maestro00 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Tenzi Tan Car różni się od Tenzi Car Max tym że TC nie domywa i zostawia straszne zacieki a CM myje idealnie i zero smug Cena nieznacznie większa. Przypominam że myjemy środkiem a nie pianą. Spienienia środka ma jedynie spowodować dłuższe utrzymywanie się roztworu na aucie - przydatne zwłaszcza latem gdy jest gorąco. Na zimę polecam bezdotyk żeby nie wcierać w lakier brudu ,którego będzie mnóstwo. Przy rozcieńczeniu 1:2 lub 1:3 wosk powinien dać radę i przy nawoskowanym aucie wydaje mi się że można sobie pozwolić na większe rozcieńczenie a auto i tak powinno się domyć.
keram6 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Efekt piany jest a tylko niestety nie domywa.Pewnie jak pisał maestro00 wina tkwi w słabszym środku.Niestety kupiłem 10 literków więc ....nie wiem co z tym zrobić.
maestro00 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Obydwa środki mają tak samą "siłę" - różnica polega na recepturze i sposobie działania
proximo Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 proximo, A jak wosk padnie to nie będzie szkoda ? Nie będziesz nakładał nowej warstwy Mało tego że auto nie będzie miało wosku i będzie narażone na sól to jeszcze bardziej chcesz niszczyć lakier silna pianą? Myślę że na tym forum nikt nie pochwali takiego działania. jak wosk padnie to trudno, watpie zebym mial warunki (temperatura) zeby nalozyc wosk na autko. W garazu w zimie temperatura od +5 do -5 takze ciezko z woskiem bedzie. Car Crazy co polecasz w takim razie ?
Administrator Evo Opublikowano 24 Października 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 proximo, ja nie CarCrazy , ale jeśli masz garaż, to rozważyłbym wosk w sprayu, który można nakładać w dużo niższych temperaturach niż tradycyjne woski, z racji dużo szybszego wiązania z lakierem. Choćby Opti-Seal albo Optimum Car Wax, oba by się sprawdziły,sam mam taki plan na zime. Zawsze takie szybkie nawoskowanie będzie lepsze niż katowanie auta aktywną pianą.
keram6 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Na czym polega receptura i sposób działania - maestro00 ?
proximo Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Evo mam quick wax PB wiec chyba sie nada co? ale jednak wtedy autko na 2 wiadra trzeba umyc w zimnej jak diabli wodzie heh
Administrator Evo Opublikowano 24 Października 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 proximo, ZTCW to tak, choć sam nigdy nie stosowałem A co do mycia - coś za coś Ja tam nosze wode z domu, bo na zewnątrz też zimna
maestro00 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Niestety nie mam wiedzy chronionej patentem Chodzi mi jedynie o że skuteczność nie ma nic wspólnego z mocą (stopniem (zasadowości bądź kwasowości).
keram6 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Czyli trzeba by próbować.....innych środków ,także tego drugiego TENZI.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 25 Października 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 proximo, Dokładnie tak jak napisał EVO jak nie masz możliwości klasycznego woskowania to woski w spray-u będą najodpowiedniejsze. Do zestawu EVO można dopisać UQW z megsa, BLITZ z CG. Pozdr.
proximo Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 dzięki za rady! już niedługo ....
Gość Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Witam Jaką wybrać aktywna pianę Pianownica ciśnieniowa 1. lakier metalik srebrny 2. lakier mat ciemny niebieski http://www.profeo.pl/group/topic/15860/137711/ piana aktywna nie nadaje się do lakierów akrylowych (czerwony, niebieski), ponieważ zmatowi je. może potraktować czerwony, czy niebieski akryl taką pianą jednak musi zdawać sobie sprawę z tego, że po takim zabiegu będzie czekał go jeszcze jeden - polerowanie auta Nawiązując do Cytatu (z profeo.pl) i zawartym w nim opinii, czy to prawda? Czy stosować pianę do lakieru mat ciemny niebieski? Wstępny wybór http://www.sklep-bhf.pl/tenzi-piana-aktywna-p-1013.htmlhttp://www.sonax.bialystok.pl/p,nerta_c ... 88,28.html Wasze sugestie i opinie Co kupić ? Jakie pH ? Pozarawiam
maestro00 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 W ogóle nie rozumiem wybierania piany pod kolor lakieru Obydwie piany stosowałem i obydwie polecam. Kilka ładnych lat stosuję i żadnych zmian na lakierze: akryl, metalic, osobowe, dostawcze. Przy rozcieńczeniu 1:2 czy 1:3 ma szans żeby coś się działo.
Gość Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Piany nie wybierałem pod kolor lakieru ,ale czytając tekst z profeo.pl dodałem info o lakierze Brać piane z pH 12,5 NERTA CARNET JUMBO pH 14 TENZI Car Max EKO 26-10-2010 Zamówiłem NERTA CARNET JUMBO .
head67 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 a co myślicie o aktywnej pianie z woskiem daje to jakieś efekty
maestro00 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Efekty pewnie takie jak przy zastosowaniu nabłyszczacza/osuszacza - baaardzo krótkotrwałe.
head67 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 a ta piana valet pro natural ph usunie mi wosk megs 2.0 nxt
malkolm Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 a ta piana valet pro natural ph usunie mi wosk megs 2.0 nxt może nie za pierwszym razem ale kiedyś na pewno
SzaKal Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Ja do mycia mocno zabrudzonych samochodów robie mieszanke :1L.Tenzi Super Green Specjal (do rozpuszczenia brudu) i do tego 1 L. Tenzi Shampo Aktiv dla utworzenia dobrej piany i to wlewam do baniaka 5l litrowego i reszta wody . Do umycia lekko brudnych samochodow uzywam tylko shampo aktiv.
gryzon Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 A co na to mówią woski? Czy w tym przypadku mowa o samochodach bez żadnej ochrony lakieru?
SzaKal Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Gdy zaczynam płukać samochód i widze że woda spływa jak po maśle, to zawsze używam Shampo Activ
sauber Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam, chciałbym wyposażyć się w takie coś do mojej myjki ciśnieniowej: http://allegro.pl/karcher-nowa-pianownica-do-myjek-od-k-2-do-k-7-hit-i1298484600.html Spełni to swoje zadanie z myjka Karcher 2.15 ?
aro_77 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Mysle, ze ta z aukcji 1313788607 bedzie bardziej stosowna
spons Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Popieram kolege, ta za 68zl robi mleko, a nie piane.
Rekomendowane odpowiedzi