Administrator Evo Opublikowano 7 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Docelowych czyli od razu z wysokich wyracowac i zwalniac tak? No nie, aż tak to nie, ale faza rozbijania produktu w tym przypadku trwa wyjątkowo krótko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kar01 Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Miał ktoś do czynienia z CG New Car Scent? Jak to pachnie, rzeczywiście jak nowe auto? Słyszałem opinie, że pachnie 'sterylnością', lub troche jak szpital... Może ktoś się podzielić opinią? Dosyć pilna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aoox Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Przyłączam się pytania Karola, bo chciałem sobie zamówić buteleczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 7 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 W temacie o zapachach jest troche o nim napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Dwa pytania z mojej strony: umyłem wyglinkowałem i nałożyłem na samochód AG SRP - lakier samochodu to ciemny grafitowy taki jak tu: SRP nakładałem żółtym aplikatorem megsa - po chwili zrobił się on brudny - prawie czarny i tu pytania: - czy należało wtedy go zmienić? bo przeleciałem nim cały samochód i nie wiem czy to prawidłowo a gdzieś tu wyczytałem, że ktoś podczas stosowania jakiegoś środka użył czterech aplikatorów ze względu na zabrudzenie - po wypłukaniu tego aplikatora dalej jest on zabarwiony, tylko trochę pojaśniał - zabrudzenie jest teraz w kolorze lakieru - czy powinienem jakoś dokładniej wyczyścić ten aplikator? czy nie przejmować się tym zabarwieniem? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 7 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 - czy należało wtedy go zmienić? bo przeleciałem nim cały samochód i nie wiem czy to prawidłowo a gdzieś tu wyczytałem, że ktoś podczas stosowania jakiegoś środka użył czterech aplikatorów ze względu na zabrudzenie Zawsze lepiej pracować aplikatorem czystym, choć ja nieraz miałem taka sama sytuacje z SRP i żadnych negatywnych efektów nie stwierdziłęm. - po wypłukaniu tego aplikatora dalej jest on zabarwiony, tylko trochę pojaśniał - zabrudzenie jest teraz w kolorze lakieru - czy powinienem jakoś dokładniej wyczyścić ten aplikator? czy nie przejmować się tym zabarwieniem? Nasącz go obficie Ludiwikiem,zostaw na noc i dopiero wypłucz,będzie lepiej. Generalnie żółte aplikatory Megsa bardzo szybko zmieniaja kolor, taka ich natura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kar01 Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Mój zafarbował od prania razem z 7-miesięcznymi, już i tak spranymi MF:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOLAS30 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Jaka jest roznica w agresywnosci pomiedzy SurfAce rapide ultra a #105 megsa ktore jest agesywniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 ktoś może napisać średnice grid guarda? bo chce jechać wiadro dzisiaj kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 26,5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 26,5 cm dzkieki, ale wlasnie znalazlem w tym temacie: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=75 przed ostatni post i tam jest ze niby 246mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Czyli średnica zależna od producenta w takim razie. m1chal kupiłeś już grida czy dopiero masz w planach zakup? EDIT Głupie pytanie, jakbyś go miał to nie pytałbys o średnic tylko z gridem pojechal po wiadro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Czyli średnica zależna od producenta w takim razie. m1chal kupiłeś już grida czy dopiero masz w planach zakup? no powiedzmy ze mam, zostal w pracy a ja chcialem kupic wlasnie wiadra http://www.showcarshine.pl/330-grit-gua ... fibra.html tego mam bueheh teraz wlasnie czytam średnica 26 cm... jest podane na stronie a dokladniej mowisz 26,5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Jedni sprzedawcy podaja 26, drudzy 26,5 pewnie zależy od dokładności pomiaru, obstawiam że to te same gridy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 GOLAS30, wg. mnie 105 jest pod względem agresywności bardzo podobna do Surface. Mimo to - jeśli masz dylemat co brać - bierz Meg'sa Jako że ma długi czas "wpracowywania" w lakier, można nią więcej usunąć i do tego na końcu jeszcze nieźle powierzchnię wykończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witol Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 http://www.showcarshine.pl/330-grit-gua ... fibra.html tego mam Też mam ten i idealnie pasuje do wiadra Curver 16l z przykrywką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Panowie co polecacie do starszych, trochę już leciwych plastików? Nie są w tragicznym stanie ale chciałbym im nadać "drugie życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Jakie APC polecacie do mycia nadkoli i silnika? Czasami będę chciał go użyć do plastików i elementów wnętrza. Co będzie bezpieczne? - Chemical Guys all clean - Meguiar's All Purpose Cleaner - Poorboys Bio-Degradable All Purpose Cleaner A może coś innego? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 ja używam APC Megsa. Dobry wielozadaniowy środek. Czyściłem nim również elementy wewnetrzne w niskim stężeniu i nie było żadnych problemów, brud schodził bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Cenowo najlepiej wychodzi Meguiar's . DO mocnych zabrudzeń wszystkie podane wyżej należy rozcieńczać w proporcji 4:1. Też rozglądam się za środkiem APC i chyba wybiore Meguiar's All Purpose Cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 mozna uzyć jednej mikrofibry do ściągnięcia Megs #16 i PB PP?? czy to nie będzie się jakoś ze sobą gryźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Listopada 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 m1chal, - resztki PP mogą źle wpłynąć na wosk - mikrofibra będzie trochę "zapchana" i dużo gorzej wchłonie zbierany nadmiar wosku - prawdopodobnie podczas oczyszczania PP z lakieru zostanie zebrana spora ilość brudu który zostanie na mikrofibrze więc nie za bardzo używać tej samej mikrofibry do wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 kurde nie tu mialo byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 10 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Zasada jest prosta : jeden środek - jedna mikrofibra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 m1chal, PP mi bardzo zapychał mkirof. używałem nawet 2 na autko, także wydaje mi sie że mus osobna do wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi