Killaz Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witam, Mam możliwość kupna myjki Black&Decker 1700W od sąsiada, dwuletnia, używana sporadycznie, za 300 zł z wyposażeniem. Opłaca się?
Fiszer Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Killaz, dorzucisz bodajże 100 i kupisz nową z gwarancją. odp sobie na pytanie sam
Killaz Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Nawet mniej niż 100 zł, znalazłem za 350 zł.
ony Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 W promo w casto 347 zeta i masz dwa lata gwaracji...
mak17071 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Potwierdzam. Kupiłem wczoraj w castoramie w katowicach B&D pw1700 SPM( była jeszcze o innym oznaczeniu,niższym przepływie wody, z mniejszą ilością końcówek trochę droższa). Zaskoczyła mnie pozytywnie. Granit czyści bez żadnych środków, płyty chodnikowe także, samochód wiadomo bez większych problemów. Pianownica jest pojemnikiem na chemie jedynie, bo piany z niej nie ma żadnej. Ogólnie polecam
jarekrk Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Ale po dołożeniu pianownicy PA to taki B&D już jest spoko sprzętem co nie? Porównując to klasowo jak karcher 3 serii? W sumie po co płacić za niemca 500-600zł jak za 350 jest też spoko sprzęt. Na wakacje planowałem kupić karchera ale pozytywne opinie za B&D chyba mnie w jego stronę skierują.
Pogodny Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Tez zastanawiam sie nad tą myjką B&D. W cenie ok. 350zł. Do tego PA i heja
paweeeel89** Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 A jak wygląda sprawa z myjką która jest obecnie w biedronce, szukałem informacji o tym modelu ale nigdzie nic nie ma więc pewnie produkt robiony dla biedronki, cena 350 zł Karcher K 2.39M, jest lepsza od B&D czy Nilfisk'a czy Lavora? http://www.biedronka.pl/pl/product,id,7 ... r-k-2-39-m
kamilgt Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Przeczytaj pierwszy post na tej stronie i porównaj z informacjami w Twoim linku
paweeeel89** Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Porównałem dane 110 barów wydajność 360 l/h szału nie ma ale myję auto na 2 wiadra także nie jest mi potrzebne ogromne ciśnienie żeby rwało brud razem z lakierem Co do tej myjki z biedronki to bardziej mi chodziło o to czy lepiej kupić taką bo ,,markowa" czy lepiej kupić taką B&D
barzlo Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 pawel sprawdź parametry robocze a nie maksymalne niestety seria k2 ma kiepskie pompy - kiedyś miałem k2 i padła po 1,5 roku - naprawili w ramach gwarancji, po kolejnym 1,5 roku poszła na śmietnik bo naprawa była nieopłacalna... Karcher produkuje dobre myjki, ale od serii K5 wzwyż. Na pewno dużym plusem jest rozbudowana sieć serwisowa i dostępne akcesoria, ale za to się płaci, a nie każdy chce wydać na myjkę ponad 1000 zł.
mak17071 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zdecydowanie lepiej kupić B&D, chociażby dlatego że ma pompę aluminiową, o czym można jedynie pomarzyć w karcherach poniżej 900 zł
Pogodny Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zdecydowanie lepiej kupić B&D, chociażby dlatego że ma pompę aluminiową, o czym można jedynie pomarzyć w karcherach poniżej 900 zł Szczerze mówiąc właśnie ta alu pompa do mnie przemawia i możliwość dokupienia pianownicy PA i cóż więcej nam trzeba...
paweeeel89** Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 I pewnie zakupię sobie B&D, bo z tego co czytam różne opinie markowy Karcher za te pieniądze to też będzie zabawka
barzlo Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Trzeba wybrać kompromis pomiędzy ceną a możliwościami zakładając, że produkt będzie działać przez okres gwarancji. Po gwarancji może być problem z częściami... Komuś udało się dodzwonić do serwisu Nilfiska? Mi nie... Dodzwoniłem się do lokalnego autoryzowanego serwisu B&D i usłyszałem, że z myjek serwisują tylko Karchery bo do B&D nie mają części. Jeśli jest w okresie gwarancji to polecają skorzystać z serwisu D2D...
jarekrk Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 ale to jest tak niska cena, że jak po gwarancji się zepsuję to po prostu kupisz kolejną za 350zł i masz problem z głowy.
Pogodny Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 tym bardziej ze w casto macie taka myjke B&D np w 10x0%
paweeeel89** Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 barzlo popatrzyłem na parametry, większość ma przepływ wody ok 360-380 l/godzinę, Nilfisk C110.4-5 ma podawane na aukcjach ilość 440l/h w co oczywiście nie wierzę, dlatego chciałem zapytać ile ten przepływ wynosi na prawdę, niestety nie mam dostępu żeby zobaczyć co jest na tabliczce, znalazłem na stronce producenta że przepływ jest od 320-440 l/h i teraz od czego to ,,od-do'' zależy i ile będzie tych litrów w praktyce.
Pogodny Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 bierz pod uwage tą niższą wartość.
kubaPb Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Ja w chwili kupowania swojej myjki patrzyłem przede wszystkim aby miałą pompe aluminiową bo znajomi którzy mieli karchery itp. z pompa plastikową i po 1-3 latach te pompy padaly. B&D 1700 posiada aluminiową i jestem bardzo z niej zadowolony
diablo228 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Najważniejsze przy pracy z tanimi myjkami aby one się nie przegrzewały, trzeba podczas pracy dać im odpocząć inaczej padają.
kubaPb Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 diablo228 ma racje, nie należy doprowadzić do przegrzania pompy, ale tez nie używac jej tak ze co 5sekunb robi sie przerwy w myciu. Lepiej pracować ciagle ale krócej.
Rok z Bagien Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 ale to jest tak niska cena, że jak po gwarancji się zepsuję to po prostu kupisz kolejną za 350zł i masz problem z głowy. Jak ktoś tak lubi. Ja z zakupem myjki "woziłem" się kilka ładnych lat. Dopiero teraz kupiłem myjkę, z której jestem w 100% zadowolony. Czy będzie trwała ? Czas pokaże. Prawdziwa myjka (z dobrymi i prawdziwymi parametrami, z serwisem, z częściami, z alu pompą i dobrym ciśnieniem) zaczyna się od ok. 1000 zł. Nie musi być nowa. Ja rozumiem, że nie każdy chce/może wydać te 1000 zł. Ale wmawianie innym, że chiński wyrób za 300-400 zł. to super-hiper myjka jest nieporozumieniem. To już lepiej kupić ręczną pianownicę, dobrą końcówkę do węża ogrodowego, dwa wiadra i dobry kosmetyk. Efekt identyczny, a w kieszeni lżej.
jarekrk Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 To już lepiej kupić ręczną pianownicę, dobrą końcówkę do węża ogrodowego, dwa wiadra i dobry kosmetyk. Efekt identyczny, a w kieszeni lżej. Mam nadzieje, że nie bo do tej pory tak leciałem, ale mam już dość. Do tej pory chciałem się zaporzyczyć w karchera serii K5, ale do domowych zastosowań jednak się skuszę na B&D nigdzie nie pisałem, że jest super hiper dobra myjka, ale tyle ludzi w poprzednich stronach ją chwali, że chyba im uwierze. i zamiast wydawać 1000zł na Karchera kupie B&D + PA + lare . Wiem wiem człowiek zmienny jest ale tak jak pisze pare poprzednich stron zmieniło moje nastawienie z drogiego Niemca który i tak się może zepsuć
mak17071 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ja rozumiem, że nie każdy chce/może wydać te 1000 zł. Ale wmawianie innym, że chiński wyrób za 300-400 zł. to super-hiper myjka jest nieporozumieniem. Myjki za ok 800-900 zł karchera oferują bardzo podobne parametry co w/w B&D. Nikt nikomu nie wmawiał że B&D jest najlepszą myjką na świecie, bo nie jest. To że kosztuje 350 zł, to tylko plus,a nie wada, po drugie cena pierwotna była wyższa. To już lepiej kupić ręczną pianownicę, dobrą końcówkę do węża ogrodowego, dwa wiadra i dobry kosmetyk. Równie dobrze można powiedzieć, że jeżeli nie stać Cię na nowe BMW,to lepiej w tym czasie jeździć komunikacją miejską, bo efekt jest ten sam (dojedziesz na miejsce).
Rekomendowane odpowiedzi