serath Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Znacie jakis sprawdzony sposób na przerwane paski grzewcze w tylnej szybie? (dokładnie 3 szt mi nie grzeją, akurat w połowie szyby) Klej przewodzący, ale tylko jeśli uszczerbek jest niewielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Lakier specjalny do naprawy tych pasków do kupienia np w Inter Carsie. Osobiście nie stosowałem ale przy niewielkich uszkodzeniach zdaje egzamin Dodane po 1 minucie 10 sekundach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 J.w. Popatrz: https://www.google.pl/search?q=klej+ele ... ywPpmZPwAg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 jak sprawdzić czy klapka obiegu wewnetrznego/ zewnetrznego sie uruchamia? jak zdejmę schowek to to widać przy uruchomionym silniku i właczeniu nawiewów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Włącz obieg wewnętrzny i użyj kadzidełka/dymu/zapałki/epapierosa / w okolicach schowka/dmuchawy. Użyj czegokolwiek co pokaże Tobie przemieszczenie się powietrza w aucie. Jak zacznie zasysać dym to znaczy że obieg wewnętrzny jest włączony. Przynajmniej ja tak robiłem i zdało egazmin. Użyłem e papierosa kolegi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Co lepsze do szybkiego ogrzania garażu, cały budynek ma 360m3 objętości, z czego mój garaż ma wydzielone po środku 80m3, ale są lekkie prześwity na ściankach z kartongipsu : - Nagrzewnica gazowa 15kW - Nagrzewnica elektryczna 9kW Póki co grzejnik promieniowy: i farelka na 2kW przez 4h grzania podniosły mi temp o 4 stopnie od zera, a przydało by się mieć te 10st aby bezproblemowo nałożyć powłokę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 im więcej kw tym lepiej pytanie jaka masz instalację, czy bez problemu "pociągnie" grzejnik elektryczny. p.s. i są powłoki które wymagają min 20 stopni.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Grzejnik elektryczny ? Jak gość ma zero w garażu ? To ile ma ich zawiesić 5x ? Nawet jak założy takie to nie ma szans Gazową 15kw mało i śmierdzi.... 9k nagrzewnicą elektryczną ja bym spróbował... Sam napieprzam taką lecz 3kw powierzchnia 100m3 lecz bez szału. Masz siłę ... próbuj .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Grzejnik elektryczny ? Jak gość ma zero w garażu ? To ile ma ich zawiesić 5x ? Nawet jak założy takie to nie ma szans Gazową 15kw mało i śmierdzi.... 9k nagrzewnicą elektryczną ja bym spróbował... Sam napieprzam taką lecz 3kw powierzchnia 100m3 lecz bez szału. Masz siłę ... próbuj .... "przejęzyczenie" chodziło o nagrzewnice oczywiście.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 UNC-R ma wymagania 5-15st także w tych 10st były by bardzo komfortowo. Nie wiem co zrobić, może na razie zamiast kupować lepiej coś wynajmę na dzień aplikacji i utwardzenia się powłoki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Bierz "dużą" nagrzewnice pod siłę ... A jak masz dobrą wentylację to gazówę, wspominałeś o jakichś lukach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Są nieszczelne okienka, oraz dwa lufciki 10x10cm na rogach pod sufitem. Także nie ma się co dziwić, że temperaturę mam bliską zeru, w mrozach pod -18 miałem w garażu -1, także nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Na ile godzin staczy butla 11kg w takiej nagrzewnicy gazowej 15kW? Tak mniej więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Średnio targają 1kg na godzinę, ale jeżeli to ma choćby 150st (w opisach 300st jest) na wylocie więc przy choćby 150m3/h (podają nawet 400-500) wydatku powietrza trzeba będzie ją co jakiś czas wyłączyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 z 8-10h. To i tak masz dobrze ja przy tej temp miałem -5 w domu. Za to w garażu w bloku +10 przy -18c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Jaka jest optymalna bezpieczna temperatura lakieru przy polerowaniu? Maszyną DA przy polerowaniu da się tak podgrzać lakier by narobić szkód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Włącz obieg wewnętrzny i użyj kadzidełka/dymu/zapałki/epapierosa / w okolicach schowka/dmuchawy. Użyj czegokolwiek co pokaże Tobie przemieszczenie się powietrza w aucie. Jak zacznie zasysać dym to znaczy że obieg wewnętrzny jest włączony. Przynajmniej ja tak robiłem i zdało egazmin. Użyłem e papierosa kolegi.Pozdrawiam. Schowek rozmontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Schowek rozmontować? Ale bo Chcesz zobaczyć czy w ogóle działa obieg wew. tak? Jeżeli podczas włączania i wyłączania obiegu charakterystyka dymu zmienia się to znaczy że ta "klapka" pracuje i raczej jest wszystko git. Możesz spróbować bez rozbierania na początku. jak wskazania "cugu" bedą nieczytelne to dopiero kmiń gdzieś jeszcze bliżej dmuchawy/zasysu obiegu wew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Powinno być słychać pracę klapy po wciśnięciu guzika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Powinno być słychać pracę klapy po wciśnięciu guzika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nie zawsze słychać, przynajmniej u mnie. Jak nawiewu mam ustawione na szybę to cisza jest po wciśnięciu kneflika.. W pozostałych polozeniach jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0rvette Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Szybkie pytanie... Czy legendarny Dżordż moje odkurzyć niewielkie ilości wiórów z drewna w garażu? Bo czasami coś szlifuje i fajnie by było posprzątać przy imadle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShadowWarrior Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 pod fusso coat 12 jaki cleaner z tego sklepu: http://www.waxparadise.pl/szukaj,cleaner,0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Squeaky clean Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qob Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 C0rvette, ja swoim Jeżykiem sprzątałem ostatnio spory bałagan po cięciu blatu i nic mu się nie stało. Wody nalałem troche w "brudny" zbiornik i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi