Dystrybutor Cleantle Opublikowano 30 Grudnia 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 10 godzin temu, V1RU$ napisał: To kiedy pierwsze wypusty z nowymi ? Bo IC się kończy to może kupię już z nowym Pod koniec stycznia będą u nas 1
slav Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 29 minut temu, cleantechco napisał: Pod koniec stycznia będą u nas Spowoduje to zmianę ceny produktów, czy nie?
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 31 Grudnia 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 13 godzin temu, slav napisał: Spowoduje to zmianę ceny produktów, czy nie? Jeśli tak to kosmetyczna na niektórych produktach (50gr - 1zl) ale jeszcze nie jesteśmy pewni. Raczej zostanie po staremu. 1 2
Strus Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Najlepsza (z tanich) fibra do szyb to .... ?
kursien Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 @Strus Jakiś czas temu mocno polecany były wafle z marketu Dino (bodajże za 2zl), jednak teraz po jakimś czasie uważam, że jak szyba uwalona pyło-błoto-kurzo-solom itp. to tak naprawdę bez dwóch fibr lepiej nie podchodzić. Ja od jakiegoś czasu przerzuciłem się na docieranie albo waflem WS albo ADBL, a te tańsze wafle używam do zbierania tego całego syfu z szyby.
Bartek1985 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 4 godziny temu, Strus napisał: Najlepsza (z tanich) fibra do szyb to .... ? Ja mogę ci polecić tą GRAIN OF RICE (posiada strukturę ziarna ryżu) żółta mikrofibra gramatura 320 g/m2 wymiar 40x40 cm cena 6,90 na alledro (Numer oferty: 8602170461)
maajkeelo Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2020 Liczę o treściwą odpowiedź.. Czym się różni płyn do szyb np Chemotion a taki zwykły za dyszkę Clin? zapachem? I płacimy x2 tyle za np chemotion za markę?
D@ViD Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2020 3 minuty temu, maajkeelo napisał: Liczę o treściwą odpowiedź.. Czym się różni płyn do szyb np Chemotion a taki zwykły za dyszkę Clin? zapachem? I płacimy x2 tyle za np chemotion za markę? a Clin to co to jest ?? tez jest to marka Akurat płynu do mycia szyb od Chemtion nie znam Użyj, porównaj obydwóch i odpowiedź sam znajdziesz
menior Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Wiem ze wielu uzywa i chwali sobie plyn od Carteca,naprawde taki dobry? uzywacie czysty czy rozcienczony?
krzysg101 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 19 godzin temu, menior napisał: Wiem ze wielu uzywa i chwali sobie plyn od Carteca,naprawde taki dobry? uzywacie czysty czy rozcienczony? Moim zdaniem jest bardzo ok. Ja używam rozcieńczony tak jak zaleca producent - 1:4 1
MMCzysci Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Jak wypada w nim kwestia smuzenia? Praca w słońcu? Krew mnie zalewa jak mam szyby myć, ale czasem mus...Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
smerf91 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 12 godzin temu, MMCzysci napisał: Krew mnie zalewa jak mam szyby myć Kup sobie Autoglym Car Glass Polish i zapomnisz o problemie z szybami Nie jest to typowy płyn tylko mleczko więc więcej roboty ale nie ma mowy o żadnych mazach
krzysg101 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 14 godzin temu, MMCzysci napisał: Jak wypada w nim kwestia smuzenia? Praca w słońcu? Krew mnie zalewa jak mam szyby myć, ale czasem mus... Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Parę razy musiałem na szybko przelecieć szybę w słońcu i zawsze bez smug. U mnie ten Cartec się sprawdza, ale najlepiej sam spróbuj. Cena śmieszna bo za około 25zł zrobisz 4L produktu. Jak się nie sprawdzi to najwyżej zużyjesz w domu. Teściowa myła tym okna 'na święta' i była zachwycona w porównaniu do wcześniej używanego Clina.
damiano7 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja używałem różnych środków. Ostatnio kupiłem AutoGlym Car Glass Polish i jestem bardzo zadowolony. Brat z kolei używa 4nano Glass Shine i też mówi, że fajnie się sprawdza. Najpierw trzeba spryskać szyby, którymś z tych preparatów i wytrzeć szybę jakąś delikatną szmatką z mikrofibry. Do sucha to najlepiej ręcznikiem papierowym, przynajmniej ja zawsze tak robiłem
Michał82 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 @damiano7 AG CGP tak używasz? Niee... Poczytaj proszę.
mihau12 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 shiny garage glass cleaner + mikrofibra, do sucha mikrofibra waflowa, po wszytskim ostatnie docierki zwykla szmatka kuchenna, czysta i sucha (taka zeby nie pylila). nie ma bata zeby zostaly jakies smugi kłaczki czy refleksy zarowno zewnatrz jak i wewntarz
MonCC Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Ja zamiast mikrofibry wolę zwykły ręcznik papierowy
inmar Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zwykły czy specjalny bo ja próbowałem i kuchennym i srajtaśmą,ale pyliły.
Michał82 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Panowie nie prościej kupić coś typowo do szyb? GS Zephyr, ADBL Goofer czy CarPro Glassfiber?
Gesiu_15 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Szybki wewnątrz najlepiej używać mleczka AGGP a zewnątrz np Good Stuff Cleaner+ Goofer lub Zephyr
alfaJersey Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Odpadają w przedbiegach. Papier wypoleruje 100 razy lepiej niż najlepsza firbra. Dobre ręczniki papierowe są spoko, ale numer jeden to patent z PRL czyli gazeta codzienna. Numer wyborczej czy co kto lubi w bagajżu lepszy niż stos fibr za nie wiadomo ile Tak samo płyny. CGP czy Zaino to co innego, ale najlepszy płyn do szyb to Ludwik z octem Ile ja się nakląłem na detailerskie płyny. DJ, Valet, CarPro, ADBL - jeden szajs. Dobry w idealnych warunkach a nie do użycia na MOPie w pełnym słońcu.
KUBA46 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @alfaJersey a co się dzieje z tym syfem, który jest na szybie? Gazeta w magiczny sposób go wchłania? Nie cofajmy się w rozwoju...
alfaJersey Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Spryskujesz, przecierasz fibrą z brudu, polerujesz papierem.
Michał82 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 @alfaJersey to co ze mną jest nie tak? ślepy jestem? Aktualnie płyn od GS i ich wafel i nie mam żadnych problemów. Naprawdę chciałbym byś mnie w jakiś sposób przekonał by choć raz kupić gazetę w kiosku i machać tym po szybie. Rozumiem, że ręczniki papierowe zostają w tyle, bo kiedyś się używało ale jednak pylą mniej lub bardziej. Ale przewagi nad fibrą do szyb nie rozumiem. @Gesiu_15 używasz CGP na bieżąco?
Rekomendowane odpowiedzi