Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano
Docelowych czyli od razu z wysokich wyracowac i zwalniac tak?

No nie, aż tak to nie, ale faza rozbijania produktu w tym przypadku trwa wyjątkowo krótko.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Miał ktoś do czynienia z CG New Car Scent? Jak to pachnie, rzeczywiście jak nowe auto? Słyszałem opinie, że pachnie 'sterylnością', lub troche jak szpital... Może ktoś się podzielić opinią? Dosyć pilna sprawa :P

Opublikowano

Dwa pytania z mojej strony:

umyłem wyglinkowałem i nałożyłem na samochód AG SRP - lakier samochodu to ciemny grafitowy taki jak tu:

9AE8C9AA8D386534D0EF2FAC4E653775.jpg

SRP nakładałem żółtym aplikatorem megsa - po chwili zrobił się on brudny - prawie czarny i tu pytania:

- czy należało wtedy go zmienić? bo przeleciałem nim cały samochód i nie wiem czy to prawidłowo :D a gdzieś tu wyczytałem, że ktoś podczas stosowania jakiegoś środka użył czterech aplikatorów ze względu na zabrudzenie

- po wypłukaniu tego aplikatora dalej jest on zabarwiony, tylko trochę pojaśniał - zabrudzenie jest teraz w kolorze lakieru - czy powinienem jakoś dokładniej wyczyścić ten aplikator? czy nie przejmować się tym zabarwieniem?

pozdr.

• Administrator
Opublikowano
- czy należało wtedy go zmienić? bo przeleciałem nim cały samochód i nie wiem czy to prawidłowo a gdzieś tu wyczytałem, że ktoś podczas stosowania jakiegoś środka użył czterech aplikatorów ze względu na zabrudzenie

Zawsze lepiej pracować aplikatorem czystym, choć ja nieraz miałem taka sama sytuacje z SRP i żadnych negatywnych efektów nie stwierdziłęm.

- po wypłukaniu tego aplikatora dalej jest on zabarwiony, tylko trochę pojaśniał - zabrudzenie jest teraz w kolorze lakieru - czy powinienem jakoś dokładniej wyczyścić ten aplikator? czy nie przejmować się tym zabarwieniem?

Nasącz go obficie Ludiwikiem,zostaw na noc i dopiero wypłucz,będzie lepiej. Generalnie żółte aplikatory Megsa bardzo szybko zmieniaja kolor, taka ich natura.

Opublikowano

ktoś może napisać średnice grid guarda? bo chce jechać wiadro dzisiaj kupic

Opublikowano

Czyli średnica zależna od producenta w takim razie. m1chal kupiłeś już grida czy dopiero masz w planach zakup?

EDIT

Głupie pytanie, jakbyś go miał to nie pytałbys o średnic tylko z gridem pojechal po wiadro :lol:

Opublikowano
Czyli średnica zależna od producenta w takim razie. m1chal kupiłeś już grida czy dopiero masz w planach zakup?

no powiedzmy ze mam, zostal w pracy a ja chcialem kupic wlasnie wiadra ;)

http://www.showcarshine.pl/330-grit-gua ... fibra.html

tego mam

bueheh teraz wlasnie czytam średnica 26 cm... jest podane na stronie :kox:

a dokladniej mowisz 26,5?

Opublikowano

GOLAS30, wg. mnie 105 jest pod względem agresywności bardzo podobna do Surface. Mimo to - jeśli masz dylemat co brać - bierz Meg'sa :good:

Jako że ma długi czas "wpracowywania" w lakier, można nią więcej usunąć i do tego na końcu jeszcze nieźle powierzchnię wykończyć.

Opublikowano

Jakie APC polecacie do mycia nadkoli i silnika? Czasami będę chciał go użyć do plastików i elementów wnętrza.

Co będzie bezpieczne?

- Chemical Guys all clean

- Meguiar's All Purpose Cleaner

- Poorboys Bio-Degradable All Purpose Cleaner

A może coś innego?

Pozdrawiam

Opublikowano

ja używam APC Megsa. Dobry wielozadaniowy środek. Czyściłem nim również elementy wewnetrzne w niskim stężeniu i nie było żadnych problemów, brud schodził bardzo ładnie.

Opublikowano

Cenowo najlepiej wychodzi Meguiar's . DO mocnych zabrudzeń wszystkie podane wyżej należy rozcieńczać w proporcji 4:1. Też rozglądam się za środkiem APC i chyba wybiore Meguiar's All Purpose Cleaner.

Opublikowano

mozna uzyć jednej mikrofibry do ściągnięcia Megs #16 i PB PP??

czy to nie będzie się jakoś ze sobą gryźć?

• Partner forum
Opublikowano

m1chal, :?

- resztki PP mogą źle wpłynąć na wosk

- mikrofibra będzie trochę "zapchana" i dużo gorzej wchłonie zbierany nadmiar wosku

- prawdopodobnie podczas oczyszczania PP z lakieru zostanie zebrana spora ilość brudu który zostanie na mikrofibrze więc nie za bardzo używać tej samej mikrofibry do wosku ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.