Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 12.07.2024 o 20:50, moto3650 napisał(a):

Hej

Jakie stężenie onr używasz do mycia szyb? Ta fibre moczysz w płynie i wycierasz? Co z docieraniem? 

10ml na 2litry wody, fibrę viledy moczę w roztworze i myje nią szyby. Na koniec finalne dotarcie suchą firbrą.

• Dziękuję 1
Opublikowano
W dniu 16.07.2024 o 06:35, turzol napisał(a):

10ml na 2litry wody, fibrę viledy moczę w roztworze i myje nią szyby. Na koniec finalne dotarcie suchą firbrą.

Ok dzięki. Dzisiaj kupiłem tą fibre actifiber. Zachowuje się jakby była gąbka.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Z racji że nie mogę edytować postu co jest na poprzedniej stronie napiszę tutaj. 

Dodam do mojej listy top Autoglym CGP czyli CAR GLASS POLISH. Nałożyć na szybę mikrofibrą, poczekać aż wyschnie(nie docierać jak jeszcze nie wyschło) i przetrzeć mikrofibrą, gwarancją braku smug i pięknie zbiera tłuszcz i syf. Jedyny minus to trochę pyłu może spaść np na deskę przy docieraniu. Ale nie ma problemu żeby to usunąć suchą fibra albo jakimś IQD. Myślę że jak ktoś ma problem z domyciem szyb od środka. Kombinował z dużą ilością płynów niech kupi cgp i spróbuje zrobić tym mleczkiem. 

Stary produkt ale niesamowicie skuteczny 🙂 @drufi niby autoglym podaje że ma zmniejszać parowanie szyb ale tego nie sprawdziłem. 

The new formulation of Autoglym Car Glass Polish also leaves an anti-mist coating, allowing your glass to clear quickly in cold damp weather”

Filmik z 2014r

• Lubię to 5
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaki płyn do szyb "na sterydach" ? Chodzi o usunięcie w aucie tłustych osadów i innych zanieczyszczeń które zwykłe płyny nie ruszają, w domu śladów po małych dziecięcych rączkach 😄 Kiurlab Cleasy+ ?

Opublikowano
Jaki płyn do szyb "na sterydach" ? Chodzi o usunięcie w aucie tłustych osadów i innych zanieczyszczeń które zwykłe płyny nie ruszają, w domu śladów po małych dziecięcych rączkach  Kiurlab Cleasy+ ?

Osobiście nie miałem do czynienia, ale Bilt Hamber Traceless podobno jest niesamowitym killerem jeśli chodzi o zadania specjalne

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Lubię to 1
  • Partner forum
Opublikowano
5 godzin temu, Rafal9304 napisał(a):

Jaki płyn do szyb "na sterydach" ? Chodzi o usunięcie w aucie tłustych osadów i innych zanieczyszczeń które zwykłe płyny nie ruszają, w domu śladów po małych dziecięcych rączkach 😄 Kiurlab Cleasy+ ?

BH Trace Less szczególnie jeżeli chodzi o tłusty osad 

Opublikowano

Trochę czasu minęło. Jakis gamechanger to wycierania szyb? Jako siuwaks stosuję Ech20 w rozcieńczeniu i w zupełności daje radę, ale może pojawiła sie ostatnio jakaś szmatka, która robi robotę?

• Moderator
Opublikowano
4 godziny temu, blazej napisał(a):

Trochę czasu minęło. Jakis gamechanger to wycierania szyb? Jako siuwaks stosuję Ech20 w rozcieńczeniu i w zupełności daje radę, ale może pojawiła sie ostatnio jakaś szmatka, która robi robotę?

Tak, przestałem używać dedykowanych płynów, wystarczy sciereczka VILEDA PVA i woda ewentualnie jakiś rinseless + papier czyściwo celulozowe bezpyłowe do wytarcia na sucho = szyby jak nowe.

Opublikowano

1 godzinę temu, Domel napisał(a):

papier czyściwo celulozowe bezpyłowe

Dasz jakiegoś linka?

• Moderator
Opublikowano
32 minuty temu, keza napisał(a):

Dasz jakiegoś linka?

12170882625

• Dziękuję 1
Opublikowano
3 godziny temu, Domel napisał(a):

Tak, przestałem używać dedykowanych płynów, wystarczy sciereczka VILEDA PVA i woda ewentualnie jakiś rinseless + papier czyściwo celulozowe bezpyłowe do wytarcia na sucho = szyby jak nowe.

W sensie, Vileda + woda lub rinseless + czyściwo? A Vileda z takim rozcieńczonym Ech20 podziała? 

• Moderator
Opublikowano
13 minut temu, blazej napisał(a):

W sensie, Vileda + woda lub rinseless + czyściwo? A Vileda z takim rozcieńczonym Ech20 podziała? 

Namaczasz Vilede PVA w "wiaderku z wodą/rinselessem", wyciskasz zbędną wodę, myjesz szybę, na sucho docierasz czyściwem bezpyłowym. Vileda PVA ma strukturę jakby glinki, doczyszcza bez smug, nośnik wilgości szybko odparowuje, same plusy.

Ech20 nie uzywam, nie lubię.

Opublikowano
5 godzin temu, Domel napisał(a):

Namaczasz Vilede PVA w "wiaderku z wodą/rinselessem", wyciskasz zbędną wodę, myjesz szybę, na sucho docierasz czyściwem bezpyłowym. Vileda PVA ma strukturę jakby glinki, doczyszcza bez smug, nośnik wilgości szybko odparowuje, same plusy.

podzielisz się namiarami na czyściwo którego używasz? sporo tego do wybory.

Opublikowano
podzielisz się namiarami na czyściwo którego używasz? sporo tego do wybory.

3 posty wyżej jest numer aukcji, który kolega podał w odpowiedzi na dokładnie to pytanie

Opublikowano
7 godzin temu, Adrian89 napisał(a):

3 posty wyżej jest numer aukcji, który kolega podał w odpowiedzi na dokładnie to pytanie emoji38.png

Dzięki, z automatu przyjąłem że to nr aukcji do viledy.

Opublikowano
W dniu 15.10.2024 o 16:01, Domel napisał(a):

Zamówiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie. 🙂 

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 15.10.2024 o 16:01, Domel napisał(a):

Ktora konkretnie Vileda PVA uzywasz ? ( bo chyba sa rozne rodzaje)

• Moderator
Opublikowano
3 godziny temu, Marcin napisał(a):

Ktora konkretnie Vileda PVA uzywasz ? ( bo chyba sa rozne rodzaje)

O rożnych wersjach nie slyszalem mam te : 10246953157

Albo MAD: 16528502040

• Lubię to 1