia Kwas Cleantech 1:5 i syf zszedł aż miło. Grudy smoły takie że masakra, można było chwycić palcami i ułamać jak sopla O proszę, oryginalne felgi do Saaba Made In Poland
keza Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Cannabinol uwierz że warto zabezpieczyć a nie czekać do zimy. To tylko półgodziny więcej roboty i łatwiejsze domywanie
Cannabinol Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @keza warto zabezpieczyć teraz pomimo, że koła będą do zimy czekały na stojaku? mi się wydaje lepszym wyjściem zebezpieczenie ich bezpośrednio przed założeniem.
Qlimaxss Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @keza Dokładnie to samo miałem na myśli pisać o położeniu teraz jakiegoś wosku. Łatwiejsza praca w późniejszym czyszczeniu @Cannabinol To skoro tak to już masz robotę z Bani jak teraz to zrobisz. Wtedy tylko zakładasz. Polecam od siebie posmarować na bogato żelowym dressingiem przez okres leżakowania dobrze wchłonie się . I dłużej będą Dressingi leżeć
Moderator Streat Opublikowano 14 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @Qlimaxss dobra robota z polerka ładnie teraz kolor się szkli Co do hostingu na zdjecia to jz uzywam https://postimages.org/ i póki co bardzo fajny hosting
Rekomendowane odpowiedzi