serath Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Znacie jakis sprawdzony sposób na przerwane paski grzewcze w tylnej szybie? (dokładnie 3 szt mi nie grzeją, akurat w połowie szyby) Klej przewodzący, ale tylko jeśli uszczerbek jest niewielki.
Michał82 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Lakier specjalny do naprawy tych pasków do kupienia np w Inter Carsie. Osobiście nie stosowałem ale przy niewielkich uszkodzeniach zdaje egzamin Dodane po 1 minucie 10 sekundach:
pawelpp Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 J.w. Popatrz: https://www.google.pl/search?q=klej+ele ... ywPpmZPwAg
chris18404 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 jak sprawdzić czy klapka obiegu wewnetrznego/ zewnetrznego sie uruchamia? jak zdejmę schowek to to widać przy uruchomionym silniku i właczeniu nawiewów?
Dzidziak888 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Włącz obieg wewnętrzny i użyj kadzidełka/dymu/zapałki/epapierosa / w okolicach schowka/dmuchawy. Użyj czegokolwiek co pokaże Tobie przemieszczenie się powietrza w aucie. Jak zacznie zasysać dym to znaczy że obieg wewnętrzny jest włączony. Przynajmniej ja tak robiłem i zdało egazmin. Użyłem e papierosa kolegi. Pozdrawiam.
Pogodny Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Co lepsze do szybkiego ogrzania garażu, cały budynek ma 360m3 objętości, z czego mój garaż ma wydzielone po środku 80m3, ale są lekkie prześwity na ściankach z kartongipsu : - Nagrzewnica gazowa 15kW - Nagrzewnica elektryczna 9kW Póki co grzejnik promieniowy: i farelka na 2kW przez 4h grzania podniosły mi temp o 4 stopnie od zera, a przydało by się mieć te 10st aby bezproblemowo nałożyć powłokę.
Wenega Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 im więcej kw tym lepiej pytanie jaka masz instalację, czy bez problemu "pociągnie" grzejnik elektryczny. p.s. i są powłoki które wymagają min 20 stopni..
lukasz87 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Grzejnik elektryczny ? Jak gość ma zero w garażu ? To ile ma ich zawiesić 5x ? Nawet jak założy takie to nie ma szans Gazową 15kw mało i śmierdzi.... 9k nagrzewnicą elektryczną ja bym spróbował... Sam napieprzam taką lecz 3kw powierzchnia 100m3 lecz bez szału. Masz siłę ... próbuj ....
Wenega Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Grzejnik elektryczny ? Jak gość ma zero w garażu ? To ile ma ich zawiesić 5x ? Nawet jak założy takie to nie ma szans Gazową 15kw mało i śmierdzi.... 9k nagrzewnicą elektryczną ja bym spróbował... Sam napieprzam taką lecz 3kw powierzchnia 100m3 lecz bez szału. Masz siłę ... próbuj .... "przejęzyczenie" chodziło o nagrzewnice oczywiście..
Pogodny Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 UNC-R ma wymagania 5-15st także w tych 10st były by bardzo komfortowo. Nie wiem co zrobić, może na razie zamiast kupować lepiej coś wynajmę na dzień aplikacji i utwardzenia się powłoki...
lukasz87 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Bierz "dużą" nagrzewnice pod siłę ... A jak masz dobrą wentylację to gazówę, wspominałeś o jakichś lukach.
Pogodny Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Są nieszczelne okienka, oraz dwa lufciki 10x10cm na rogach pod sufitem. Także nie ma się co dziwić, że temperaturę mam bliską zeru, w mrozach pod -18 miałem w garażu -1, także nie jest źle.
booohal Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Na ile godzin staczy butla 11kg w takiej nagrzewnicy gazowej 15kW? Tak mniej więcej.
Pogodny Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Średnio targają 1kg na godzinę, ale jeżeli to ma choćby 150st (w opisach 300st jest) na wylocie więc przy choćby 150m3/h (podają nawet 400-500) wydatku powietrza trzeba będzie ją co jakiś czas wyłączyć...
lukasz87 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 z 8-10h. To i tak masz dobrze ja przy tej temp miałem -5 w domu. Za to w garażu w bloku +10 przy -18c
Dante05 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Jaka jest optymalna bezpieczna temperatura lakieru przy polerowaniu? Maszyną DA przy polerowaniu da się tak podgrzać lakier by narobić szkód?
chris18404 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Włącz obieg wewnętrzny i użyj kadzidełka/dymu/zapałki/epapierosa / w okolicach schowka/dmuchawy. Użyj czegokolwiek co pokaże Tobie przemieszczenie się powietrza w aucie. Jak zacznie zasysać dym to znaczy że obieg wewnętrzny jest włączony. Przynajmniej ja tak robiłem i zdało egazmin. Użyłem e papierosa kolegi.Pozdrawiam. Schowek rozmontować?
Dzidziak888 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Schowek rozmontować? Ale bo Chcesz zobaczyć czy w ogóle działa obieg wew. tak? Jeżeli podczas włączania i wyłączania obiegu charakterystyka dymu zmienia się to znaczy że ta "klapka" pracuje i raczej jest wszystko git. Możesz spróbować bez rozbierania na początku. jak wskazania "cugu" bedą nieczytelne to dopiero kmiń gdzieś jeszcze bliżej dmuchawy/zasysu obiegu wew.
cannonn Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Powinno być słychać pracę klapy po wciśnięciu guzika.
Dzidziak888 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Powinno być słychać pracę klapy po wciśnięciu guzika.
szpyrek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nie zawsze słychać, przynajmniej u mnie. Jak nawiewu mam ustawione na szybę to cisza jest po wciśnięciu kneflika.. W pozostałych polozeniach jest ok.
C0rvette Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Szybkie pytanie... Czy legendarny Dżordż moje odkurzyć niewielkie ilości wiórów z drewna w garażu? Bo czasami coś szlifuje i fajnie by było posprzątać przy imadle.
ShadowWarrior Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 pod fusso coat 12 jaki cleaner z tego sklepu: http://www.waxparadise.pl/szukaj,cleaner,0.html
qob Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 C0rvette, ja swoim Jeżykiem sprzątałem ostatnio spory bałagan po cięciu blatu i nic mu się nie stało. Wody nalałem troche w "brudny" zbiornik i jazda.
Rekomendowane odpowiedzi