rustin Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 dlaczego ma być wyłączono? każde ozonowanie, odgrzybianie robi się nie włączonej.
Justyna Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 Justyna a co z temperaturą ? temperatura pośrednia, mniej więcej pośrodku zakresu temperatur, u mnie jest pokrętło u Ciebie pewnie trzeba dokładnie ustawiać. [ Dodano: 15 Lipiec 2014, 10:50 ] laczego ma być wyłączono? każde ozonowanie, odgrzybianie robi się nie włączonej. na większości preparatów jest napisane, że sprężarka ma nie chodzić.
Administrator Evo Opublikowano 15 Lipca 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 Z opisu Loctite wynika, że klima ma chodzić, ale nie chłodzić.
Bzyk Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 "granatami" nie ma szans, żeby odgrzybić klimę.
Chat Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 Z opisu Loctite wynika, że klima ma chodzić, ale nie chłodzić. Właśnie tak ma być.
krzychu2805 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 mateuszk, ustaw na 22 °C, daj ECON, obieg zamkniety i powinno byc ok
kerad Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 ale tryb ECON wyłącza klimę i masz zwykły nadmuch.
krzychu2805 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 ale tryb ECON wyłącza klimę i masz zwykły nadmuch. I o to chodzi.
rustin Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 spierał bym się , jak się odgrzybia ozonatorem musi być włączona klima i na minimum bo inaczej ozon od razu się rozpada.
MarrciN Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 tylko, że przy włączonej klimatyzacji skrapla się woda na parowniku, a ozon dość szybko rozpuszcza się w wodzie.
rustin Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Każdy zakład odgrzybiający robi na włączonej klimie bo inaczej nie ma sensu ozonować.
kM3 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Ktoś wie gdzie w Warszawie zakupię Forté Air Conditioner Treatment? na Allegro niestety nie ma
mateuszk Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Rustin ale my nie piszemy o ozonowaniu, tylko o zastosowaniu granatu.
sardzent Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 @kM3 Toyota ASO w Wesołej maja Forte u siebie, zadzwon tylko wczesniej
Teddy Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2014 Dzisiaj odgrzybiłem klimę poprzez bezpośrednie spryskanie parownika. Dodatkowo poszło też w kratki nawiewów. Incidura zużyłem może z 250ml . Poźniej założyłem nowy filtr kabinowy. Myślę że taki sposób odgrzybiania okaże się skuteczny i tani jednocześnie. Za 1L incidura dałem 28.50 zł. Nie spodziewałem się że incidur będzie ładnie pachniał. Zapach chemiczny (alkoholowy) ale świeży.
tango Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 Testowalem Plak w piance do klimy i CRC Airco: plak- silny zapach przez 2-3 dni, bardziej maskuje dzialanie niz dziala, nie zauwazylem oslabniecia zapachu. Ponadto jest lepki i rzeczywiscie tworzy powierchnie gdzie moze zbierac sie kurz - jednak po pewnym czasie zachyba i juz nie klei sie. Airco CRC - tez pianka, minus - przewod, mocno zwiniety i dosc krotki, utrudnial podawanie srodka w trudno dostepne miejsca. Jednakw odroznieniu od Plak - dziala. Zapach sie zmniejszyl, chociiaz dalej jest. Filtr wymieniony. Mysle ze czas na incidura
kolargol Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 daj znać jak po tym incidurze bo u mnie crc też nie wszystko usunął
tango Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 Jasne, chociaz chwilke to potrwa, bo zamowilem, ale nie wiem czy na jutro dojdzie czy na poniedzialelk. Dam znac.
kM3 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2014 @kM3 Toyota ASO w Wesołej maja Forte u siebie, zadzwon tylko wczesniej http://www.autowesola.pl/ ?
krakow_kult Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Przy odgrzybianiu i do jak najdłuższego zachowania stanu po odgrzybianiu należy pamiętać aby odpływ skroplin był drożny...; W innym wypadku z czasem kałuża w aucie i szybko pojawiający się brzydki zapach. Drobiazg a z czasem warto sprawdzić jego drożność....
Teddy Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 po odgrzybianiu należy pamiętać aby odpływ skroplin był drożny. I tu jest kolejny plus lania/psikania po parowniku. Po takim zabiegu pod autem (w miejscu ujścia odpływu) na kostce była widoczna plama. Więc odpływ drożny
jerzykilerr Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 Uff... Przebrnąłem przez całość Po lekturze zakupiłem środek Wurtha bo był dostępny na miejscu, jeżeli on nie pomoże to spróbuję jeszcze polecanego Loctite Hygiene Spray.
Dziki Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 Zdaj relację, jak jest po aplikacji Wurtha, bo jestem ciekaw. Miałem robiony ostatnio pełny przegląd klimy + przetkanie odpływu pod auto, jednak średnio jestem zadowolony z odgrzybienia i pozostałego zapachu po dłużej zamkniętym aucie, i chętnie zaaplikował bym jeszcze sam sobie Wurth.
kM3 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 nie mogłem znaleźć nigdzie polecanego Forte aic condition cleaner, polećcie jakis inny skuteczny granat w rozsądnych pieniążkach...
booohal Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 kM3, Zaraz po zakupie auta po włączeniu klimy śmierdziało mi moczem. Wziąłem pierwszy lepszy granat z Plaka (pomyślałem, że nie mam nic do stracenia poza 14zł ) i smród zniknął na ponad pół roku. Także do szybkich akcji polecam.
Rekomendowane odpowiedzi