qdlatyNH Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Wczoraj odkurzanko....tydzień jeżdżenia z chlebem...masakraWysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Odobowka chleb wozisz? Co na to sanepid ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Posprzątałem pod maską - przy okazji wymiany filtrów okazało się że coś łaziło w komorze silnika - na szczęście bez żadnych uszkodzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlatyNH Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Odobowka chleb wozisz? Co na to sanepid ? Nic nie widział Sytuacja awaryjna, dostawczak zaniemógł. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Szybkie ogarnięcie wnętrza służbówki głównie z chęci sprawdzenia AF Spiritz. Podoba mi się ten siuwaks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Panel klimatronika zaczął mi wariować, zakupiłem drugi w świetnym stanie. Wpierw jednak wiadomo trzeba wszystko dobrze wyczyścić 20 lat na karku i zero przetarć, szkoda, że już nikt nie chce robić tak trwałych rzeczy. Na początek standardowo trochę brudu nic nadzwyczajnego Po dobraniu się do wnętrzności zbity kurz zbierany latami Tutaj wolałem nie szaleć z chemią, potem delikatnie przetarłem ipa Przyciski umyte w umywalce APC i wypłukane wodą Nawet wrócił biały kolor Panel na gotowo, ile mogłem tyle wyczyściłem Na koniec przed składaniem już miałem dać jako dressing Koch refresh cockpit care ale jakoś wpadł mi w oko stojący obok Gyeon Trim, którego mam jeszcze sporo po aplikacji na zewnętrzne plastiki (produkt mega wydajny) więc trzeba trochę poużywać co by się nie marnował . Spodziewałem się sporego przyciemnienia jak na plastikach zewnętrznych ale uzyskałem całkiem fajny efekt, delikatne przyciemnienie i ładna satyna. Na zdjęciach ciężko to uchwycic ale zero żadnego połysku, finalnie wyszła ładna satyna. Nie chciałem robić żadnych ostrych 50-50 w obawie, że zostanie ślad ale chyba widać po której stronie nałożona została powłoka Całość po aplikacji I po złożeniu Jak ktoś jest ciekaw jak gyeon wygląda w świetle dziennym to mogę jutro zrobić zdjęcie po montażu w aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzu6491 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ładnie ogarnięte, lubie takie dłubanki A wnętrze e36 w pełnym wyposażeniu z climatroniciem w nocy wygląda obłednie Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 @DaV Niedawno zmieniłem na E39, a już tęsknię za E36, nie kuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 30 minut temu, czyzu6491 napisał: lubie takie dłubanki Nie ma nic lepszego na jesienne i zimowe wieczory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 W dniu 22.09.2018 o 14:55, ghost napisał: Dziś prawdziwy speed run: Prewash pianą lekko zasadową Deiron - nic nie zebrał Mycie, eksperymentalnie pierwszy raz do wiadra z szamponem dolałem kilka kropli płynu do naczyń (specjalny z naturalnych składników) (No i tu pierwsze zdziwienie, powyższe nie osłabiły Pete's53, który leżał ponad 1.5 miesiąca) Oczywiście bez glinki. Cleaner poszedł w ruch McKees's37 Coating Prep Polish ręcznie na tricolorze. Choć wiem, że jest super, dla pewności przeleciałem jeszcze IPA 35-40%. Na deser poszedł Tac System Moonlight nakładany aplikatorem mikrofibrowym. Temp otoczenia około 15'C szybkie docieranie po 30-60sec, choć producent zaleca odrobinę więcej. No i jest rekord, całość w 2godziny ! Odczekałem 2h na wstępne wiązanie powłoki i nałożyłem top ArtDeShine Nano Gloss Paint Sealant V3. To mi zajęło 0.5h bo musiałem nauczyć się współpracować z tym produktem. Nadaje fajną śliskość, bardzo mocno przyciemnia. To jest zaletą bo widać gdzie kończy się aplikacja. Żeby nie było jednak mazów trzeba się przyłożyć. Zwłaszcza na czarnym. Sposób, który wypracowałem bardziej przypomina nakładanie powłoki niż QD. Aplikatorem kostką mikrofibrową, na to jeden strzał NGPS i ruchy krzyżowe, pozwala równomiernie nałożyć na sekcję. Lepiej niż klasyczną fibrą według mnie. A po chwili polerowanie. Jest to troche slow ale efekt cieszy. A przez to, że aplikator się nasącza idzie mniej produktu. Szkoda, że nie zaznaczyłem przed na nowej butli, zużycie v3 na cały samochód wyszło mi takie: Fajne SLK-a całkiem nieźle wygląda ten moonlight Mój rekord to dzisiejszy jeep renegade całość w 3 godziny Podwójny pre wash z vasco i vampire liquid Dwa wiadra Przygotowanie Mckee 37 + ipa na to can coat, aplikacja can coata tak jak powłoki na kostce to meeega wydajna sprawa, do tego owatrol polytrol na plastiki, glaco na szyby, dressing opony sg + uszczelki sg i wnęki ssw po 3 h nałożyłem Gyeon Cure Aż sam się ździwiłem jak sprawdziłem zegarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Fajna furka do miasta taki Jeep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 42 minuty temu, Michał82 napisał: Fajna furka do miasta taki Jeep Znajomi mają... Auto szpetne - w moim rankingu blisko mu "urodą" do Multipli I gen. Już Dacia Duster jest ładniejsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 9 minut temu, Eidos71 napisał: Znajomi mają... Auto szpetne - w moim rankingu blisko mu "urodą" do Multipli I gen. Już Dacia Duster jest ładniejsza... A mnie sie podoba, dużo nawiązań do starej stylistyki przpelatana z nową modernistyczną,wszedzie znajome loga jeepa z wojny światowej, całkiem fajny bo mały dla kobitki jak znalazł, ale nawiązanie z ducia duster bardzo trafne tak samo się czuje czy siedze w tym jeepie czy w dacii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Dacia nawet lampy tylne ma prawie identyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Godzinę temu, Gozdziu23 napisał: Aż sam się ździwiłem jak sprawdziłem zegarek Niezły czas wykręciłeś Widzię, że przed świętami wszyscy w biegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Te jeepy są cholernie niebezpieczne. Obejrzyjcie sobie na YT jak przy ostrym hamowaniu odrywają się tylne koła od asfaltu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 31 minut temu, Fredi88 napisał: Te jeepy są cholernie niebezpieczne i brzydkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 53 minuty temu, Fredi88 napisał: Te jeepy są cholernie niebezpieczne. Obejrzyjcie sobie na YT jak przy ostrym hamowaniu odrywają się tylne koła od asfaltu No dacii duster w sumie lepiej poszło , za to dacia sandero to jest dopiero smierc za zakretem jezeli chodzi o test łosia EDIT mówisz o tym ? tu widać ze cos sie poprawiło po jakimś lifcie, ale wygląda tragicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 @Gozdziu23 tylko to raczej porównanie zachowania przy hamowaniu wersji z napędem na przód i na cztery koła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 14 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Założyłem w końcu zimowe koła. Może na święta spadnie trochę śniegu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 @psemo oddam Ci cały śnieg z moich okolic, zamieniasz się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 14 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 @Slovak Aż tak to nie Zmieniam zdanie - niech będzie taka cała zima jak jest teraz w Poznaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 A ja przez ostatnie dwa dni umyłem dwa auta i wstawiłem do garażu. Dobre decyzje, bo dziś już mróz. Wstawiłem je do garaży i śpią. Zawsze tak mi się to kojarzy - jak umyję auto, zatankuję do pełna i wstawię do garażu na co najmniej kilka dni: że śpi. Zima bura suka. Nie wiem co w tym lubić. Syf i ślisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Ja niestety nie umyłem auta i wstawiłem do garażu, ale to było w listopadzie 2016 na wiosnę je ładnie poskładam i umyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 A ja tam chciałbym śnieg. W Bydgoszczy... Trochę się poślizgać bez zalowania auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi