poncio Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 21 minut temu, KUBA46 napisał: do takich zadań jak wymieniłeś Waxpro się sprawdzą. To jest najlepszy stosunek cena/jakość w tym momencie? 5 minut temu, poncio napisał: To jest najlepszy stosunek cena/jakość w tym momencie? Sam sobie odpowiem... chyba tak biorąc pod uwagę obecną najniższą dostępną cenę. 4.72/szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @poncio do brudu we wnętrzu jak wspomniana podstopnica to Auchan za 1zl jest ok. Czasami używam jako jednorazówek. Częściej lecą do worka i piorę ja zgodnie ze sztuką jak się uzbiera. Traktowane jak mikrofibry normalnie działają po kilku praniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @poncio nie miałem wszystkich dostępny mf na rynku, ale wg. mnie tak i sam przy takich waxpro pozostaje. Dostępność wielu kolorów w celu segregacji, jakość bardzo dobra jak na tą cenę, dodatkowo można je kupić z rabatami partnerskimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @KUBA46 ws jest bomba jako podstawowa fibra do lakieru. Na pedały czy osłony progów to mi ich po prostu szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @analyzator oczywiście nie neguje. Ws nie miałem. Do lakieru używam głownie markowych typu Gyeon, Rag company lub no name z grubszą gramaturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Jak dla mnie najlepsze fibry pod względem stosunku ceny do jakości, to Waxpro no limit. Nadają się do lakieru, ale najchętniej używam w środku. Do "syfnych" prac dokupiłem tych cieńszych, zielonych. Dobrze się dopierają, katuję od lipca. Lakier i docieranie wosku to WS w różnych odmianach - drogie, ale porządne. Do Ali (pewnie niesłusznie) nie mam przekonania, zawsze się obawiam, że paczka szłaby 3 miesiące, albo zgubiłaby się po drodze.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4dminwhyyyyy Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ja mam pare fibr z lucullana ( bardziej zakup z ciekawości niż z opłacalności) i nie narzekam. Ale jakoś gentlemany mi najbardziej podpasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertigo1987 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Ja też się skusiłem na parę fibr Lucullan i są całkiem niezłe, puszyste. Do WAXpro porównałbym Professional Microfibre z korzyścią dla Professional Microfibre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Ktoś poleci jakieś tanie fibry do docierania powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @marcelus cały temat jest o takich fibrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @KUBA46 wpisuje w wyszukiwarce "powłoka","powłoki" zaznaczam ten temat i pojawiają się 3 wyniki najnowsze z 2018 roku. Potrzebuje jakiś bezszwowych oczywiście, jako że to 1 kontakt z powłoką czytałem że to o mniejszej gramaturze lepiej się sprawdzą? Waxpro nolimit się nada czy to jednak za duża gramatura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 W dniu 8.04.2021 o 23:17, marcelus napisał: @KUBA46 wpisuje w wyszukiwarce "powłoka","powłoki" zaznaczam ten temat i pojawiają się 3 wyniki najnowsze z 2018 roku. Potrzebuje jakiś bezszwowych oczywiście, jako że to 1 kontakt z powłoką czytałem że to o mniejszej gramaturze lepiej się sprawdzą? Waxpro nolimit się nada czy to jednak za duża gramatura? Polecam od cleantecha daily cloth albo klasyk gentelmen od work stuffa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 @Putkowski07 dzięki o taką właśnie odpowiedź mi chodziło, zamawiam ct daily cloth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Mikrofibry do szyb z Biedronki. 3.99 sztuka, jak za taką cenę to rewelacja, miałem kiedyś niemalże identyczną jakiejś "detailingowej" marki, tylko że tamta kosztowała coś koło 8 zł. Poliester 82%, poliamid 18%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 @powerf kupiłem chyba za 2-3 zł w Auchan ale nie jestem z nich zadowolony. Stają w miejscu. Ciężko je złapać ale to już uwaga do formatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Gdzie tanio kupię waxpro do lakieru do waterlessa? Ewentualnie coś taniego do polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 @Szpako99 shiningcar z rabatem forumowym lub czekać na promki w detailink. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 @KUBA46chyba braki mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor DETAILiNK Opublikowano 11 Maja 2021 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 2 godziny temu, Szpako99 napisał: @KUBA46chyba braki mają. @Szpako99Niestety braki występują po stronie producenta. Jeśli tylko uzupełni stany postaramy się jak najszybciej uzupełnić asortyment na detailink.pl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Ktoś używał? Wygląda podobnie do janka. Tutaj nawet napisane że do karoserii samochodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś2016 Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Koszt pewnie znikomy to warto nawet przetestowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpako99 Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Chyba jakość marna? Za krótkie włosie do waterlessa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 @Szpako99 Włosie nie ma wielkiego znaczenia, jak będziesz miał fibrę z dłuższym włosem do przy waterless czy rinseless między tymi włoskami mogą ci utkwić różne zanieczyszczenia których nie będziesz w stanie potem usunąć. Przy krótszym włosie nie ma tego problemu. Bardziej niż długość włosia ma znaczenie GSM (ale też bez przesady) - jeśli planujesz używać każdej strony mikrofibry to najlepiej mieć z te 320 gsm lub więcej abyzanieszczyszczenia nie "przenikały" na czystą stronę. Z mojego doświadczenia świetne do rinselessa / waterlessa są fibry WaxPro Premium 360gsm - z obu stron mają takie samo włosie, nie ma z jednej strony dłuższego a z drugiej krótszego, są delikatne - ja używam ich już ponad 1.5 roku i cały czas się świetnie nadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancini Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Ja do rinselessa / waterlessa używam również waxpro tylko no limit ( te bez obszycia, z jednej strony mają ciut dłuższe włosie ) i się super sprawdzają. Ogólnie mam ponad setkę tych fibr ( no limit i premium ) i nie narzekam Do QD dokup fibry work stuff gentleman. Nie wiem po co waxpro wszywa te metki w serie premium. Przy wyrywaniu metek często zaczyna pruć się obszycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Tym razem z Kauflandu. 3 szt za 5.99. Sprawdziłem już jedną do czyszczenia szyb z użyciem ech2o 1:25 o powiem tak - ani jednego klaczka nie zostawiły na szybie, jestem pod mega wrażeniem... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi