powalla Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 Tak mylisz się ... To co pokazałem jest zestawem uniwersalnym i pasuje na wszystkie 3 wielkości złącz (1/2" , 3/4" i 1" ) , a Ty potrzebujesz właśnie 3/4" .
zainak Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 19 godzin temu, damiann88 napisał: A myjka do zawieszenia na stałe na ścianie? Widział ktoś takie? W przedziale cenowym do 500zł? Teoretycznie każdą myjkę do Twojego budżetu 500 zł możesz zwiesić na scianie na stałe. Jeszcze lepiej jak pozbędziesz się obudowy, sam silnik z pompą. Np. K3 na scianie wrażenie zrobi Ale jeśli myślisz o prof to sorry .
boT Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 23 godziny temu, Jaku napisał: to jest przyłącze węża do kranu, a ja potrzebuje przyłącza od myjki do weza, dodam ze mam wkręcane, chyba ze cos juz mi sie myli.... ? Nie znalazłeś złączki pod tym linkiem co podał kolega wyżej?? Czy nie chce ci się kliknąć w odnośnik " złączki i przyłącza kranowe". Jest tam 3 strony około 100 złączek wszelakich..... Hmm
smir Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Witam. Jestem nowy na forum, przejrzałem parę wątków ale mimo to mam pytanie. Mój Black Decker po kilku latach użytkowania padł na amen. Potrzebuje myjki do zastosowań amatorskich, w budżecie ze wszystkim do 500zł. Planuję zrobić to tak: kupić sobie pianownicę ręczną Kwazara do mycia wstępnego + do tego jakąś myjkę za +/- 400zł. W tym budżecie można kupić podstawowe myjki producentów, moją uwagę zwrócił Nifilsk C 100.7-5, Lavor Spacer 130 oraz Kanwod 180. Parametry są raczej zbliżone, wszystkie posiadają metalowe pompy co podobno jest ważne, macie jakieś sugestie co do wyboru ?
MyaS Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 Bierz to co ma dłuższą gwarancję, bądź na lepszych warunkach. Np door-to-door. W tej cenie, w zasadzie co kupisz to jeden chińczyk, tylko sygnowany inną firmą, a podzespoły ma każdy te same. Osobiście wziąłbym Nilfiska bo najładniej chyba wygląda i to tyle
edek86 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Jak będę podłączał pianownice(Techkar) do myjki (Parkside) to trzeba uszczelnić połączenie teflonem?
Szurszur1 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 kupiłem techkar do parkside z lidla. baardzo kiepso pianuje, zrobie nagranie i na reklamacje do firmy bo coś jest nie tak....
powalla Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Napisałeś przy zamówieniu jaką masz dokładnie myjkę? Jaka piana, jakie stężenie?
Fredi88 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Chciałbym kupić jakąś myjkę która pobiera wodę ze zbiornika. Z opisów wynika, że zarówno Kärcher K5 i K7 mają tą funkcję, ale przy K5 jest adnotacja, że lepiej, aby zbiornik z wodą stał wyżej od myjki aby jakieś tam ciśnienie się wytworzyło. Przy K7 takiej informacji nie ma. Czy porównywał ktoś bezpośrednio obie myjki i konkretnie tą funkcję w nich? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi jak to naprawdę działa.
Dreamer42 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Pianownica techkar i myjka Parkside. 1
powalla Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zobacz instrukcje do weza Karchera ktory jest dedykowany jako ten przez ktory myjka ma ciagnac wode ...przed uzyciem caly zalac woda , czyli lejek i jazda , by myjka tylko przez moment leciala na sucho. Lepiej dac zbiornik wyzej, na jego dole dac kranik i woda sama napelni waz (grawitacyjnie). PS: k7 z mosiezna pompa w obi 1595zl
Fredi88 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 U mnie w AT za 413e widzę w obi jest... więc wolę ciut więcej dać ale mieć na miejscu gdyby się coś popsuło. Dzięki za rady odnośnie napełnienia węża. @powalla a orientujesz się czy jest jakaś różnica pomiędzy k5 i k7 przy zaciąganiu wody? Nie ma spadku ciśnienia na wylocie przez to?
killym Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Witam dziewczyny przeczytałem ostatnie 10 stron i nie ma nic o myjkach 1200-2000 (dopuszczam używane)...Oprócz Lavor tormenta 28. Najpierw byłem zdecydowany na kranzle 1152, potem na nilfiska p150-2....Czy jest coś o zbliżonych parametrach (przepływ rzeczywisty wody) i tym przedziale cenowym? Widzę też karcher hd 5/11c (Żółty) ma mosiężną pompę i ponad 500l/h. Mętlik w głowie mam szczerze to już miałem wciskać guzik "kupuj" tego nilfiska... Proszę o pomoc.
zainak Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 7 godzin temu, powalla napisał: PS: k7 z mosiezna pompa w obi 1595zl Oj, od dawna K7-ki nie mają mosiądzu. Dużo osób kupuje te myjki z myślą że pompa mosiężna a tu zonk ...aluminium Aby myjka zaciągnęła wodę ze zbiornika gdzie wylot wody w nim jest powyżej wejścia wody w myjce wystarczy zwykły wąż ogrodowy. Jest też możliwość pobierania przez myjkę wody z poziomu znajdującego się poniżej urządzenia. Spokojnie zaciągnie wodę ze stawu czy jeziora ale do tego potrzebujemy taki wąż z zaworem zwrotnym: https://www.google.com/search?tbm=isch&sa=1&ei=_EymXLi2Dcyi6QTElI8o&q=wąż+ssący+do+myjek+karcher&oq=wąż+ssący+do+myjek+karcher&gs_l=img.3...8596.10007..10809...0.0..0.101.555.5j1......1....1..gws-wiz-img.jwa4gINP8dY#imgdii=S5Ajz1IHqdOSiM:&imgrc=tYuZQu7OpkZlQM: Ważne aby myjka/głowica była w dobrej kondycji. Pzdr.
paperson Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 @zainak mam myjkę Nilfiska. Trapią mnie dwie sprawy: 1. Czy po każdym użyciu myjki odłączać źródło wody i potem wypompowywać ją na włączonej myjce do ostatniej kropli - patrzę na szybkozłączkę elastycznego węża (oczywiście wcześniej odłączam lancę)? Taki schemat zawarty jest w instrukcji. Męczy mnie jednak myśl, że jednak przez moment pompa chodzi na sucho. 2. Kupiłem na starcie filtr zewnętrzny. Ten fabryczny, stożkowy wewnętrzny wyjąłem, żeby nadmiernie nie zmniejszać przepływu wody. Jest ok?
boT Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 25 minut temu, zainak napisał: Oj, od dawna K7-ki nie mają mosiądzu. Dużo osób kupuje te myjki z myślą że pompa mosiężna a tu zonk ... Aluminium Moja ma mosiężna glowice
zainak Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 @paperson Ad1. Z własnej praktyki proponuję aby z pompy nie usuwać wody. Lepiej jak ona się tam znajduje. Po wypompowaniu wody jednak jakaś część jej tam zostaje do tego dostaje się powietrze a to powoduje utlenianie i odkładanie się osadów, złogów. Gdy nie używamy myjki przez parę miesięcy ( nie mówię tu o warunkach zimowych ) dobrze jest aby tą myjkę na chwilę odpalić i przepłukać układ czystą/ świeżą wodą. Ad2. Ten stożkowy możesz zostawić . 12 minut temu, boT napisał: Moja ma mosiężna glowice Tak, zależy jeszcze jaka wersja. Kiedyś K7 charakteryzowały się tym właśnie że miały pompy mosiężne, później była to loteria a teraz to aluminium 1
powalla Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 56 minut temu, zainak napisał: Oj, od dawna K7-ki nie mają mosiądzu. Stara seria Xrange dale je ma , nowe fullcontrole już nie. Jak nie zapomnę to jutro w pracy rozkręcę jedną i pstryknę fotkę .
boT Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Czaje , w swojej rozbieralem i wymieniłem, lat temu trzy, a wspominałem juz ze z tego wzgledu jak mróz lekko złapał i po prostu puścil odlew aluminiowy bo stara byla na alu, alebdo starej głowicy nie ma czego się przyczepić jeżeli chodzi o mróz mialo prawo i puscilo przy zaworku nawet mam foto mróz wypychal zaworek do tego momentu aż zabezpieczenia puściły
mkr Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 4 godziny temu, killym napisał: Witam dziewczyny przeczytałem ostatnie 10 stron i nie ma nic o myjkach 1200-2000 (dopuszczam używane)...Oprócz Lavor tormenta 28. Najpierw byłem zdecydowany na kranzle 1152, potem na nilfiska p150-2....Czy jest coś o zbliżonych parametrach (przepływ rzeczywisty wody) i tym przedziale cenowym? Widzę też karcher hd 5/11c (Żółty) ma mosiężną pompę i ponad 500l/h. Mętlik w głowie mam szczerze to już miałem wciskać guzik "kupuj" tego nilfiska... Proszę o pomoc. 1152 mega sprzęcik, ale nowa około 3 tysi teraz. Od 1500- do około 2300 warto: Kranzle 1050 Nilfisk p 150/160 Karcher k7 (jeśli ci pokażą podczas zakupu, że ma chociaż mosiężną obudowę zaworową) Powalla obiecał, że wrzuci fotkę k7 z półki sklepowej. Ale pisz zawsze do czego myjki będziesz używał.
Szurszur1 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 W dniu 4.04.2019 o 11:34, Dreamer42 napisał: Pianownica techkar i myjka Parkside. Dzieki za zdj. Zupelbie tak nie jest w moim przypadku! Stosowałem rozne stężenia.. w kazdym wychodzi *ŹLE* jestem zrezygnowany. Nakrecilem film i wyslalem pianownice techkar na reklamacje bo tak byc nie moze. Juz nie wiem czy błąd z mojej strony czy po prostu trefna pianownica techkar. Prosze ponizej 1:5.5 SH snow foam. Parkside 110rob.
Moderator Domel Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 4 minuty temu, Szurszur1 napisał: Parkside 110rob. Tutaj szukałbym przyczyny
Szurszur1 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 10 minut temu, Domel napisał: Tutaj szukałbym przyczyny Lejąc wodę przez sam pistolet bez przykręconej pianownicy czy lancy, woda leje się grubym strumieniem trochę mocniej niż przez sam wąż. Zajładając lance, myjka daje ostry strumien z odpowiednią siłą. Czyli po założeniu pianownicy coś jest nie tak, po prostu można powiedzieć że strumień piany (jak ustawię na rozpylanie) jest kiepski. Dużo wody sie leje tj. Z myjki. Pokrętło na pianownicy do regulowania ilosci zasysanej piany chodzi luźno, moze tu coś nie tak. Nagranie
Szurszur1 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zrobilem dzis test pianownicą z zestawu myjki i ładnie dawało cisnieniem, oraz równomierny rozprysk. Co prawda nie ma sie co spodziewac po tej z zestawu ale lepszy efekt dawała niz techkar, wiec myjka daje ok cisnienie.
peciu Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 U siebie mam ciśnienie robocze na poziomie 90bar (myjka Nilfisk c120.6) pianownica techkara i piana jest ok, więc ciśnienie robocze moim zdaniem 110bar nie jest problemem. Albo coś z pianą albo pianownicą. Pokrętło na pianownicy do regulowania ilosci zasysanej piany chodzi luźno, moze tu coś nie tak. A próbowałeś dokręcić pokrętło może jest poluzowane i pianownica nie jest odpowiednio ustawiona.
Rekomendowane odpowiedzi