marciol Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2016 [ref=#ff3366]elucidate[/ref], Polecamy wykazać odrobinę chęci i poszukać na tym forum. O tym wosku jest 58 stron więc coś znajdziesz.
damianeuro Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Kupiłem cleaner Soft99 Micro Liquid Compound. Czy aplikator który jest razem z nim w zestawie jest dobry czy raczej dokupić coś innego?
ktm950 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 [ref]damianeuro[/ref], używałem go i generalnie nada się - choć jeśli auto ma dużo załamań, to nakładanie może być mniej wygodne.
W1Michal Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Jaki cleaner nada się pod Colli albo Fusso ? Nie mam maszyny więc cleaner będzie stosowany ręcznie AF Tough prep
damianeuro Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2016 [ref]ktm950[/ref], dzięki za odpowiedź , spróbuję nim zrobić, jak będzie kiepski to na następny raz kupie coś innego
Strus Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2016 Będę miał jutro DJ LP i GS Rhino Horn. Zamierzam zrobić maskę pół na pół. I do tego położę Colli i Fusso. Czyli w sumie na 4. Zobaczymy co się na czym lepiej utrzyma Czy po obu cleanerach przelecieć IPĄ czy po tych nie trzeba ?
wkr Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Po użyciu Paint Cleaner+ od Shiny Garage powstały piękne holsy na całym aucie. Jak dobrze, że przed położeniem Sonaxa PNS profilaktycznie wziąłem halogen do ręki. Widok, który zastałem był delikatnie mówiąc rozczarowujący. Nie spodziewałem się, że jest to tak agresywny cleaner. W połączeniu z nawet najbardziej miękkim padem i najniższymi obrotami pięknie rysował niczym dobra szczotka. Podobny efekt uzyskałem lata temu stosując Tempo na czarnym lakierze.... Czy ktoś ma podobne doświadczenia z tym produktem? Może nie nadaje się do pracy maszynowej ? Z plusów : -całkiem dobrze się wypracowuje i łatwo ściera resztki. -pozostawia "skrzypiący" pod palcem lakier co sugeruje, że jest dość jałowy. Jednak Antihologram od Koch też, a wydaje mi się, że jednak coś tam wypełnia. W każdym razie miałem podwójną robotę, bo po cleanerze objechałem auto jeszcze Atnihologramem.
stawek Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Koledzy, a mieliście może do czynienia z CarChem Deep Clean Polish ?
powalla Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Szukajka po wpisaniu "Deep Clean Polish" wypluwa 26 wyników , może sam sprawdzisz?
atvmmz Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 [ref]wkr[/ref], Jaką maszyną pracowałeś?
wkr Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 [ref]atvmmz[/ref], Starą, poczciwą rotacją od k2 na 1-szym biegu ( coś koło 500-600 obrotów )
atvmmz Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Powiem Ci, że mi też zdarza się czasem zrobić jakiś hologram jak pracuję rotacją. Na DA chyba nigdy mi się nie zdarzyło. Dotyczy to różnych cleanerów. Ale żeby na całym aucie to trochę dziwne.
daniol Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 wkr Paint Cleaner+ na maszynie Krauss DB5800 DA spisał się wyjątkowo dobrze (najpierw 1 potem 3-4 bieg), żadnych holo, lakier gładki, może pad miałeś zanieczyszczony albo jakiś zużyty?
InspektorKot Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Jaki cleaner kupić pod Fusso i PNS ? Chodzi mi o to, żeby nie wymywać go IPĄ, i wosk utrzymał się około 3 miesięcy. Car Pro Essence, Sonax Maschinen Politur NPT, jakieś inne propozycje?
///MPower Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 InspektorKot, pod Fusso myślę, że co byś nie wybrał będzie ok. Jeśli Ci to pomoże to ja kładłem już na PB PP, DG #652, Carchem DCP i na każdym dawał radę. Natomiast przed PNS musiałbyś już wymyć IPĄ, bo to woli jałową powierzchnię.
Michał126 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Może po taniości... SG Pure Paint Cleaner?
InspektorKot Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Mam kilka cleanerów np. VHG, Dodo, po których mogę wymyć powierzchnię Ipą i będzie to trzymać długo, ale szukam czegoś nie "tłustego" dzięki czemu podbiję dodatkowo wygląd przy czym bez odtłuszczania będzie dobrym podłożem pod sealent
Michał126 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 [ref]InspektorKot[/ref], tutaj moje efekty stosowania SG (fakt, że przetartego IPą) i Colli 845: viewtopic.php?f=223&t=27923
lipen Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jak Amigo współpracuje z Colii 476s, Megs Mirror Glaze, Soft99 Fusso i Zymolem Glasur? Jakby ktoś miał jakieś doświadczenia to chętnie posłucham. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DaV Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Czy Shiny Garage Pure Paint Cleaner będzie odpowiedni do pracy ręcznej ? Można nakładać miękka stroną aplikatora tricolor?
mateeusz_sz Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Czy Shiny Garage Pure Paint Cleaner będzie odpowiedni do pracy ręcznej ? Można nakładać miękka stroną aplikatora tricolor? Jest to cleaner bez właściwości ściernych wiec wystarczy miękki aplikator bawełniany. Ja nakładalem ostatnio ten cleaner przed HarlyWaxem, nawet wydajny produkt, panel po panelu, 4/5 kropelek na aplikator. Reszta do zebrania fibra po wypracowaniu
DaV Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Bez właściwości ściernych powiadasz Chyba się na niego zdecyduje. Dzięki za odpowiedz
mateeusz_sz Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Bez właściwości ściernych powiadasz Chyba się na niego zdecyduje. Dzięki za odpowiedz Tak. SG wydał tez produkt który nie ma w nazwie bodajże pure o ile dobrze pamietam i jest ciut droższy i on wlasnie ma lekkie właściwości ścierne.
swieeca Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam. Mam pytanie odnośnie cleanera Poorboy Pro Polish 2. Otóż po nałożeniu kilku kropel na gąbkę do polishu i wypracowaniu na lakierze maszyną DA jego resztki (biała mgiełka) bardzo mocno "przywierają" do lakieru i strasznie ciężko jest je zetrzeć mikrofibrą. Nie za bardzo pomaga również spryskanie mikrofibry IPĄ. Dotarcie tej mgiełki zajmuje mi więcej czasu niż sam etap wypracowania produktu. Zauważyłem też, że produkt po kilku dniach stania na półce ulega rozwarstwieniu. W górnej części butelki jest półprzezroczysty i lekko żółtawy zaś pozostała część jest biała. Po mocnym wstrząśnięciu warstwy ulegają wymieszaniu. Chyba takie produkty nie ulegają przeterminowaniu Czy ktoś może też się męczył z tym cleanerem i znalazł jakąś metodę na jego dotarcie?
hubikas Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Za mocno go przygrzales. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi