Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam małe pytanko co do qd'ków (jak kogoś skręci z posiomu absurdu tego pytania to przepraszam z gory). Jest sens aplikowania leather qd'ków na nie czyszczona wczesniej skóre? Sprrawa wygalda tak że mam pacjenta a6c7 na połskórach i nie mam pojecia czy to normalna czy eko skóra (ogolnie na moje laickie oko nie wyglada ona jakoś na strasznie ubrudzona, nie liczac kiery) i chciałem do tego podejść w miare bezpiecznie i nie szorować tego cleanerami do skóry, tylko psiknąć coś na fibre i przelecieć na szybko (+ widzialem że nawet jakoś to działą na ekoskorze, wiec może by u mnie podeszlo, bo tam napewno eko skora jest). Myślałem nad cleantechem leather qd'kiem ale nie wiem czy jest sens wgl inwestować w taki specyfik

Jakbym był pewny że jest to plastikowa skóra to spoko, ale problem w tym że nie jestem. Nie chciałbym raczej szorować skóry IC czy tam APC, bo pewnie dobrze sie do dla niej nie skonczy, tak samo nie wiem czy jest sens kupować cały sprzęt do mycia skór, jak sie okaże że to plastik v: qd'k wydaje mi sie czyms po środku - skórze podobno nic zlego nie zrobi, a plastikowi raczej też nie zaszkodzi

szczerze, jakiś czas temu probowałem sie dowiedziec jak to sprawdzić (typu sporawdzić czy wsiąka krople wody czy nie), ale jak poczytałem dalej, to wychodzilo na to że te sposoby są na zasadzie - no jak wsiaknie to może byc naturalna, a jak nie to jest sztuczna, ale jednak nie do konca bo niektore naturalne jej nie pochlaniaja wiec sam sie domyśl - i tego typu podobne v: Uznałem ze z moim znikomym doświadczeniem ze skórami to równie dokładne określenie bedzie jak rzuce moneta, i odpusciłem temat na pewien czas, tym bardziej że auto nie moje to wole komuś szkód nie narobić przez moją niewiedze

Nie wszystko złoto co się świeci Pachnieć skórą to większość samochodów może
Jeśli tylko tym się kierować, to w C7 z full skóra jest na pewno jakaś ilość skóry naturalnej, nie wiem jak z polskorami...

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Jak rozpoznać skórę od eco skóry? Uszczypnąć ją 😊

no i oczywiście jest internet. 21 wiek mamy youtub Google etc …

Zajęło mi to 2 min. A wy dyskusje cały dzień prowadzicie bez konkretnych odpowiedzi  😛 

Panowie ogarnijcie się 😊

• Okay 1

14 hours ago, D@ViD said:

Jak rozpoznać skórę od eco skóry? Uszczypnąć ją 😊

no i oczywiście jest internet. 21 wiek mamy youtub Google etc …

Zajęło mi to 2 min. A wy dyskusje cały dzień prowadzicie bez konkretnych odpowiedzi  😛 

Panowie ogarnijcie się 😊

Aż musiałem sprawdzić date kiedy film został wrzucony, bo aż nie dowierzałem że tego nie znalazłem jak robilem research ostatnio - no i by sie zgadzalo, bo info szukałem wiosną, a film z wrzesnia. Będe miał troche czasu to spróboje, coś czuje że bez bezpośredniego porównania skóra-ekoskóra bedzie troche cieżko dla amatora, ale może się uda (chyba najcieżej byloby z kierownica, bo tam to cieżko raczej coś napiać, nasicnać czy uszczypnąc v:) - dzięki!

35 minutes ago, xadamx said:

W zeszłym roku obcowałem z taką A6C7 i tam była prawdziwa skóra.

Dobra, dzięki za info - też obstawiałem normalną skóre na początku, ale pożniej jak pomyślałem że tam są poł skóry to troche zwątpiłem, spróbuje jeszcze info zweryfikować ręcznie i może sie szarpne na jakiś zestaw do skór

• Okay 1

7 godzin temu, Skav napisał:

Aż musiałem sprawdzić date kiedy film został wrzucony, bo aż nie dowierzałem że tego nie znalazłem jak robilem research ostatnio - no i by sie zgadzalo, bo info szukałem wiosną, a film z wrzesnia. Będe miał troche czasu to spróboje, coś czuje że bez bezpośredniego porównania skóra-ekoskóra bedzie troche cieżko dla amatora, ale może się uda (chyba najcieżej byloby z kierownica, bo tam to cieżko raczej coś napiać, nasicnać czy uszczypnąc v:) - dzięki!

Dobra, dzięki za info - też obstawiałem normalną skóre na początku, ale pożniej jak pomyślałem że tam są poł skóry to troche zwątpiłem, spróbuje jeszcze info zweryfikować ręcznie i może sie szarpne na jakiś zestaw do skór

Oj sorry. Nie doczytałem, że piszesz o półskórach.

To o czym ja pisałem to były całe skórzane.

Jestes pewien? Jakie to były fotele, bo domyślam się, że konfiguracji wnętrza jest jakiś milion?
A pytam, bo pewnie tylko patrzeć, aż ulubiony zleceniodawca się odezwie w sprawie skór... Czas na nie najwyższy.

Wyryte w skale z S20 FE 5G

• 2 tygodnie później...
Hej
Mam pytanie odnośnie zestawu do czyszczenia tapicerki skórzanej w Saabie 9-5 1999r. Fotele przednie grzane i wentylowane, tył tylko grzany. 
Fotele dość zajechane ze względu na wiek i wiek samochodu. 
Kolor skóry czarny. 
Kecav lub Colourlock. Jak masz dojście to Fenice też wymiata.

Panowie, zlecę czyszczenie foteli skórzanych w Hondzie gdzie nie gdzie widać pęknięcia (do naprawy). Jeśli ktoś może się podjąć tego proszę o kontakt PW. Najlepiej osoby z woj opolskiego lub okolice Gliwic, Katowic lub blisko woj Opolskiego.
Jeśli zły dział wybrałem proszę o przeniesienie.

Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...