Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Z racji, że bardzo lubię pracować żółtym 3M na etapie poliszu, a niestety pad już swoje przepracował, może mi ktoś powiedzieć, który pad jest zbliżony do tego 3Ma jeśli chodzi o jakość cięcia/wykończenia?

Opublikowano

panowie pytanko czemu taki efekt brzydki uzyskałem nigdy tak nie miałem puki nie dotknąłem się czarnego w e46 :o Pierwsza pasta to meguiars swirl remover a druga meguiars ultime polish różne kombinacje i nic :( wieem foty tosterem robione ale nie byłem przygotowany ze takie coś mnie spotka :shock:

Przed:

5cf099ea7bc65d05m.jpg

Po:

1c8011d01aa095bfm.jpg

Opublikowano

dzięki Panowie za rade ! :good: pomyśle nad uc lub coś lepszego :) z pogłosek słyszałem ze właśnie czarne lakiery są słabe ale jednak nie :)

Dodane po 3 minutach 30 sekundach:

ewentualnie co polecacie ? :) sorka za post pod postem ale zapomniałem dopisać :(

Opublikowano

Polecam M101 z Megsa lub H8.02 od Kocha , s300 od Menzerny strasznie pyli co mnie drażni, wszystko na: futrze i wyprowadzenie na twardym padzie - mi się fajnie pracuje na fioletowym Schollu. Ewentualnie na samym cutting padzie tylko trzeba pracować z dociskiem bo lakier podda się dopiero po osiągnięciu wysokiej temperatury - mierzyłem na VW kiedyś pirometrem to temperatura sięgała czasem ponad 70 stopni :ad:

Opublikowano

rickson,

oo piękna robota ! jakie pasy jeżeli można wiedzieć ?

Pogodny,

Dzięki za info !

właśnie bałem sie tykać mocniejszą pastą bo lakier na słońcu wyglądał ok dopiero jak zakupiłem halogen to się zdziwiłem tyle rys itp kiedyś e36 polerowałem i się udało tymi kosmetykami po czym sobie przypomniałem ze auto było malowanie kilka praktycznie w całości :)

Dzięki Panowie jeszcze raz za szybką i fachową radę !

Opublikowano

Zamierzam kupić 4 kobyłki pod samochód żeby np zrobić samemu konserwację. Na portalach jest tego trochę. Na co zwrócić uwagę przy kupnie?

Linki z aukcji na PW mile widziane?

Opublikowano

Jakie nie kupisz to będą stały. Udzwig 2T pewnie wystarczy. Dla pewności możesz wybrać 3T, niewielka różnica w cenie.

Kolor jaki ci się podoba ;)

Możliwość szybkiej regulacji wysokości (ja mam na bolec-zawleczkę). Zwróć uwagę tez na zakres regulacji.

Niektóre są składane co przy ilości 4szt może ci się przydać.

Ewentualnie sprawdż czy mają certyfikat.

Opublikowano

Posiada ktoś może jakies rabaty na czesci w ASO Mercedes?

Potrzebuje kupic troche gratow za wieksza gotowke i przydałby się jakis..

Opublikowano

Ostatnio pytając o RainXa Anty Parę ktoś mi tu odradzał, ze niby lipa....no i kupiłem, posmarowałem i...para siada. Na dodatek jak chcę przetrzeć szybę mikrofibrą to się maże.

Dałem za dużo ? Da się to jakoś poprawić ? Przetrzeć IPĄ, wodą...?

Opublikowano
antihologram, moim zdaniem raczej jest z tych past mało jeżeli w ogóle wypełniających. Mam niekiedy nawet wrażenie, że jeszcze bardziej po anti uwidoczniają się jakieś grubsze ryski, których nie zauważyłem przy wcześniejszym etapie.

Zakupiłem, działam na tej paście i potwierdzam, nie wypełnia rys, a przy okazji robi za świetną inspekcję, gdzie uwydatnia głębsze rysy które zostały spłycone przy cięciach...

Opublikowano
Ja kiedyś usunąłem RainX zmywaczem silikononu.

Nie chodzi mi o usunięcie a o poprawienie działania ;)

Opublikowano

Czy lekkościerny cleaner (SG Paint Cleaner +) poradzi sobie z usunięciem zaschniętych plamek żywicy? Żółta glinka VP nie dała temu rady.

Czy lekkościernego cleanera można używać przed każdym woskowaniem, czy powinno sie go użyć raz, a dobrze a potem używać produktu bez właściwości ściernych?

Opublikowano

1. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz, ale raczej da sobie radę. Na pewno nie wybuchnie ;) U mnie poradziło, ale inny cleaner i nie wiem jaka u Ciebie żywica i czy takie same warunki "nakładania".

2. Lekko ścierny cleaner nie zaszkodzi lakierowi. Jeśli będzie Ci odpowiadać, to nim pracuj. A jeśli wyda Ci się zbyt ścierny, to go sprzedaj i weź inny. Ale z całą pewnością nie zaszkodzisz lakierowi, będzie Ci wdzięczny tak czy tak ;)

Michał

Opublikowano

Prawdopodobnie wejdę w posiadanie Seicento ;) Kolor 124B, rosso barocco. Musze w nim okleić dach. Czy jest możliwość zakupu folii (najlepiej matowej) w podobnym kolorze :?:

Opublikowano

Wie ktoś po jakich hasłach/w jakich kategoriach mam szukać takiego rodzaju środku (pieniący się płyn) jak używa ten Pan na filmie?

Szukałem w polskich sklepach internetowych ale tam większość środków to są mleczka, poza tym tam jest podzielone na plastiki i skórę a ja szukam czegoś tak jak na filmie, że używa zarówno do siedzeń skórzanych jak i kierownicy, drzwi itp.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.