Skav Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Mam małe pytanko co do qd'ków (jak kogoś skręci z posiomu absurdu tego pytania to przepraszam z gory). Jest sens aplikowania leather qd'ków na nie czyszczona wczesniej skóre? Sprrawa wygalda tak że mam pacjenta a6c7 na połskórach i nie mam pojecia czy to normalna czy eko skóra (ogolnie na moje laickie oko nie wyglada ona jakoś na strasznie ubrudzona, nie liczac kiery) i chciałem do tego podejść w miare bezpiecznie i nie szorować tego cleanerami do skóry, tylko psiknąć coś na fibre i przelecieć na szybko (+ widzialem że nawet jakoś to działą na ekoskorze, wiec może by u mnie podeszlo, bo tam napewno eko skora jest). Myślałem nad cleantechem leather qd'kiem ale nie wiem czy jest sens wgl inwestować w taki specyfik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Skórę z plastikowej krowy, nawet odpowiednim apc możesz wyczyścić! Jest sens przykrywać brud?! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Jakbym był pewny że jest to plastikowa skóra to spoko, ale problem w tym że nie jestem. Nie chciałbym raczej szorować skóry IC czy tam APC, bo pewnie dobrze sie do dla niej nie skonczy, tak samo nie wiem czy jest sens kupować cały sprzęt do mycia skór, jak sie okaże że to plastik v: qd'k wydaje mi sie czyms po środku - skórze podobno nic zlego nie zrobi, a plastikowi raczej też nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 I nie wiesz jak sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 szczerze, jakiś czas temu probowałem sie dowiedziec jak to sprawdzić (typu sporawdzić czy wsiąka krople wody czy nie), ale jak poczytałem dalej, to wychodzilo na to że te sposoby są na zasadzie - no jak wsiaknie to może byc naturalna, a jak nie to jest sztuczna, ale jednak nie do konca bo niektore naturalne jej nie pochlaniaja wiec sam sie domyśl - i tego typu podobne v: Uznałem ze z moim znikomym doświadczeniem ze skórami to równie dokładne określenie bedzie jak rzuce moneta, i odpusciłem temat na pewien czas, tym bardziej że auto nie moje to wole komuś szkód nie narobić przez moją niewiedze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Ja tez chętnie bym się dowiedział.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Tutaj i tylko tutaj, i nie mówcie nikomu ,doradzę jak sprawdzić skóra czy nie skóra! Pomacać trzeba, powąchać trzeba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Nie wszystko złoto co się świeci Pachnieć skórą to większość samochodów może Jeśli tylko tym się kierować, to w C7 z full skóra jest na pewno jakaś ilość skóry naturalnej, nie wiem jak z polskorami...Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zakładam, że wiecie jak pachnie prawdziwa skóra I potraficie rozpoznać np. Sztuczne cycki Jak ze skórą, Niby pachną, Niby wyglądają, Ale takie jakieś sztuczne w dotyku miłego tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Ok, a jakieś konkrety? Mam wrażenie, że pytanie potraktowane mało poważnie.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Jak rozpoznać skórę od eco skóry? Uszczypnąć ją no i oczywiście jest internet. 21 wiek mamy youtub Google etc … Zajęło mi to 2 min. A wy dyskusje cały dzień prowadzicie bez konkretnych odpowiedzi Panowie ogarnijcie się 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 W zeszłym roku obcowałem z taką A6C7 i tam była prawdziwa skóra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 14 hours ago, D@ViD said: Jak rozpoznać skórę od eco skóry? Uszczypnąć ją no i oczywiście jest internet. 21 wiek mamy youtub Google etc … Zajęło mi to 2 min. A wy dyskusje cały dzień prowadzicie bez konkretnych odpowiedzi Panowie ogarnijcie się Aż musiałem sprawdzić date kiedy film został wrzucony, bo aż nie dowierzałem że tego nie znalazłem jak robilem research ostatnio - no i by sie zgadzalo, bo info szukałem wiosną, a film z wrzesnia. Będe miał troche czasu to spróboje, coś czuje że bez bezpośredniego porównania skóra-ekoskóra bedzie troche cieżko dla amatora, ale może się uda (chyba najcieżej byloby z kierownica, bo tam to cieżko raczej coś napiać, nasicnać czy uszczypnąc v:) - dzięki! 35 minutes ago, xadamx said: W zeszłym roku obcowałem z taką A6C7 i tam była prawdziwa skóra. Dobra, dzięki za info - też obstawiałem normalną skóre na początku, ale pożniej jak pomyślałem że tam są poł skóry to troche zwątpiłem, spróbuje jeszcze info zweryfikować ręcznie i może sie szarpne na jakiś zestaw do skór 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 7 godzin temu, Skav napisał: Aż musiałem sprawdzić date kiedy film został wrzucony, bo aż nie dowierzałem że tego nie znalazłem jak robilem research ostatnio - no i by sie zgadzalo, bo info szukałem wiosną, a film z wrzesnia. Będe miał troche czasu to spróboje, coś czuje że bez bezpośredniego porównania skóra-ekoskóra bedzie troche cieżko dla amatora, ale może się uda (chyba najcieżej byloby z kierownica, bo tam to cieżko raczej coś napiać, nasicnać czy uszczypnąc v:) - dzięki! Dobra, dzięki za info - też obstawiałem normalną skóre na początku, ale pożniej jak pomyślałem że tam są poł skóry to troche zwątpiłem, spróbuje jeszcze info zweryfikować ręcznie i może sie szarpne na jakiś zestaw do skór Oj sorry. Nie doczytałem, że piszesz o półskórach. To o czym ja pisałem to były całe skórzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Jestes pewien? Jakie to były fotele, bo domyślam się, że konfiguracji wnętrza jest jakiś milion?A pytam, bo pewnie tylko patrzeć, aż ulubiony zleceniodawca się odezwie w sprawie skór... Czas na nie najwyższy.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arttreyu Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Hej Mam pytanie odnośnie zestawu do czyszczenia tapicerki skórzanej w Saabie 9-5 1999r. Fotele przednie grzane i wentylowane, tył tylko grzany. Fotele dość zajechane ze względu na wiek i wiek samochodu. Kolor skóry czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Hej Mam pytanie odnośnie zestawu do czyszczenia tapicerki skórzanej w Saabie 9-5 1999r. Fotele przednie grzane i wentylowane, tył tylko grzany. Fotele dość zajechane ze względu na wiek i wiek samochodu. Kolor skóry czarny. Kecav lub Colourlock. Jak masz dojście to Fenice też wymiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Panowie, zlecę czyszczenie foteli skórzanych w Hondzie gdzie nie gdzie widać pęknięcia (do naprawy). Jeśli ktoś może się podjąć tego proszę o kontakt PW. Najlepiej osoby z woj opolskiego lub okolice Gliwic, Katowic lub blisko woj Opolskiego. Jeśli zły dział wybrałem proszę o przeniesienie. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arttreyu Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Co do skóry perforowanej to można używać dowolnego kosmetyku do z COLOURLOCK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 @Arttreyu TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Jakiś pomysł jakimi sposobami ruszyć zabrudzenie najprawdopodobniej z kleju do szyb? Pacjent to BMW X5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 @adi1509 jak to klej do szyb to raczej tylko malowanie wchodzi w gre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Czyszczenie niestety nie powiodło się. Termin na malowanie już umówiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 @adi1509 tak jak mowiłem niestety klej do szyb ze skóry nie da sie zmyc bez jej uszkdzania wiec tutaj nic innego nie wchodziło w gre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekmury1 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Co do skór Dakota Bmw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi