paperson Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Dzisiejsze zakupy dla moich dwóch owieczek Czeka mnie pracowity weekend... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 9 Września 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Na dziś sobotnie mycie o 7 rano. Na koła wpadło @ADBL Tire i @Funky Witch na felunek. Talisman ciekawy produkt - ale nie mam opinii jeszcze. Zobaczymy. Musze go mocniej protestować. Bawiłem się dziś BloodyRim z biedronki - robi całkiem dobrą robotę. Nie wiem jak działa na szczury ale do regularnego detoksu felg - rewelka. Fotki jak zwykle odkurzaczem ;/ ... Kocham ten błysk - niekoniecznie od ADBL - ogólnie na oponach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackoo Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 2 godziny temu, Domel napisał: Bawiłem się dziś BloodyRim z biedronki - robi całkiem dobrą robotę. Nie wiem jak działa na szczury ale do regularnego detoksu felg - rewelka. Też go ostatnio testowałem, daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 No i az tak nie smierdzi jajem Tylko chyba w biedrze juz ich nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Czas na mycie komory silnika przy okazji serwisu na 120kkm: - APC Red Devil 1:10, - ADBL Tyre&Rubber , - Plastiki KochChemie NanoMagicPlast Care. Przed: Po: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Ja też dzisiaj skorzystałem z pogody i pomimo chorego gardła trochę "spłukałem" samochód -Mycie nadwozia ADBL Yeti i szampon od GS -Felgi z racji, że były tylko ubłocone, umyte AUTOLAND Atack, szamponem od GS i sprawdzone na końcu ADBL VL, później odtłuszczone IPA i nałożone na nie BSD -Koła umyte i zabezpieczone black mambą -Lakier zabezpieczony BSD -Środek dokładnie odkurzony A co do BloodyRim z Biedronki, to ja używam na szczury, później i tak trzeba poprawić (Vampire Liquid w moim przypadku), a ma chyba lepsze właściwości myjące niż sam czysty deironizer. Chociaż to może tylko sugesita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 U mnie z kolei była akcja płukanie s124. Kupiłem 2 opakowania Prestone płukacz do chłodnic, kilka baniaczków 5l wody demi, nowy termostat i nowy płyn chłodniczy. Na opakowaniu płukacza było napisane żeby przejechać z nim około 40km lub zostawić pracujący silnik na 10 min. Wybrałem druga opcje i zostawiłem zapalone auto na około 12 do 15 min po czym zlałem stary płyn z płukanką. Jakże byłem zdziwiony jak zlany płyn okazał się jakby jakimś mocno rozwodnionym kisielem. Następnie zbiorniczek wyrównawczy out, mycie, płukanie i ponowny montaż. Następnie zalałem wodę demi i drugie opakowanie płukacza po czym tym razem postanowiłem się przejechać autem, ale przejechałem tylko połowę zalecanego dystansu. Znowu się zdziwiłem a zarazem jeszcze bardziej wkurwiłem jak zobaczyłem ze z odpowietrznikiem ze zbiorniczka wyrównawczego zaczęła się wydobywać jakaś dziwna biała piana. Ponownie zlałem wszystko z silnika, założyłem nowy termostat i zalałem wszystko czysta wodą demi, rozgrzałem silnik do temp. roboczej, znowu opróżniłem i tak jeszcze dwa razy. W sumie wyszło dwukrotne płukanie z płukaczem i 3 płukanie czystą wodą demi. Koniec końców jestem trochę zdezorientowany bo katalogowo powinno wejść jednorazowo do układu chłodzenia 9,5l, zlanego płynu z płukaczem było 5, później weszło 5l wody z płukaczem, następnie po około 7l wody demi. Cały układ był na pewno dobrze opróżniony, bo zeszło wszystko z chłodnicy i korkiem z bloku silnika, do tego miałem wrażenie ze nie za każdym razem woda krążyła w nagrzewnicy, a sam układ powinien odpowietrzyć się samoczynnie Miała być prosta i szybka robota, a wyszło tak sobie i kupa nerwów przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Umyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Z racji fajnej pogody trochę podziałałem. Dwa wiadra szampon FX Protect Szyby K2 Nuta Opony GS Black Mamba Plastiki SG Jet Black Trim Restorer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Subaru B9 Tribeca, fura mamy. Wczoraj myty na dwa wiadra, odtykanie wosku. Dzisiaj dressingi - plastiki, opony. No i pierwsze w życiu polerowanko końcówek wydechu: steel wool + megs metal polish (stara wersja, sprzed 4 lat ??). Prawa końcówka po polerce, lewa przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Może nie dzisiaj, ale w sobote Pierzynka Shiny Garage Fruit Ściągnięcie umierającego już od jakiegoś czasu collinite 476 poprzez FX Protect. Produkt naprawdę działa świetnie, na aucie zrobiła się jedna wielka tafla wody Następnie przy okazji wiadomo Felgi - ADBL Vampire Liquid --> Sonax BSD Szyby - CarChem Clarity Glass Cleaner Opony - SG Pure Black Tire Cleaner --> Back2Black Dywaniki - Nielsen Nap Foam Low Na suchy lakier wpada nowość czyli ADBL SSW No i lecim na ślub do znajomej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Drugi dzień polerki drugiego pojazdu. Zacząłem szlif od P2000, ale że to było mało to potem szło już od P1200. Jutro atak polerką i zobaczymy czy wystarczy czy trzeba dalej targać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Umyłem Astro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 18 minut temu, Pajko napisał: Umyłem Astro Hehe, pochwal się ile Ci to zajeło Także umyte autko, dodatkowo w miejscach gdzie nie było kropelek dołożyłem SSW (a także na szyby), na plastiki Nielsen, a na felgi BSD. I tak minęły mi przyjemnie niecałe dwie godzinki (w międzyczasie kopanie piłki z synkiem i rzucanie piłki psu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Zdemontowana stara podstawowa listewka. Zamontowana lakierowana + chrom + PDC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 lakierek sie trochę przytkał, więc poszła piana, ADBL Shampoo Pro i położony Gyeon Cure. Dodatkowo karbon umyty APC, przetarty IPA i zarzucony Gyeon Trim. https://drive.google.com/file/d/0B_ApotjvilhNVXVBdDJHdzQzOW8/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B_ApotjvilhNRDZ5d2VKbVBXOGs/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B_ApotjvilhNbjh2Q001MXVJR0E/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B_ApotjvilhNeVgyeldMYXVWdm8/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B_ApotjvilhNbmZMWXdCY1Rqbms/view?usp=sharing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Nareszcie się za to zabrałem. Było: Jest: Wiadomo, że nie jest to wypiaskowane i pomalowane proszkowo. Jednak nie oszukujmy się, w feldze wygląda ok i to jest najważniejsze Dystane też pomaluję, jednak wolę to zrobić jak będą ściągnięte. Będą ściągane na zimę wiec wtedy się tym zajmę. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 @lukeu czym malowales?Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Dnia 11.09.2017 o 21:36, StreamHD napisał: Zdemontowana stara podstawowa listewka. Zamontowana lakierowana + chrom + PDC Tylko o przednim i o drzwiach nie zapomnij jak to się czasem widzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 8 minut temu, Kryman napisał: Tylko o przednim i o drzwiach nie zapomnij jak to się czasem widzi Ta była ostatnią z "pakietu chrom". Mam już całe auto ochromowane i zrobione w kolor nadwozia jak wersja highline. Kosztowało mnie równe 1000zł kupić listwy, chromy, lakiernik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 11 minut temu, nerka123 napisał: @lukeu czym malowales? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Śnieżka Prosto na Rdzę. Kolor to srebrny półmat. Chciałem kupić Hammerite ale nie było w dwóch sklepach a gość zapewniał ze to to samo i się sprawdzi na zaciski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 No ja z miesiąc temu zregenerowałem kompletnie wszystkie zaciski i mazałem tą śnieżką właśnie. Póki co jest ok. Kolor czarny połysk prezentuje się ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 W weekend w końcu znalazłem trochę więcej czasu na ogarnięcie Łosia. Wpadły ponownie letnie 18" alusy, wymieniłem olej z filtrem, umyłem na dwa wiadra + QD1, na szybach NW RainX. Na felgi poszło Fusso, a na opony Black mamba Shine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 @lukenie widać fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojciec Dyrektor Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Przez południe dokończona pseudopolerka (korektą ciężko to nazwać) lewej strony, a teraz zmieniona oliwka z Mobil 15W40 na Valvoline 10W40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi