adi1509 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2021 Jak to RRC pewnie znów coś zmienili w recepturze. Szkoda, bo ten co kupiłem kilka miesięcy temu bardzo fajnie mi się teraz sprawdza.
Kepacz Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2021 Cześć Do tej pory korzystałem w zimie tylko z K2 Claren i byłem bardzo zadowolony, ale w tym roku ceny poszły dość mocno w górę. W poprzednich postach rozmawialiście głównie o droższych płynach, a może moglibyście polecić coś do mniej więcej 15 zł/5 l? I żeby nie śmierdziało, ani nie zostawiało zacieków na lakierze?
Rafal9304 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2021 Pisałem o tym płynie w tamtym roku, jeżeli chcesz coś tańszego co ładnie pachnie i nie zostawia zacieków to polecam Ci płyn, który jest do kupienia w firmie Opoltrans, przelałem już dużą ilość baniek i pare dni temu kupiłem kolejne 20, ponieważ robię dużo kilometrów a w obecnych warunkach płynu do spryskiwaczy idzie bardzo dużo, na jedna trasę (PL-DE-PL) czasami cała bańka idzie więc nie uśmiecha mi się płacić ponad 20-30 zł za płyn. W tym roku podrożał (jak wszystko..) z 9 zł na 11 zł za 5l bańkę, mimo to dalej jest to dobra cena. Jest to ten płyn:
PROPER Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 @Vieworld to może być problem z RRC poprostu. Kiedyś na forum wypowidał się wlaściciel tej firmy. Po jego wpisie stwierdziłem ze nigdy nic od nich nie kupię i odradzam jak ktoś prosi o radę.
Gardor Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 W dniu 3.12.2021 o 18:24, Michał126 napisał: 2. Würth Zamówiłem dzisiaj dwie butelki Wurtha zimowego, zobaczymy jak się spisze
Michał126 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 W dniu 8.12.2021 o 12:55, Kepacz napisał: Cześć Do tej pory korzystałem w zimie tylko z K2 Claren i byłem bardzo zadowolony, ale w tym roku ceny poszły dość mocno w górę. W poprzednich postach rozmawialiście głównie o droższych płynach, a może moglibyście polecić coś do mniej więcej 15 zł/5 l? I żeby nie śmierdziało, ani nie zostawiało zacieków na lakierze? Sylen z Orlen Oil.
MMCzysci Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 Tak, Sylen jest bardzo spoko.Wyryte w skale z S20 FE 5G
Kepacz Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2021 W dniu 8.12.2021 o 17:55, Rafal9304 napisał: Pisałem o tym płynie w tamtym roku, jeżeli chcesz coś tańszego co ładnie pachnie i nie zostawia zacieków to polecam Ci płyn, który jest do kupienia w firmie Opoltrans, przelałem już dużą ilość baniek i pare dni temu kupiłem kolejne 20, ponieważ robię dużo kilometrów a w obecnych warunkach płynu do spryskiwaczy idzie bardzo dużo, na jedna trasę (PL-DE-PL) czasami cała bańka idzie więc nie uśmiecha mi się płacić ponad 20-30 zł za płyn. W tym roku podrożał (jak wszystko..) z 9 zł na 11 zł za 5l bańkę, mimo to dalej jest to dobra cena. Właśnie widziałem na poprzednich stronach, że o nim pisałeś, ale nie mogłem znaleźć go w necie i teraz też mam problemy Mógłbyś podlinkować? W dniu 9.12.2021 o 13:10, Michał126 napisał: Sylen z Orlen Oil. Ale to chyba cena bardziej 20 zł?
magnum Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2021 Ja mam inne pytanie, moze niebardzo w kierunku w którym sie staramy iść. Czy ktoś zna sprawdzony płyn który spełnia swoją funkcję czyli nie śmierdzi i myje, który jest do dostania w normalnych pieniadzach? (najlepiej ponizej 15zl/5l) Do swoich maszyn staram sie lać same ambrozje, ale mam w otoczeniu kilka aut ktore ogarniam eksploatacyjnie, np. ojca który wożąc zarobkowo drewno potrafi wyjechać cały zbiornik płynu dziennie, i nie widze sensu wlewania codziennie w te auto dwudziestu złotych, w przeliczeniu na miesiąc robi się dużo jak na płyn do szyb. Kolega Rafal9304 pisal o plynie z Opoltransu jednak widze ze sklepow jest bodajze 5 na cale woj slaskie i opolskie. Widze że jest to chyba to samo co aukcja 9958501002 na znanym portalu, jednak wedlug opisu zawiera on metanol co mnie troszeczke zraża. Wiem tez ze pewnie dostanie czegoś na etanolu co ladnie pachnie i działa w tej cenie pewnie graniczy z cudem, jednak może ktoś ma jakieś spostrzeżenia np. ze znajomych flot czy wlasnych doswiadczen. dzieki
Michał126 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2021 W dniu 22.12.2021 o 12:01, Kepacz napisał: Ale to chyba cena bardziej 20 zł? To zależy, płyny nie zdrożały zbytnio na przestrzeni ostatnich kilku lat, a niecałe dwa lata temu (w styczniu 2020 r.) kupowałem go w śp. Tesco po 15 zł/5l.
Fisz Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 Jaki polecacie przystępny cenowo płyn zimowy (ew. koncentrat - choć z koncentratów używałem tylko letniego sonaxa xtreme i byłem zadowolony)? K2 Claren ma w miarę znośny zapach, ale potrafił przymarznąć.
belzebiasz Opublikowano 23 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2022 @Fisz Właśnie wspomnianego przez Ciebie Sonaxa Xtreme polecam - zarówno z letniego jak i zimowego jestem mega zadowolony. Miałem kiedyś ten z K2 i denerwowało mnie jego przymarzanie.
Hubcio Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 @Fisz Ja używałem poprzednią zimę płynu autoland psik psik i sprawdzał się bardzo dobrze. Nie śmierdzi bimbrem, domywa syf bardzo dobrze, nie zostawia zacieków ani śladów na szybie czy lakierze. Tej zimy kupiłem zimowy adixol od organiki i sonaxa w zwykłej butelce i będę testował. Pierwsze przymrozki już się pojawiły, ale teraz zmieszałem trochę zimowego z letnim żeby nie opróżniać zbiorniczka. Na testy samego zimowego jeszcze przyjdzie pora
eljot Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 Czy ten płyn będzie dobry?. Testował ktoś?. Cena dość dobra, 20 PLN.... Zima tuż tuż, a powoli trzeba robić zapasy.
Moderator Streat Opublikowano 29 Września 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 @eljot Polecam De Secreto z @Detailing House https://www.detailing-house.pl/de-secreto-plyn-do-spryskiwaczy-zimowy-5l 26zł za 5L a póki co to moj numer 1 jezeli chodzi o płyny do szyb i nawet narzeczona moja stwierdziła że nie chce innego bo ten jest super a wczesniej miała sonaxa
keza Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2022 @Streat zakupiłem dwie banieczki po Twoich komentarzach . Jestem ciekawy jak się sprawdzi. 1
Detailing House Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 @Streat Bardzo się cieszymy, że przypadł do gustu @keza Liczymy na szczere opinie. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, ale zawsze można coś poprawić w następnej wersji
blazej Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 Z koncentratu coś warto kupować czy lepiej gotowe? Co roku te same dylematy. Ostatnio używałem K2 claren i Sonax, ale ten drugi dość znacznie zdrożał.
wooke Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2022 Trzeci rok będzie, jak używam koncentratu VW. Nie kombinuję z innymi, bo ten sprawdza się doskonale.
Hubcio Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 @blazej jeśli robisz dużo kilometrów i używasz sporo płynu do spryskiwaczy to moim zdaniem lepiej cię wyjdzie kupowanie gotowego niż mieszanie koncentratu, ale jeśli masz koncentraty na promocji to opłaca się je kupować bo wychodzą taniej niż gotowe i można sobie zmieszać takie proporcje jakie nam odpowiadają
blazej Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Z tego co przeglądałem, chyba zamówię Sylen lub Adixol, bo jako jedyne mają w miarę normalną cenę i ( mam nadzieję ) jakość. Sonax i Autoland strasznie poszły do góry, wczoraj byłem w Auchan gdzie zawsze były przyzwoite ceny i za 4 L zimowego Autolandu wołają 35,99 i 41,99.... A używał ktoś Pure Chemical?
Hubcio Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Poszedłem po karmę dla kota do biedronki i co tam zobaczyłem mocno mnie zaciekawiło. Mianowicie przywieźli nową dostawę zimowej aury i poszedłem zobaczyć jakiego producenta. Producent chemipack więc syf, ale cena to mnie rozśmieszyła. Cena to 24.99.
BartekW Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 Ktoś z was korzystał ? Jakieś opinie ? Warto ? Na Allegro po 34 zł wiec cena chyba Ok
Ziółas Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 @Hubcio to powiem więcej pójdź do dowolnego marketu czy nawet odwiedź znany portal aukcyjny i spójrz na ceny. Wzrost na poziomie przynajmniej 40 procent K2 clareen allegro minimum 22zl Plak ice fresh 24zl w górę gdzie rok temu szło kupić na poziomie 17zl
Hubcio Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2022 @Ziółas ja rozumiem jakby podnieśli ceny 40 procent czyli jakieś 5 złotych na płynie, ale nie ponad dwukrotnie. Aura przed podwyżką kosztowała 12 zł lub 13 a teraz 25 to jest jakaś masakra. Ja jestem ciekawy jak teraz to będzie schodzić bo po wcześniejszej cenie nikt tego nie brał i leżały tego całe palety
Rekomendowane odpowiedzi