PPatryk Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 5 godzin temu, Domel napisał: Zrobie Ci fotki porównawcze. Również bym prosił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 W dniu 13.06.2019 o 16:53, PPatryk napisał: Również bym prosił W dniu 13.06.2019 o 10:53, Strus napisał: Tak, o No Limit mi chodziło ale te zwykłe a nie ta czarna http://www.waxpro.pl/mikrofibry/66-nolimit-violet-360gsm-40x40cm.html Inna bajka puszystości. Co kto lubi i do czego mu potrzeba. EliteDetailer są o wiele bardziej puszyste, ale WaxPro fajnie dociera się woski i pasty polerskie. ED lepiej nakłada mi sie i dociera QDki ala Botox, FK425 etc etc można wymieniać.... Aha i minusem tych puszystych jest, że jak upadną na ziemię - jak mi 20 minut temu - oczyszczanie tego zajmuje 10 minut ze wszystkich farfocli... Niby asfalt i opady z drzewa ale MF chłoną je jak magnes. Trzeba uważać i nie być graślawy na starość jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 @Domel Takie połączenie i kompromis tych dwóch różnych fibr, o których piszecie, to daje nowy Work Stuff Gentelman Basic. 350g/m2. Z jednej strony długie puszyste włosie. Z drugiej krótkie jak w WaxPro No limit. W sobotę docierałem nią Cleaner. Przyjemna MF. Polecam sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 17 minut temu, david2888 napisał: Polecam sprawdzić. Dziadu, zbankrutuję, nie kuś 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 9 godzin temu, Domel napisał: Dziadu, zbankrutuję, nie kuś Dla Ciebie już nie ma ratunku 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Pracował ktoś z Was z WorkStuff Gentelman Basic Quick Detailerem? Jak się sprawdza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 @maciek-drummer A przeczytał Pan kilka postów wyżej? JA pracowałem. Jest ogień. Spróbuj a nie pożałujesz. Dwa rodzaje włosia. Z jednej długie, z drugiej krótkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 @david2888 czytałem, ale o cleanerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 @maciek-drummer qd też machnalem na jednym elemencie z ciekawości. Potwierdzam to co powiedziałem wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Bawiłem się tymi grubymi ostatnio do detailerów. Moim zdaniem do pierwszego przetarcia lepiej fiberkę ok 300gsm a grubaskami to można przetrzeć na połysk w kolejnym kroku. W te grube idzie towar do środka i pracuje się bardzo nieekonomicznie. Dużo nam się narobiło dobrych fiberek w okolicy 20zł. Tylko przypomnę moją rekomendację na "woła roboczego" a temat jest o tanich fiberkach K2 king niby 80/20 ale jest sztos. 40x60cm 16zł. Prana już z 20 razy i do docierania wosku czy cleanera czy płukania ipą - często po nią sięgam mając do wyboru kilka innych w tym formacie/gramaturze. Jest na tyle duża i chłonna że z powodzeniem można ją używać jako dodatkowej do osuszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Kilka stron wcześniej ktoś pisał o żółtych fibrach z Tenzi. Dawno temu przy okazji pierwszego wosku kupiłem jedna za 10 zł. Dzis przypadkiem trafione za 5 zł/ sztuka Tak wyglada po kilkudziesięciu praniach i przejściu od nowości kilku etapów (lakier, progi, felgi, obecnie komora i inne odszczurzania) Dla porównania fotki nowej Wg mnie za te pieniądze calkoem niezły wybór. P.S. Oczywiście po kilku miesiącach na KA nie używam ich już do lakieru 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Powiem Ci ze trzyma się naprawdę dobrze patrząc po zdjęciach, i to spoko szmatka, w tej cenie ciężko o lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 Precious Gold 40x60 CM od Elite Detailera. Mieciutkie i grube w fajnym opakowaniu strunowym. Zobaczymy jak sie będzie spisywać szczególnie w dosuszaniu ten rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 @Domel , mam jedną i jak dla mnie trochę sztywne, ale dramatu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 32 minuty temu, rygryss napisał: @Domel , mam jedną i jak dla mnie trochę sztywne, ale dramatu nie ma Rzeczywiście. Pracowałem nią przed chwilą. Po wypraniu też ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 11 minut temu, Domel napisał: Po wypraniu też ? trochę lepiej, ale d... nie urywa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arlid Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Nie wiem, czy był już ten produkt, ale mogę polecić Vileda do kurzu: https://www.sklep.vileda.pl/produkt/sciereczka_do_kurzu.php Czasem można dostać w okolicach 6 zł Generalnie byłem zaskoczony "mocą" zbierania kuzu - świetnie do niej przylega. Nie trzeba wody, środków, wystarczy powycierać i na koniec wytrzepać ściereczkę. Według mnie fajnie się sprawuje. Powierzchnia także spora. Struktura taka "mechata", jeżeli ktoś chciałby real fotki to mogę wrzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Dorwałem w końcu tego sławnego Jana niezbędnego do podłogi, spoko fibra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Dorwałem w końcu tego sławnego Jana niezbędnego do podłogi, spoko fibra Poka focie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Lukaso napisał: Dorwałem w końcu tego sławnego Jana niezbędnego do podłogi, spoko fibra Legenda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Dwustronna krótkie i długie włosie coś jak KOCH czy Funky Witch ale zdecydowanie delikatniejsza i miękkie włókno - cena chyba OK. Włosie krótsze jak KOCH i FW. http://shiningcar.pl/pl/p/D-Wash-Concours-Microfibre-40x40cm/2373 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Jakoś rewelacyjnie tania nie jest. Koch jest tańsza a napewno świetnej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 17 godzin temu, Lukaso napisał: Jakoś rewelacyjnie tania nie jest. Koch jest tańsza a napewno świetnej jakości. Piszę na podstawie moich doznań organoleptycznych i podczas pracy - a mam wszystkie trzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrio Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Ja od siebie polecę https://showcarshine.pl/polerowanie-czyszczenie/showcarshine-microfiber-red-420-gsm-laser-cut.html Dla mnie najlepsza mikrofibra do pracy z QD, dressingami itd. Długie, delikatne włosie, bezszwowa, w rewelacyjnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 A jakiś tańszy zamiennik SHINY GARAGE RED FINISHER PLUSH MICROFIBER może być o mniejszej gramaturze ale chodzi mi o takie włosie, ktoś coś poleci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi