druhh Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Czy użycie Megsa UC ręcznie da jakiś efekt? niestety nie mam mozliwości użycia maszyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Da, do tego został stworzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 No wiem wiem, ale lepiej nakładać maszynowo. Pad tricolor bedzie chyba odpowiedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmoK Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ręcznie też będzie efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 mam pytanie, planuje sobie w garażu rozbudować oświetlenie bo jedna mocna żarówka do prac przy aucie nie daje rady. Planuje dac jakieś świetlówki po bokach. Możecie coś polecić ? nie siedze w temacie, może teraz są jakieś ledowe itp ? aczkolwiek kiedyś w pokoju wkreciłem jakaś ledową to po 10 minutach leżała u sąsiada za płotem, kompletny shit jeśli chodzi o światło. Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Do twardego lakieru lepiej s17+ czy Menzerna 3w1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Da, do tego został stworzony. Każdy kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Da, do tego został stworzony. Każdy kolor? Wydaje mi się, że chodziło Ci o to, czy Megs UC można stosować na każdym kolorze. Otóż można, nawet na srebrnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Panowie potrzebuje dobrej dość mocnej piany aktywnej .Aktualnie mam SG neutral 2015 ale jak auto mocniej brudne to nie domyje.Brać AB magi foam czu jest coś lepszego co nie zeżre całkiem wosku ? Lub tóraś od blina,angel wax czy valet pro combo2.Pianownica ręczna epoca 2l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ale wiesz, że piana ma zluzować brud a nie umyć? Kup SG Fruit Foam z nowej serii - wczoraj testowałem z PA i daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarni Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jakiej barwy oświetlenie do pracy przy polerce? Ciepłe czy zimne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Najlepiej o barwie zbliżonej do światła dziennego. Czyli bardziej białe niż żółte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ale wiesz, że piana ma zluzować brud a nie umyć? Kup SG Fruit Foam z nowej serii - wczoraj testowałem z PA i daje radę. Wiem.Napisałem że mam właśnie te sg nową ale chce coś mocniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Osobiście nie widzę większej różnicy między fruitem a magi. Jak chcesz coś mocniejszego, to ciężko będzie znaleźć coś, co nie ruszy wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Dokladnie mam również Magi i wszystkiego nie domyje ale to przeciez prewash, resztę roboty robi mycie właściwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jakiej barwy oświetlenie do pracy przy polerce? Ciepłe czy zimne? Najlepiej coś z przedziału 4500-5500K Świetlówki i HQI o takiej barwie znajdziesz bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zakupiłem wosk Meg nr.16 i po otwarciu puszki konsystencja wosku to "roztopione masło". Z tego co widzę w sieci ten wosk jest w miarę twardy . Co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 wstawic do lodowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 roztopienie nie zmieniło właściwości wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz87 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Roztopienie nie powinno - przemrożenie jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 roztopienie nie zmieniło właściwości wosku? Napisz PW w tej sprawie do kolegi KECAV. On robi swoje kosmetyki w tym woski i na pewno powie Ci coś więcej na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć, czy roztopienie nie zmieni właściwości wosku . To zależy od składników i sposobu ich wymieszania. Odpowiedzieć dokładnie mógłby tylko producent lub ktoś, kto już 'przetapiał' Megsa 16'ście. Można to wstawić do lodówki, ale i zostawiając go w zwykłej temp. pokojowej powinien stężeć. Co prawda, nie wiem, czy to jest nowy produkt, czy też odkupiłeś używany od kogoś? Jeśli używany, to możliwe, że ktoś zwyczajnie w nim długo grzebał i taki właśnie jest efekt. Pewnie Evo potwierdził by z doświadczenia, że nawet CR w potrafi zrobić się 'luźniejszy'. Jeśli będą kłopoty ze samoistnym stężeniem, to trzeba go będzie podgrzać do rozpuszczenia i ponownie zostawić do stężenia. Albo, zwyczajnie nic nie robić, tylko używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Panowie czym usunąć osad na szybie.Odkąd kupiłem samochód na tylnych szybach po ich zamknięciu,na zewnątrz przy uszczelce mam pasek osadu(wysokość 2 -3mm)na całej długości szyby. AG CGP nie dał rady.. Mam jeszcze UC ale boje się żeby nie narobić rys na szybie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Panowie czym usunąć osad na szybie.Odkąd kupiłem samochód na tylnych szybach po ich zamknięciu,na zewnątrz przy uszczelce mam pasek osadu(wysokość 2 -3mm)na całej długości szyby.AG CGP nie dał rady.. Mam jeszcze UC ale boje się żeby nie narobić rys na szybie CGP był nakładany maszynowo? tlenek ceru na pewno sobie poradzi nie bój się użycia UC czy też innych past, przerabiane byle by pad bądź filc był czyściutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi