piotrassenior Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Potrzebuje piany aktywnej do ciagników i przyczep tenzi truck bedzie odpowiednia, czy jest cos mocniejszego? Ja używam do aut dostawczych itp. daje radę i mogę śmiało polecić Jest sens kombinowania z ciepłą (40*C +/-) woda do pianowania? Tzn. ciepła woda "z kranu" i ciepła woda w pianownicy. Powiem Ci szczerze że zauważyłem że kiedy dam właśnie ciepłą wodę do pianownicy (PA) + do tego roztwór danej piany to jeszcze lepiej mi się pieni oraz lepiej chwyta brud. Także zawsze tak robię.
bolix Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Panowie do ręcznej epoci mam sg snow. Szału nie ma prawde mówiąc. Kombinowałem z filcami i powiedzmy że coś tam jest lepiej. Chce kupić coś lepszego . Z tego co czytam to magifoam nr1? Tylko czy są jakieś różnice miedzy blue, green i tą "zwykłą" ?
S3ci0r Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Potrzebuje piany aktywnej do ciagników i przyczep tenzi truck bedzie odpowiednia, czy jest cos mocniejszego?tenzi truck clean extra
damianeuro Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Do ręcznej pianownicy wlewacie wode a pozniej piane czy na odwrót? Mieszać to później jakoś? Pytam bo jak pianuję auto to coś czasami przerwa pianownica, jakby się krztusiła nie wiem czym to może być spowodowane.
Fredi88 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Ja wlewam piane do kubeczka z podzialka. Dolewam wody zeby wyplukac bo yeti jest dosc gesta. Wlewam do pianownicy, dolewam wody, zakrecam, mieszam i wsio
damianeuro Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Ja wlewam piane do kubeczka z podzialka. Dolewam wody zeby wyplukac bo yeti jest dosc gesta. Wlewam do pianownicy, dolewam wody, zakrecam, mieszam i wsio ja też mieszam właśnie i nie wiem czym to jest spowodowane, leci dobrze i czasem sie krztusi lekko i wtedy zmienia się też konsystencja piany, a po chwili normalnie. A ile dajesz yetiego na litr wody? I z tymi filcami to jest tak, że im mniej tym rzadsza piana, tak?
Fredi88 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 15ml i piana jak marzenie. Z domywaniem tez w normie. Nie widze roznicy jak lalem 50ml na pianownice. Z filcami musisz pokombinowac i wybrac najlepsza kombinacje dla siebie.
Daniel890 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 15ml i piana jak marzenie. Z domywaniem tez w normie. Nie widze roznicy jak lalem 50ml na pianownice. Z filcami musisz pokombinowac i wybrac najlepsza kombinacje dla siebie. 15 ml na1,5 l wody?
Fredi88 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Tak. Na glorie fm10 daje 15ml piany i jest ok
damianeuro Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 To ja daje 40 ml na 1 litr i myśle czy nie za mało bo jakoś słabo domywa wiadomo, że nie oczekuje by auto było czyste jak po ręcznym myciu, ale wczoraj na szybko samą pianą umyłem i czarne auto jest matowe i nawet z daleka widać że brudne mimo że jest wosk
Fredi88 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Piany nie zmywajace wosku nie domywaja zbyt dobrze... to raczej oczywiste. U mnie jest w miare ok. Jak ogarne fotki i timelapsy to wrzuce cos
lion7777 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Witam mam zamiar zamówić pianownice Techkar i mam takie pytanie czy jeśli podepne pianownice wężem bezpośrednio do kranu to wytworzy się intensywna piana czy będzie za małe cisnienie ?
Yakuz89 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Pianownica jest do myjki cisnieniowej. Jak ty chcesz ja podlaczyc do kranu?
Fredi88 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Lakiernika zastepujacego kompresor plucami juz widzialem teraz czas na piane z kranu
Moderator Domel Opublikowano 4 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Pianownica jest do myjki cisnieniowej. Jak ty chcesz ja podlaczyc do kranu? moze mu o ta chodziło ? http://allegro.pl/pistolet-waz-pianowni ... 23158.html
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Gdzies widzialem jak ktos to testowal i piany nie bylo
NightMarek Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Witam Mam myjkę ciśnieniowa Kranzle 1150 T. Szukam do niej jakiejś planownicy w miarę rozsądnej cenie. Polecacie coś albo odradzacie ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 WitamMam myjkę ciśnieniowa Kranzle 1150 T. Szukam do niej jakiejś planownicy w miarę rozsądnej cenie. Polecacie coś albo odradzacie ? tylko PA i bedziesz zadowolony
powalla Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 708831 Polecacie coś ZACZĄĆ CZYTAĆ !!!
Moderator Domel Opublikowano 6 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Jestem pod wrażeniem systemu który używa Matt. Szybko, sprawnie, wygodnie i poręcznie beż długich cudów na kiju. Mailowałem sobie z firmą TechKar. Są w stanie zrobić taki system. Witam Tak, możemy coś takiego przygotować na włoskich podzespołach renomowanej firmy P.A lub MTM. Pistolet PA złącze obrotowe - 149,00zł Pianownica PA - 129,00zł Komplet szybkozłączy - 49,00zł Lanca 600mm - 49,00zł Pozdrawiamy TECHKAR S.C. Oddział: 32-800 Jasień ul. Klonowa 58 REGON: 122959490 NIP: 677-237-73-63 TEL. 14 6277300, 660447153 http://www.techkar.pl
Daniel890 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 Ja wlewam piane do kubeczka z podzialka. Dolewam wody zeby wyplukac bo yeti jest dosc gesta. Wlewam do pianownicy, dolewam wody, zakrecam, mieszam i wsio ja też mieszam właśnie i nie wiem czym to jest spowodowane, leci dobrze i czasem sie krztusi lekko i wtedy zmienia się też konsystencja piany, a po chwili normalnie. A nie czasem pianę na sam koniec wlewamy???????????? Dodane po 8 minutach 17 sekundach: Jestem pod wrażeniem systemu który używa Matt.Szybko, sprawnie, wygodnie i poręcznie beż długich cudów na kiju. Mailowałem sobie z firmą TechKar. Są w stanie zrobić taki system. Witam Tak, możemy coś takiego przygotować na włoskich podzespołach renomowanej firmy P.A lub MTM. Pistolet PA złącze obrotowe - 149,00zł Pianownica PA - 129,00zł Komplet szybkozłączy - 49,00zł Lanca 600mm - 49,00zł Pozdrawiamy TECHKAR S.C. Oddział: 32-800 Jasień ul. Klonowa 58 REGON: 122959490 NIP: 677-237-73-63 TEL. 14 6277300, 660447153 http://www.techkar.pl Czym to się niby różni od zwykłej PA?????
Michał126 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 A nie czasem pianę na sam koniec wlewamy???????????? Co to ma za znaczenie? Yeti ma dość "trudną" konsystencję, więc lepiej go wypłukać z naczynia. Inne piany bywają całkowicie płynne (np. Tenzi) i takiej potrzeby nie ma
Moderator Domel Opublikowano 6 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 709100 Czym to się niby różni od zwykłej PA????? Słuchaj, temat rzeka Nie wiem jakie masz doświadczenie z myjkami i pianownicami, jak często myjesz auto i jakim sprzętem, w jakich warunkach, na jakim podjeździe czy gruncie etc .... Jeśli jesteś "Obsessed Garage" to liczy sie dla Ciebie ergonomia, wygoda, poręczność. Z taką lancą wyglądasz jak z Glockiem w ręku a nie jak ze starym Kałasznikowem. Tak zwana lekka ręka. Zawsze mam bekę z tego filmiku. Kto to projektował ? Szkoda ze ta laska nie ma dwumetrowej tej rurki "skok o tyczce" Tutaj typowo nasze warunki (randomowy filmik z YT) Oczywiście nie ma tragedii w uchwycie dla kogoś kto myje raz na tydzień lub nawet rzadziej. Ale tutaj masz po prostu inną bajkę ergonomii pracy dla kogoś kto musi codziennie machać lancą. A całą resztę masz na kanale Matt'a. I tyle, może komuś ta informacją się to przyda bo mi w najbliższej przyszłości na pewno
NightMarek Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 BiałyGTi dzięki 708831 Polecacie coś ZACZĄĆ CZYTAĆ !!! przepraszam ale na 300 stron tego tematu po wpisaniu "kranzle" nic konkretnego nie znalazłem, a zależało mi o opinii o piaskownicy pod daną myjkę. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy używał ktoś planownicy ST-73? Także nie mogę znaleźć nic na jej temat na forum?? wygląda tak
Michał126 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 przepraszam ale na 300 stron tego tematu po wpisaniu "kranzle" nic konkretnego nie znalazłem, a zależało mi o opinii o piaskownicy pod daną myjkę. Moim zdaniem nie ma co się doktoryzować. W Techkarze można kupić pianownicę PA z dowolnym adapterem, a to bardzo porządny, skuteczny produkt. Masz kawał porządnej myjki i nie spodziewałbym się problemów z wytworzeniem piany. PA ma dwa pokrętła, dzięki którym dojdziesz do ładu.
Rekomendowane odpowiedzi