turzol Opublikowano 16 Lipca Zgłoś Opublikowano 16 Lipca W dniu 12.07.2024 o 20:50, moto3650 napisał(a): Hej Jakie stężenie onr używasz do mycia szyb? Ta fibre moczysz w płynie i wycierasz? Co z docieraniem? 10ml na 2litry wody, fibrę viledy moczę w roztworze i myje nią szyby. Na koniec finalne dotarcie suchą firbrą. 1
moto3650 Opublikowano 23 Lipca Zgłoś Opublikowano 23 Lipca W dniu 16.07.2024 o 06:35, turzol napisał(a): 10ml na 2litry wody, fibrę viledy moczę w roztworze i myje nią szyby. Na koniec finalne dotarcie suchą firbrą. Ok dzięki. Dzisiaj kupiłem tą fibre actifiber. Zachowuje się jakby była gąbka.
Gardor Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia Z racji że nie mogę edytować postu co jest na poprzedniej stronie napiszę tutaj. Dodam do mojej listy top Autoglym CGP czyli CAR GLASS POLISH. Nałożyć na szybę mikrofibrą, poczekać aż wyschnie(nie docierać jak jeszcze nie wyschło) i przetrzeć mikrofibrą, gwarancją braku smug i pięknie zbiera tłuszcz i syf. Jedyny minus to trochę pyłu może spaść np na deskę przy docieraniu. Ale nie ma problemu żeby to usunąć suchą fibra albo jakimś IQD. Myślę że jak ktoś ma problem z domyciem szyb od środka. Kombinował z dużą ilością płynów niech kupi cgp i spróbuje zrobić tym mleczkiem. Stary produkt ale niesamowicie skuteczny @drufi niby autoglym podaje że ma zmniejszać parowanie szyb ale tego nie sprawdziłem. „The new formulation of Autoglym Car Glass Polish also leaves an anti-mist coating, allowing your glass to clear quickly in cold damp weather” Filmik z 2014r 5
Rafal9304 Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października Jaki płyn do szyb "na sterydach" ? Chodzi o usunięcie w aucie tłustych osadów i innych zanieczyszczeń które zwykłe płyny nie ruszają, w domu śladów po małych dziecięcych rączkach Kiurlab Cleasy+ ?
Eidos71 Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października @Rafal9304 - Kiurlab, lub Strovels Glasrent.
Adrian89 Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października Jaki płyn do szyb "na sterydach" ? Chodzi o usunięcie w aucie tłustych osadów i innych zanieczyszczeń które zwykłe płyny nie ruszają, w domu śladów po małych dziecięcych rączkach Kiurlab Cleasy+ ?Osobiście nie miałem do czynienia, ale Bilt Hamber Traceless podobno jest niesamowitym killerem jeśli chodzi o zadania specjalne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 6 Października Partner forum Zgłoś Opublikowano 6 Października 5 godzin temu, Rafal9304 napisał(a): Jaki płyn do szyb "na sterydach" ? Chodzi o usunięcie w aucie tłustych osadów i innych zanieczyszczeń które zwykłe płyny nie ruszają, w domu śladów po małych dziecięcych rączkach Kiurlab Cleasy+ ? BH Trace Less szczególnie jeżeli chodzi o tłusty osad
gprzesniak Opublikowano 7 Października Zgłoś Opublikowano 7 Października @Adrian89 potwierdzam, BH Trace Less to top i nr. 1 na rynku.
blazej Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października Trochę czasu minęło. Jakis gamechanger to wycierania szyb? Jako siuwaks stosuję Ech20 w rozcieńczeniu i w zupełności daje radę, ale może pojawiła sie ostatnio jakaś szmatka, która robi robotę?
Moderator Domel Opublikowano 15 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 4 godziny temu, blazej napisał(a): Trochę czasu minęło. Jakis gamechanger to wycierania szyb? Jako siuwaks stosuję Ech20 w rozcieńczeniu i w zupełności daje radę, ale może pojawiła sie ostatnio jakaś szmatka, która robi robotę? Tak, przestałem używać dedykowanych płynów, wystarczy sciereczka VILEDA PVA i woda ewentualnie jakiś rinseless + papier czyściwo celulozowe bezpyłowe do wytarcia na sucho = szyby jak nowe.
keza Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października 1 godzinę temu, Domel napisał(a): papier czyściwo celulozowe bezpyłowe Dasz jakiegoś linka?
Moderator Domel Opublikowano 15 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 32 minuty temu, keza napisał(a): Dasz jakiegoś linka? 12170882625 1
blazej Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października 3 godziny temu, Domel napisał(a): Tak, przestałem używać dedykowanych płynów, wystarczy sciereczka VILEDA PVA i woda ewentualnie jakiś rinseless + papier czyściwo celulozowe bezpyłowe do wytarcia na sucho = szyby jak nowe. W sensie, Vileda + woda lub rinseless + czyściwo? A Vileda z takim rozcieńczonym Ech20 podziała?
Moderator Domel Opublikowano 15 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 13 minut temu, blazej napisał(a): W sensie, Vileda + woda lub rinseless + czyściwo? A Vileda z takim rozcieńczonym Ech20 podziała? Namaczasz Vilede PVA w "wiaderku z wodą/rinselessem", wyciskasz zbędną wodę, myjesz szybę, na sucho docierasz czyściwem bezpyłowym. Vileda PVA ma strukturę jakby glinki, doczyszcza bez smug, nośnik wilgości szybko odparowuje, same plusy. Ech20 nie uzywam, nie lubię.
magal Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października 5 godzin temu, Domel napisał(a): Namaczasz Vilede PVA w "wiaderku z wodą/rinselessem", wyciskasz zbędną wodę, myjesz szybę, na sucho docierasz czyściwem bezpyłowym. Vileda PVA ma strukturę jakby glinki, doczyszcza bez smug, nośnik wilgości szybko odparowuje, same plusy. Ech20 nie uzywam, nie lubię. podzielisz się namiarami na czyściwo którego używasz? sporo tego do wybory.
Adrian89 Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października podzielisz się namiarami na czyściwo którego używasz? sporo tego do wybory.3 posty wyżej jest numer aukcji, który kolega podał w odpowiedzi na dokładnie to pytanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Waldek Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października To już AG Glass Polish nie daje rady?Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
magal Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października 7 godzin temu, Adrian89 napisał(a): 3 posty wyżej jest numer aukcji, który kolega podał w odpowiedzi na dokładnie to pytanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki, z automatu przyjąłem że to nr aukcji do viledy.
blazej Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października W dniu 15.10.2024 o 16:01, Domel napisał(a): Namaczasz Vilede PVA w "wiaderku z wodą/rinselessem", wyciskasz zbędną wodę, myjesz szybę, na sucho docierasz czyściwem bezpyłowym. Vileda PVA ma strukturę jakby glinki, doczyszcza bez smug, nośnik wilgości szybko odparowuje, same plusy. Ech20 nie uzywam, nie lubię. Zamówiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie. 1
Marcin Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października W dniu 15.10.2024 o 16:01, Domel napisał(a): Namaczasz Vilede PVA w "wiaderku z wodą/rinselessem", wyciskasz zbędną wodę, myjesz szybę, na sucho docierasz czyściwem bezpyłowym. Vileda PVA ma strukturę jakby glinki, doczyszcza bez smug, nośnik wilgości szybko odparowuje, same plusy. Ech20 nie uzywam, nie lubię. Ktora konkretnie Vileda PVA uzywasz ? ( bo chyba sa rozne rodzaje)
Moderator Domel Opublikowano 18 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Października 3 godziny temu, Marcin napisał(a): Ktora konkretnie Vileda PVA uzywasz ? ( bo chyba sa rozne rodzaje) O rożnych wersjach nie slyszalem mam te : 10246953157 Albo MAD: 16528502040 1
Rekomendowane odpowiedzi