manio49 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 kamil_rosen, sama czysta IPA nic nie robi szybom. Stosuję od ~2 lat do czyszczenia wewnątrz, spoooradycznie z zewnątrz (bo mi szkoda ) i nic złego nie zaobserwowałem LQS666, GCC pachnie tak... winogronami
Adam_K Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Mam pytanie dotyczące dedykowanych środków do czyszczenia szyb. Jak narazie nie zaopatrywałem się w taki środek, używam zwykłego Clina. Szyby czyszczę dwa razy na grubo (dużo spryskuję) i trzeci raz oszczędniej i szyby są czyste, klarowne - fibra hamuje na szybie. Czy środkami dedykowanymi osiągnę jeszcze lepsze rezultaty?
Vaxh Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Polecam Auto Glym Car Glass Polish. nie pozostawia smug i doczyszcza wszystko idealnie. Raz na jakis czas dobrze jest przejechac nim szybe na maszynie na jakiejś miekkiej gąbce. Napewno z efektów będziesz zadowolony
nefifer13 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 A co byście polecili do codziennego mycia szyb?Do tej pory używałem SG PGC ale moim i kolegów zdaniem trochę się popsuł i szukam innego środka w dużych pojemnikach (5l lub Galon).Biorę pod uwagę Nielsen Blue Window Clean, ValetPRO Glass Cleaner, Koch Chemie Glasfix i Koch Chemie Glas Star.Który według was godny uwagi?
ShiningCar Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Koch Chemie Glas Star Ten produkt to Speed Glass Cleaner, niestety bez nuty zapachowej, którą klienci używający SGC tak bardzo lubią. Ja otrzymałem niedawno ciekawy produkt w sprayu do czyszczenia szyb i szczerze podszedłem do niego sceptycznie... do czasu aż go użyłem.. Aplikacja idealna, wydajność, nie zostawia smug. Myślę, że znajdzie swoich klientów
kerad Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Karol czy piszesz o tej piance polecanej przez Piotra aka minetoo?
ShiningCar Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Darku, nie wiem czy to ten sam produkt, ale szczerze przyznam, że ten co mam jest rewelacyjny! I nie kosztuje sporo...
Tommy Lee Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Panowie macie na myśli to????
krakow_kult Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Koch Chemie Glas Star Ten produkt to Speed Glass Cleaner Mam i sobie chwalę. Polecam.
MatthewG Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jeśli Karol też myśli o tej piance to tak, ten produkt mają na myśli
jarekrk Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Darku, nie wiem czy to ten sam produkt, ale szczerze przyznam, że ten co mam jest rewelacyjny!I nie kosztuje sporo... Ale napisz jaki to produkt:)
ShiningCar Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tommy Lee, nie to nie ten produkt krakow_kult, też bardzo lubię ten produkt jarekrk, nie mam go teraz przy sobie, ale w nazwie ma Glass Cleaner...
brzeczyszczyk Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2014 IPA + woda destylowana, to będzie dobre połączenie do sprawdzenia na szybach?
grabek246 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2014 ostatnio testowałem sklep.motogo.pl/pl/p/Xexclusive-Glass-Gel-300ml/1888 środek w formie żelu, bardzo dobrze czyści szyby, chemiczny ale delikatny zapach, efekt hydrofobowy. na przedniej szybie nie uważałem bo mam g1 ale na bocznych rewelacja. najciekawsze jest to że środek przy oszczędnej aplikacji nie wymaga dotarcia. nie zostaja żadne smugi czy mazy
Przemek_ASZ Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Mial ktoś z was doczynienia z 4 nano glass shine jakie stezenie bedzie dobre czy to wogole bedzie dobre do codziennego mycia szyb
Moderator krd Opublikowano 23 Grudnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Przemek_ASZ, jego sie rozciencza 1:100. Jest skuteczny do normalnie brudnych szyb (nie szczurow) jak kazdy inny plyn. Im brudniejsza szyba tym wiecej fibr i "razy" trzeba myc. Jedyna wada dla mnie jest mocno chemiczny zapach, ktory mimo takiego rozcienczania daje sie we znaki. Osobiscie polecilbym plyn do szyb Allegrini, bodajze Dik Vetri.
cz@rek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ja ostatnio zacząłem używać Tuga Chemie Tugalin Nano i jestem bardzo z niego zadowolony zero mazów szybko odparowuje (nawet w temp. trochę powyżej zera) zapach chemiczny ale nie drażniący no fajny aplikator.
Czarek326 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Panowie i Panie mam pytanie.Czy mycie szyb płynem np. CG window clean czy sonax (taki zielony z marketu) osłabia NW ?Jeśli tak to w jaki sposób myć szyby ?
nefifer13 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Zwykłe płyny do szyb zawierają znikome ilości rozpuszczalników czy IPA więc mało niszczą NW.Więcej szkodzą wycieraczki.Ostatnio myję fajnym włoskim wynalazkiem Allegrini-tani i u mnie lepiej się sprawdza niż SG PGC.Ma bardzo mocny zapach i w domowych zastosowaniach może zmęczyć.
wujek600kv Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 ja daję Quick Detaile r od megsa na szyby sprawdza się doskonale
CrisAGC Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Panowie jaką fibrą najlepiej myć szyby? Czy stosował ktoś może fibrę do szyb z tego zestawu? Zestaw ten zakupiłem w Biedronce za 7,50 zł i każda z nich jest do innych zastosowań, jednakże fibra do szyb wydawała mi się bardzo sztywna i szorstka i bałem się jej użyć, bo zawsze wydawało mi się, że szyby trzeba traktować delikatnie.. Podpowie ktoś?
fipa Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 zawsze wydawało mi się, że szyby trzeba traktować delikatnie.. Weź do ręki pad do polerowania szkła i pomyśl, że po nim nie trzeba używać żadnych finiszów. Jeśli fibra będzie czysta, to wycierać możesz każdą. Natomiast te dedykowane do szyb lepiej sobie radzą ze smugami.
CrisAGC Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 A które są to te dedykowane do szyb? Ktoś rzuci jakimś linkiem? http://showcarshine.pl/1163-wet-wet-loo ... szyb-.html Czy o czymś takim mowa? Czy ta fibra będzie dobra czy są jakieś inne lepsze? Może nie warto przepłacać?
Pimps Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Np takie: http://showcarshine.pl/polerowanie-czys ... -szyb.html http://showcarshine.pl/1924-gyeon-q2m-w ... x60cm.html http://showcarshine.pl/osuszanie/1925-g ... x80cm.html
/miodu/ Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 http://showcarshine.pl/polerowanie-czys ... -szyb.html Na tej się nie zawiedziesz.
Rekomendowane odpowiedzi