Moderator Domel Opublikowano 25 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Nie myśleliście o tym żeby zakupić dmuchawę do liści, do szybkiego suszenia ? http://www.ogrodniczy.com...e-Dmuchawy.html Bosch ma super lekkie, male akumulatorowe ... Wyobraź sobie minę i wzrok politowania sąsiada widzacego Cię jak biegasz z pedzelkiem do około samochodu, kiedy on myje swoje auto szczota moczona w wiadrze. Jak by ten sam sąsiad zobaczył Cię biegajacego dookoła samochodu z dmuchawa do liści suszacego lakier to by się już z wrażenia przewrócił Wiesz, z wiekiem nauczyłem sie, że mam w szczerym poważaniu to co myślą o mnie ludzie i o moim hobbym. Zycie jest za krótkie żeby zawracać sobie tym głowe. Robie to co lubie. Szczegolnie codziennie kiedy picuje sobie auto przed blokiem i czesto slysze ten sam tekst "bo lakier zedrzesz" "po co tak picować jak zaraz padać będzie". Liczy sie moja wygoda a nie opinie innych. No i mowie bardziej o przypadku wlasnego domku, dzialki i garazu gdzie na swojej posesji robisz to co chcesz i sasiadowi zza plotu g. do tego jakich narzedzi uzywasz od 9m40s
tasek Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 mega robota jak na dziewczynę!!!!!!!!!!! Gratuluje i jeszcze raz gratuluje!!! Moja żona nie potrafi oleju sprawdzić w silniku, a jak jej wymieniam to słyszę że przecież tyle co wymieniałeś w tamtym roku. Ps jakim lakierem polakierowałaś podwozie na w100 wax? Jak to sie trzyma na tym wosku?
andrre Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 mega robota jak na dziewczynę!!!!!!!!!!! czyli Twoim zdaniem kobiety są mniej dokładne i solidne jeśli chodzi o czystość? Nie jestem żadnym fanatykiem równouprawnienia itp. ale moim zdaniem kobiety zawsze przywiązują więcej uwagi do czystości, tzn. częściej widzę brudny samochód, gdy kiedy kierowcą jest facet. A nawiązując do równouprawnienia: Wiecie kiedy kończy się równouprawnienie? . . . .. kiedy trzeba wnieść lodówkę na na czwarte piętro
Moderator Domel Opublikowano 25 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 ale moim zdaniem kobiety zawsze przywiązują więcej uwagi do czystości, yaa yhy Tylko w tedy kiedy ich facet to fleja ;] A związki tworzy sie na zasadzie przeciwieństw i gdy facet jest pedantyczny - kobieta to fleja i na odwrót. No i kobiety moze dbaja o czystosc ale domu nie auta widze w moim otoczeniu
pbobek Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Ten wątek wymiata.... Nawet jak jeszcze nie byłem zarejestrowanym użytkownikiem to pokazywałem znajomym te cuda...
Justyna Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Kilka pytań:- w PA macie samą pianę sądząc po kolorze? - zostają po różowej jakieś plamy na kostce? - w PA 200 ml piany i 800 ml wody - na kostce nie zostają plamy, ale po każdym myciu i tak kostkę spłukujemy wodą Nie myśleliście o tym żeby zakupić dmuchawę do liści, do szybkiego suszenia ? myśleliśmy, ale jeszcze nie teraz są inne plany jako priorytet Ps jakim lakierem polakierowałaś podwozie na w100 wax? Jak to sie trzyma na tym wosku? zwykła baza + klar z utwardzaczem dobierane u mx nowicki a jak się trzyma to zobaczymy za miesiąc jak będę myła podwozie
MatthewG Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 - w PA 200 ml piany i 800 ml wody Zawór na maksa odkręcony przy PA?
Justyna Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Zawór mniej więcej w połowie, bo przy skręceniu na minus piana była za gęsta.
Bandyta Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Jako nowemu ekstra się ogląda przebieg Twoich prac - wysoki poziom, co do lakierowania tak na sztukę wystarczy jednak większa profeska to nie jest także musisz jeszcze wejść bardziej w temat lub pytać. Wszystkiego najlepszego z okazji jutrzejszych urodzin. Zdrowia.
cortezo87 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Jestem pod wrażeniem włożonej pracy w auto i relacji!
Justyna Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zima trwała krótko, ale Tolek kilka razy wyjeżdżał na posypane solą ulice, więc trzeba było go wymyć, a przy okazji trochę odświeżyć przed zlotem Seata Toledo w maju , bo wygrał konkurs na Toledo roku 2014 na forum Seat Toledo Club. Tak więc na początek auto ląduje na kobyłkach oraz zdejmowane są plastikowe nadkola. Myślałam, że przez rok podwozie i nadkola bardziej się zabrudzą, ale cóż widać zabezpieczenie działa No to czas na mycie. W glorii jest mieszanka: 100 ml APC SG Red Devil, 50 ml K2 Bora i 800 ml wody Na podwozie ta sama mieszanka Następnie płuczemy Teraz czas na silnik Trochę rozbierania No i zaczynamy mycie tym razem mieszanka : 100 ml SG Red Devil, 50 ml Magifoam Blue, 50 ml K2 Bora i 800 ml wody Pędzelek i szczotka w ruch Po umyciu wygląda to tak... Nadkola również po umyciu Dlux na nadkolach dalej jest bo po umyciu widać, że są czarne a nie szare jak było kiedyś, jednak chciałam więcej czerni i posmarowałam Koch NMPC. I apropo Dluxa na zawieszeniu, oto kropelki (przebieg:7250 km , czas: 1,5 roku ) Po wszelkich pracach przy nadkolach, podwoziu i silniku przyszedł czas na nadwozie. Zaczynamy od mycia. Przed pianowaniem poszedł Prickbort i Iron Off a w pianownicy jakaś nowa czerwona, testowa piana od Mx Nowicki Po kilku minutach czas na płukanie Ogólnie wrażenia po użyciu tej piany jak najbardziej pozytywne, jeśli będzie tańsza od Magifoam to biorę 5 L. Siedzi na lakierze tak samo długo, pachnie lepiej, jej kolor jest intensywniejszy, ale nie pozostawia plam. Następnie mycie szamponem PB Slick & Suds oraz Car Pro Soap Gel Potem osuszanie i zakładanie kół letnich No i już bez kobyłek. Jak wiadomo po myciu auta zawsze pada deszcz, więc trzeba było schować się do garażu. Zostało wytrzeć wnęki, nawoskować i ogarnąć wnętrze. Najpierw Cleaner przed woskiem Niestety na dworze cały czas padał deszcz , więc kilka fotek końcowych w garażu To by było na tyle i do następnego
dzinkins Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Znowu cyrk przyjechał [joke] Po co wosk na powłokę? Jaki wosk? A w ogóle jak trzyma się kilka warstw CQ?
Franek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Po co wosk na powłokę? Pytanie ile zostało z powłoki. Do tego jak poszedł jeszcze cleaner...
Justyna Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Po co wosk na powłokę? Jaki wosk? A w ogóle jak trzyma się kilka warstw CQ? wosk Zymol Glasur dla zabawy i aby kropelki były ładniejsze, bo cquartz sam w sobie nie ma super kropelek. Powłoka się trzyma, ale nie jest tak jak zaraz po nałożeniu dzinkins napisał/a: Po co wosk na powłokę? Pytanie ile zostało z powłoki. Do tego jak poszedł jeszcze cleaner... Powłoka dalej siedzi. A tak po za tym cleaner nie usuwa Cquartza.
Piotrek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ładnie. W sumie jak zwykle. Silnik, tak wyglądą po tym 1Z Motorlack ? No i ostatnie. Tłumik. Rdza na tym Toledo. Szok, niedowierzanie, wiele pytań.
luke Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jak zwykle PRO! Dzięki za inspirację z mieszanką do mycia nadkoli
Justyna Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Silnik, tak wyglądą po tym 1Z Motorlack ? tak i niektóre kabelki pociągnięte nielsen SAS No i ostatnie. Tłumik.Rdza na tym Toledo. Szok, niedowierzanie, wiele pytań. no cóż auto ma 12 lat a cały wydech jest jeszcze oryginalny. Spokojnie zbieram kasę i calusieńki wydech będzie z kwasówki od kolektora po tłumik końcowy.
maciek-drummer Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Znowu z przytupem Podziwiam i gratuluję. Justyna myślałaś o Alu dla Tolka ?
Fiszer Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jaki wosk leży/ co położone na plastiki silnika ??
booohal Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Justyna, na ten tłumik kup Nertę ACT300, nierozcieńczona psik psik, szczotka i lśni. Ja dwa tygodnie temu u siebie tak zrobiłem i wszyscy pytają po co nowy tłumik kupiłem skoro tamten dobry był Praca - szacun jak zwykle. Jeżeli będzie konkurs na najczystsze auto zlotu to
Justyna Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Justyna myślałaś o Alu dla Tolka ? tak, model i rozmiar mam wybrane, ale kasa się zbiera... Jaki wosk leży/ co położone na plastiki silnika ?? wosk Zymol Glasur/ na plastikach 1Z motor shutz lack booohal dzięki
Fiszer Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Justyna, udało mi sięteraz doczytać. nawet nie wiedziałem że net mi tak zlgował i wysłał post po 10 minutach. 1Z motor shutz lack muszę chyba przetestować bo wygląda przyzwoicie
Mic431 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Ja się zastanawiam czy za cenę użytych kosmetyków i wymiany połowy wyposażenia autorka nie kupiłaby sobie jakiegoś BMW
kamilgt Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Już się nad tym zastanawiałem i dostałem odp, że "tolek" był marzeniem Justyny
diablo228 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Ja się zastanawiam czy za cenę użytych kosmetyków i wymiany połowy wyposażenia autorka nie kupiłaby sobie jakiegoś BMW To się nazywa pasja i nie każdy chce mieć BMW, brak słów do opisania kolejnego etapu prac jaki koleżanka zrobiła efekt miażdży
Rekomendowane odpowiedzi