polll Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2023 Taki mój mały amatorski test apropo BH AF piana vs oprysk To już 2 butla BH która zużywam i potwierdza się opinia z forum, bh tylko z oprysku 7
Mic1 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2023 W dniu 27.02.2023 o 11:05, polll napisał(a): Taki mój mały amatorski test apropo BH AF piana vs oprysk To już 2 butla BH która zużywam i potwierdza się opinia z forum, bh tylko z oprysku Jakie stężenie stosujesz ? do mocno zabrudzonego auta w oprysku ? Stosowałeś w PA ? Pytam bo zmówiłem bańkę dla testów i chciałbym stosować w oprysku jak i PA
polll Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2023 @Mic1 z tego co pamiętam do PA robiłem 1:20, ale piana nie była jakoś gęsta (osobiście wolę oprysk) na potrzeby testu aby było równo użyłem do oprysku i piany po 90 ml na 2 litry na bardzo brudne auto wlewałem 110-120 ml na 2 litry, przy lekkim zabrudzeniu od 70 do 90 ml
Mic1 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2023 dzieki kupiłem i zobaczę co to za cudo zachwalane wszędzie na forach, ostatnio miałem 5l Nerta blue diamond całkiem dobra w Pa w stężeniu 150ml na 1l piana bardzo gęsta ale trochę słabsza w domywaniu.
R3jn1971 Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2023 Witam szukam jakiejś fajnej ale nie drogiej Opryskarki ręcznej na myjnie bezdotykową i do tego jakiś fajny środek żeby nie zabijał wosku ponieważ na myjniach są mocno zasadowe piany i wosk podjadają mocno to chce przejść na własny oprysk
przemas.p Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2023 @Mic1 @polll jeżeli chodzi o piany BH to z PA dużo produktu wychodzi po przeliczeniu 4% PIR na wyjściu. No ale wtedy domywanie pierwsza klasa.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1
aifeme Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 Witam, mam myjkę Lavor z pianownicą jak poniżej. Przy użyciu zwykłej marketowej piany pokrywa samochód wyśmienicie. Proszę o jakąś propozycję dobrej piany, którą mogę wlać bez rozcieńczania:
MMCzysci Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 Każdą pianę rozcieńczasz, inaczej ekonomicznie nie bardzo ma to sens + wyjdzie niepotrzebnie mocno gęsta i ciężka. Chyba, że rozcieńczona już się nie pieni, pianownica Karchera tak działa Wyryte w skale z S20 FE 5G
aifeme Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 9 minut temu, MMCzysci napisał(a): Każdą pianę rozcieńczasz, inaczej ekonomicznie nie bardzo ma to sens + wyjdzie niepotrzebnie mocno gęsta i ciężka. Chyba, że rozcieńczona już się nie pieni, pianownica Karchera tak działa Wyryte w skale z S20 FE 5G Dzięki kolego za odpowiedź w drugim już wątku Biorę szampon Shiny Garage Base - czy piana Shiny Garage Fruit Snow Foam będzie ok? Czytam, że rozcieńcza się na 1:8 - 1:10.
przemas.p Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 Dzięki kolego za odpowiedź w drugim już wątku Biorę szampon Shiny Garage Base - czy piana Shiny Garage Fruit Snow Foam będzie ok? Czytam, że rozcieńcza się na 1:8 - 1:10. Rozcieńczenie może wyjść różnie w zależności od pianownicy , wody etc. Musisz już sam przetestować. Kup sobie przejściówkę na quick connector i będziesz miał fajny wybór pianownicWysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
MMCzysci Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 A tę marketową pianę rozcieńczałeś? Jeśli nie, to kup sobie mały testerek i sprawdź, jak sobie pianownica poradzi. Tak podpowiadam, bo sam przy pierwszym użyciu "ditejlingowej" piany w zalecanym stężeniu się gorzko zawiodłem... Miałem oryginalną pianownicę Karchera, wydawało mi się, że porządną. Okazało się, że musiałbym wlewać piankę bez rozcieńczenia, żeby coś z tego było - pianownicę też musiałem dokupić Nie używałem piany od SG, prawdopodobnie pozostanę wierny przez dłuższy czas Magifoam. Coś mi się jednak kojarzy, że ta, którą wymieniłeś opisywana była jako raczej "letnia", do rozcieńczania lekkich zabrudzeń. Masz całą masę propozycji w tym wątku 1
adi1509 Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2023 6 godzin temu, aifeme napisał(a): czy piana Shiny Garage Fruit Snow Foam będzie ok? Czytam, że rozcieńcza się na 1:8 - 1:10. Piana to taki letniaczek, zbytnio za wiele nie zbierze ale zmiękczy bród. W podobnej cenie jest Sonax Energy która dla mnie jest dużo przyjemniejsza i skuteczniejsza. 1
Tataradek Opublikowano 31 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2023 Witajcie, pytanie jest następujące, chce kupić sitka do pianownica PA, widze ze są różnych gęstości 3,7 g oraz 2,7 g, która będzie lepsza? Tak samo dysza, nie wiem jaką mam ori ale chyba wszędzie szły takie same i się zastanawiam czy nie zmienić, tylko na jaką? 1.0 , 1.25 czy może 1.5. Proszę o podpowiedz w tym temacie bo nie wiem jakie są zależności. Pianownica ma około roku i już średnio daje pianę, bardziej mleko, ale mój błąd nie zawsze ją płakałem… Myjkę jaką posiadam to karcher k5.
Bapko Opublikowano 31 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2023 Witajcie, pytanie jest następujące, chce kupić sitka do pianownica PA, widze ze są różnych gęstości 3,7 g oraz 2,7 g, która będzie lepsza? Tak samo dysza, nie wiem jaką mam ori ale chyba wszędzie szły takie same i się zastanawiam czy nie zmienić, tylko na jaką? 1.0 , 1.25 czy może 1.5. Proszę o podpowiedz w tym temacie bo nie wiem jakie są zależności. Pianownica ma około roku i już średnio daje pianę, bardziej mleko, ale mój błąd nie zawsze ją płakałem… Myjkę jaką posiadam to karcher k5.Napisz do techkar dobiora/doradza najlepsze do Twojej myjki
Tataradek Opublikowano 31 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2023 19 minut temu, Bapko napisał(a): Napisz do techkar dobiora/doradza najlepsze do Twojej myjki No właśnie chciałem kupić u sąsiada zza oceanu bo różnica w cenie to kosmos. Dlatego wole pierwsze zapytać może ktoś się interesował i dowiadywał jak to wyglada.
bienek Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Mi właśnie kilka dni temu przyszły sitka 5g od skośnookich. Mam starego karchera 700 i 10 letnia pianownica PA w końcu działa jak nówka. Piana gęsta, taka jak powinna być bo juz mi robiła rzadkie mleko.Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
imola33 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2023 A ktoś się orientuje, czy Techkar zajmuje się również serwisowaniem pianownic? Przydałoby się przejrzeć moją PA i zrobić jej serwis, ale nie mam w ogóle do tego nerwów i czasu
Radziu Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Używał ktoś Truck Duo Cleaner 5L DIMER?
gprzesniak Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 W dniu 1.04.2023 o 13:23, imola33 napisał(a): A ktoś się orientuje, czy Techkar zajmuje się również serwisowaniem pianownic? Przydałoby się przejrzeć moją PA i zrobić jej serwis, ale nie mam w ogóle do tego nerwów i czasu TAK, na 100% 1
Moderator Domel Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 AVA szturmuje youtuba ostatnio Mówią, że nie da się już nicowego wymyslec - a tu jednak 1
keza Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 @Domel bardzo ciekawe rozwiązanie, spodobało mi się. Trzy gotowe produkty do pracy, elegancko. Zwykła butelka jako alternatywa to bardzo fajny patent. Widzę, że szukasz świętego grala 2
keza Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Jeśli pytasz o pianownicę z filmiku to nie widziałem na razie.
Moderator Domel Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 2 godziny temu, zonk napisał(a): jest to do kupienia w PL ? A myjki AVA sa w @Detailing House link
inspire Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Mi właśnie kilka dni temu przyszły sitka 5g od skośnookich. Mam starego karchera 700 i 10 letnia pianownica PA w końcu działa jak nówka. Piana gęsta, taka jak powinna być bo juz mi robiła rzadkie mleko.Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu TapatalkaWcześniejsze tez miałeś 5g? Moje fabryczne ma 3-4g i zastanawiam się czy jak kupię 5g to nic nie popsuje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi