MMCzysci Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Dostało mi się Pewnie macie racje, ale takie zostaną póki co. Postaram się odkupić winy niedługo ;>Myślę że temat wyczerpalismy. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banshee Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Pierwsze mycie OPT No Rinse , jestem zadowolony z efektu i swoje wnioski wyciągałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 @Banshee 1 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banshee Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 @ktm950 wiem wiem trzeba głowę przekręcić jak ta sówka niestety motory stoją przed autem na zimę i nie mam jak zrobić zdjęcie żeby uchwycić cały samochód 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 @Banshee przecież zdjęcie możesz obrócić w zwykłej przeglądarce zdjęć w Windowsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banshee Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 @xadamx zdjęcie robione telefonem i odrazu wrzucone , następnym razem się poprawie i odwróce zdjęcie w edytorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Dzisiaj odszczurzanie auta mojej zony... Tragedia... Auto nie myte gdzies od SIERPNIA!! srodek moze od listopada... Nie chcialo mi sie doczyszczac pedalow. Pochmurno, wiatr wieje i ok. 6 stopni Ochyda... podejrzewam ze plesn ale skad... Tenzi do skor, mala szczoteczka, pedzelkowanie i ochrona od Tenzi. Odkurzanie, plastiki przetarte SG interior qd Progi APC i pedzelkowanie Felgi K2 pro krwawa felga i opony Cleantech t&r W gumach miedzy drzwiami a szyba rosl sobie meszek... srednio to widac na zdjeciach. Mycie wstepne detailink piana zasadowa na 2 razy, mycie rrc szampon kwasny i suszenie. Na wiecej nie bylo czasu, oczywiscie musial zaczac padac deszcz... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Wieczorne mycie szamponem Meguiars Wash Plus i zabezpieczenie Gyeonem Wet Coat. Lubię ten zestaw w okresie zimowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 2 godziny temu, Berd napisał: Wieczorne mycie Ja myłem w godz 21-23 2 godziny temu, Berd napisał: zabezpieczenie Gyeonem Wet Coat. I zabezpieczyłem tytanem na zimę 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 @ad.am No faktycznie LSP typowo na zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekW Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ja również zaliczyłem wczoraj/dzisiaj nocne mycie piana elite detailer , szampon Gyeon Bathe a na koniec water gold Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @ad.am Ale jaki zapach przy aplikacji ;D To i ja coś posmaruje Dzisiejsza akcja oprysk @ADBL TFR 40 ml na 1,5 litra. Dzięki @Gozdziu23 za użyczenie opryskiwacza;) . Wreszcie Mycie na 2 wiaderka chyba z 2 miechy ręcznie nie dotykałem (szampon @Good Stuff+ @ADBL Bubble Maker. ) , po myciu po raz pierwszy od aplikacji w połowie Października położyłem coś na old Fusso. Przy szukaniu Botoxa ,bo tylko 4 stopnie na plusie to chciałem coś typu PPZ. Natrafiłem na @Soft99 Luksury Gloss . Myślałem ze będzie kiszka ale 2-3 strzały na panel i docieranie miód malinka Na oponki poszło najpierw ADBl Black Water ale jakoś nie byłem zadowolony z wyglądu oponek i poszedł na nie niezawodny @Funky Witch Dark & Shine. Na plastiki poszedł ValePro . @menior Ciasteczka z ADBL na średnio przygotowanej powieszeni wytrzymały ok 1200 km w bardzo słabych mocno deszczowych warunkach , Dressing Shiny umarł ciupkę wcześniej . A tu przed Jak widać zasłużył na konkretne mycie A tu już po 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @Qlimaxss a jak porównasz trwałość funky Witch dark&shine w porównaniu do ADBL Tire Dressing? U mnie po jeździe 30 km w deszczu już nie wiele widać Funky Witch i ani trochę nie jestem zadowolony z jego trwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Wisienka na torcie CQ.UK 3.0 z BOXa #3 :) Honda nie taka miękka jak mówią., Accord VII 2004rok srebrna. Przed powłoczką:One step- Ex04-06 żółty, czerwony NAT. Wymycie IPA z BOX #3Poprzedzone zimową wersją mycia, czyli*Porządne płukanie wodą, Wymycie w szczelinach, listwach, nadkola wszędzie :)*silnik -APC,pędzel,woda, Koch MP*nadkola -piana zasadowa, szczotka*Koła- kwas, Excede UWC, opony DetailersMagic *wnęki- APC, pędzel *prewash- piana zasadowa lekko, pędzlowanie szczelin*wash- pomarańczowy FX*d-tox*T&G Vasco przetarte mf *glinka Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @Qlimaxss woski Natty's, wiadomo-klasyka. Zapach fajny, choć wole pod tym względem niebieskiego. Normalnie pewnie sięgnąłbym po Zymola, ale w aktualnych warunkach (nie w garażu) nie chciało mi sie przerywać woskowania, na spolerowanie wcześniejszych paneli. Nawoskowałem całość i na spokojnie dotarłem. Efekt: lubię ten ciepły połysk, mimo że w tym przypadku o trwałości nie ma mowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zima taka, ze nie ma co sięgać po tytanów trwałości. Spokojnie co tydzień można trafic okno pogodowe @ad.am niesamowicie podoba mi się focus w tym pakiecie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukson Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ja dzisiaj spędziłem miło czas na pobliskiej miejscowce -piana aktywna CleanTech citrus foam(pianownica ręczna) -2 wiadra + szampon FX Protect Nano Shampoo -opony wyszorowane ADBL Tire and Rubber Cleaner -felgi Krwawa Felga Tenzi Na lakier poszedł Botox od Funky Witch(musialem sprawdzić jak będzie leżał na moim aucie) Opony Black Mamba od Good Stuff (Stara wersja) Felgi przetarte Rims Detailer też Good Stuff Wnęki ADBL QD1 We wnętrzu odkurzony, plastiki przetarte ADBL Interior QD, dywaniki gumowe umyte również ADBL T&R cleanerem i na nie poszedł CarPro w rozcienczeniu 1:1 Muszę chyba kupić większą butelke Nano Shampoo bo super mi się nim pracuje a teraz miałem próbkę która dostałem kiedyś do zakupów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @Kukson już myślałem, że wstawiasz zdjęcie mojej Efki, ale ja przecież mam LCI. Na zimę mam takie same 16-tki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kukson Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @Pit_Krk skubańce prawie identyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @Kukson @Kukson ładne eFki Ja dzisiaj pierwszy raz w tym roku na dwa wiadra ze swoją e61. Przeszło nawet przez myśl zrobienie W&W, ale ze względu na krótkie dni brak czasu na foty Koła: 2 podejścia ADBL WW 1:3, najpierw bezdotykowo później z pedzelkowaniem i szczotką tez od ADBL, po wyschnięciu żelowa wersja GS IR Opony - 2 podejścia EXCEDE T&R + szczotka, po wyschnięciu Binder UTCW z box’a Dzięki temu, że wczoraj udało mi się odszczurzyć lakier na bezdotyku to dzisiaj na pierwszy ogień GS IR, po kilku minutach pianka od Cleantech 1:7 z PA płukanie, a następnie mycie rekawica z szamponikiem GS. Po spłukaniu szybka akcja ręcznikiem glinkowym ADBL na pozostałym w wiaderku szamponie. Po wysuszeniu na lakier i szyby wleciał CP Reload. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Wykąpałem MK1 i MK3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @rudi0018 Ja ci powiem tak ciasteczka na pewno spoko i dobrze trzyma nawet na plastikach. Osobiście musze je przesmarować obok siebie i zobaczyć jak to wygląda. Na poprzednich oponach miałem wrażenie ze trzyma i trzyma i właśnie guma tak się nie syfi i nie robi się siwa jak często to widać na innych dressingach. @ad.am Oj tak kozacko pachnie niebieski, brakuje mi jeszcze do kolekcji czerwonego . Pachnie jak Chemical guys P40 no i nasze rodzine Ssw. A żeby nie było dzisiaj wieczorkiem jeszcze szybki bez dotyk na aucie koleżanki z @ADBL TFR tym razem 50-55 ml na 1,5 litra bo auto dawno nie widziało mycia ręcznego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 2 minuty temu, Qlimaxss napisał: @rudi0018 Osobiście musze je przesmarować obok siebie i zobaczyć jak to wygląda. Na poprzednich oponach miałem wrażenie ze trzyma i trzyma i właśnie guma tak się nie syfi i nie robi się siwa jak często to widać na innych dressingach. Masz tutaj ba myśli Tire Dressing od ADBL? Jeśli dasz zrobić porownanie to będę mega wdzięczny, bo szukam jak najbardziej trwałego dressingu i kupiłem Funky Witch, a teraz zastanawiam się czy SG B2B polymer czy ADBL TD, bo nic trwalszego od tych trzech chyba nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 @rudi0018 Nie , właśnie dressing @Funky. Ale ostatnio porównywałem Ciasteczka ADbl i Shiny B2B P. Wydaje mi się ze ciacha dawały ciut dłużej czarne opony . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Prewash SG CO marolexem, mycie na jedno wiadro szamponem megsa żółtym, pedzelkowanie szczelin plus koła apc KC GS. Jako lsp na lakier Sam's Ceramic boost, felgi GS RD na mokro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi