Mirabel Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Czy do maszynki Krauss S8 z BP 150 można używać padów z rupesa 180mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 29 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 @Mirabel S8 ma BP 125, wsadzenie 150 do maszyny o tak małym skoku w mojej ocenie mija sie z celem a juz na pewno nie dałbym pada 180mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirabel Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Dlaczego tak uważasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 30 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 @Mirabel mały skok maszyny powoduje mniejsza siłe odśrodkową przez co ruch pada znacznie osłabnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Pany, pady od NATa u mnie się nie sprawdzają. Zvizzery ktoś testował? Jak się sprawdzają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Dlaczego się nie sprawdzają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 @powalla Rzepy mi się rozklejają. Nieważne czy piorę czy myję ręcznie pady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 @grechut No to cos robisz zle bo ja np swoje od nata piorę w pralcenie pare razy i nadal nic sie z nimi nie dzieje jaka tem i wirowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 @BiałyGTi Próbowałem pranie ręczne - 30st 600 rpm Później delikatne syntetyki - 40st 800 rpm Niezależnie od tego co wybiorę to pady się rozklejają.. 4 poszły do kosza :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 @grechut slash czy zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 a może ostro przegrzewasz pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 @BiałyGTi Zwykłe do DA @david2888 Nie wiem już co myśleć ale chyba po jednym elemencie ( drzwi ) nawet nie wiem jakbym cisnał to nie powinien się pad rozwalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Ja też piorę w pralce i zero problemu. Miałem kiedyś z RRC i rzep odkleił się po pierwszym praniu ale przy NAT-cie tego problemu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Od ponad dwóch lat używam głównie NATow i bez względu czym i jak je czyszczę nigdy problemu nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 3 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 6 godzin temu, smerf91 napisał: Miałem kiedyś z RRC i rzep odkleił się po pierwszym praniu to moje z rrc to chyba jakas lepsza partia, prane chyba z 10 raz i tylko jeden mi sie roleciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 28 minut temu, Streat napisał: to moje z rrc to chyba jakas lepsza partia, prane chyba z 10 raz i tylko jeden mi sie roleciał Ja miałem jedne z pierwszych partii gdzie był zły klej Ale zostałem przy NAT-cie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 A Panowie jakies fajne futerko polecicie żeby pasowało do BP125? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Flexi, tnie moocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 @Lukaso ale ktore flexi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Z długim włosem. Ja mam białe chyba 20 mm i mniejsze żółte chyba 15mm ale oba robią robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 45 minut temu, Lukaso napisał: Z długim włosem. Ja mam białe chyba 20 mm i mniejsze żółte chyba 15mm ale oba robią robotę. O jakim futrze piszesz? Wstaw link albo zdjecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 https://mrcleaner.pl/pady-gabki-polerskie/flexipads-futro-polerskie-welna-merynosow-rzep-135mm?from=listing&q=Flexipads+futro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 19 minut temu, Lukaso napisał: https://mrcleaner.pl/pady-gabki-polerskie/flexipads-futro-polerskie-welna-merynosow-rzep-135mm?from=listing&q=Flexipads+futro i uzywasz tego z maszyna DA czy rotacją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 @Maciej WTN ja na rotacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corbi95 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zbieram się do wypolerowania Audi A6 C7 w białym kolorze. W tym celu kompletuje sobie prywatny sprzęt. Czekam na Evoxe HDC15 125mm talerz. Aktualnie zastanawiam się nad padami do polerki. Z tego co orientowałem się na forum i przeglądając polerki Audi z tych roczników, okazuje się że będzie to twardy przeciwnik. Z lakierem nie jest źle, głównie chodzi o swirle, do tego lakier biały więc aż tak się to w oczy nie rzuca, ale chce na aucie uzyskać fajny efekt bez skaz i pozbyc się jak największej ilości tych rysek. Gdyby ktoś zechciał mi podpowiedzieć z jakimi padami pracował na Audi w tych rocznikach (a właśnie obstawiam, że ktoś to auto już polerował z forum), byłbym bardzo wdzięczny. Gdybym już miał zestaw to sam bym podpasował, ale jestem dopiero przed zakupem padów i past Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi