Moderator Streat Opublikowano 21 Czerwca 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 BH to fajne produkty ktore działają takze smialo mozesz stosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 W dniu 4.04.2023 o 07:03, norti napisał(a): No i druga rzeczy czy AF z oprysku (nie pianownicy) też ładnie domywa ? Tak, nawet lepiej. Tylko przy obecnych temperaturach wysycha bardzo szybko. Całą zimę i wiosnę leciałem AF z oprysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skulldugger Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Co lepsze w oprysku na bezdotyku? 1. Green Star od Kocha. 2. Bilt Hamber Auto Foam. 3. Bilt Hamber Touchless. Zamierzam robić pre-wash na bezdotyku, a potem myć norinse. Samochód ma powłokę ceramiczną i folię na froncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebiasz Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Skulldugger 49 minut temu, Skulldugger napisał(a): 3. Bilt Hamber Touchless. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skulldugger Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @belzebiasz Jakie plusy przemawiają za touchless? A może jeszcze zupełnie coś innego (niż ta trójka którą wymieniłem)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebiasz Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 @Skulldugger 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bawgo Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Czy ktoś się może orientuje jaki pre-wash z oprysku będzie współpracował z wodą o niskim ciśnieniu z węża ogrodowego będąc jednocześnie bezpiecznym dla lekkich LSP? BH Touchless brzmi dobrze, jednak na ten moment idealnie byłoby znaleźć coś w mniejszym opakowaniu, a przede wszystkim w mniejszej kwocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @bawgo weź touchless. Cena bardzo przystępna, a jeśli bańka 5l jest dla ciebie za duża, to rozlej w butelki litrowe i sprzedaj na forum na giełdzie. Na pewno szybko pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @imola33 a regulamin giełdy czytał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Strus faktycznie, zapomniałem o tym mimo wszystko można się skrzyknąć w kilka osób w wiadomościach prywatnych i zrobić zrzutę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @norti bh af z oprysku domywa znakomicie i jak masz mieć pompkę to olej pianownice. Pakuje go w pa tylko z lenistwa bo zużycie efekt itd same wady. Myje tym auta w naturalnych woskach i żyją. Jak nie pluczesz myjka tylko wężem to af nie wypłuczesz. Nie sprawdzałem. Cena jakoś petarda nie dziaduj kup sobie produkt który zużyjesz i kupisz ponownie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ral6014 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @bawgo Wszystko zależy od zabezpieczenia auta/lakieru i od częstotliwości mycia. Od pół roku nie używam myjki, tylko zraszacz ogrodowy z dyszą ok 30-35 stopni. Myję auto 2x w tygodniu, LSP to aktualnie AG Sapphire. Latem jako prewash stosuję ADBL Yeti 1:65 z oprysku, spłukuję po 2 1-2 minutach. Owady i letni brud spływają bez problemu. Mycie ręczne to potem formalność. Na koła i nadkola jako prewash leci Por Lega Extra 1:50. Oczywiście zraszacz ogrodowy nie poradzi sobie ze starym brudem na aucie mytym raz na miesiąc. Na jesień w kolejce czekają Cleantech CF i Cleantle CF2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Czy ktoś się może orientuje jaki pre-wash z oprysku będzie współpracował z wodą o niskim ciśnieniu z węża ogrodowego będąc jednocześnie bezpiecznym dla lekkich LSP? BH Touchless brzmi dobrze, jednak na ten moment idealnie byłoby znaleźć coś w mniejszym opakowaniu, a przede wszystkim w mniejszej kwocie Atutem BH Touch-Less jest to że nie musi być wypłukiwany wodą pod ciśnieniem . Free rinsing and static release. Co do lsp to nigdy mi niczego nie ruszył , sam producent zapewnia że jest lsp safe . Nie przejmuj się rozmiarem , będzie mial na dłużej Na kołach też robi robotę.Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @ral6014 hm a potem woda w wiadrze to jaki ma kolor? Bo coś tam yeti działałem i dla mnie nie działa. Siła bh af. Lato 2-3% szczury zima 3-4%. A jeszcze mi kolega zasugerował żeby na pre do kół zrobić opryski 10% i umyje i taracze nie pokryją się ruda. Rozrobilem i sprawdzę. A yeti. Fajnie pachnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ral6014 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 3 minuty temu, analyzator napisał(a): @ral6014 hm a potem woda w wiadrze to jaki ma kolor? Bo coś tam yeti działałem i dla mnie nie działa. Siła bh af. Lato 2-3% szczury zima 3-4%. A jeszcze mi kolega zasugerował żeby na pre do kół zrobić opryski 10% i umyje i taracze nie pokryją się ruda. Rozrobilem i sprawdzę. A yeti. Fajnie pachnie Ja myje auto z owadami na masce i kurzem na karoserii. Nie muszę strzelać z armaty do wróbli Jesienią użyję mocniejszą chemię i może nawet myjkę odpalę. Woda po myciu czysta, nawet pod separatorem. Kluczowe jest LSP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Dla mnie Yeti też nie jest zbyt skutecznym zawodnikiem. Ot, fajnie pachnąca pianka którą lubię zarzucić latem na przykurzone lub lekko brudne auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @analyzator u mnie też yeti nic zupełnie nie robił. A co do autofoama, to ja używam go wyłącznie w zimę, 100 ml na 1.5 litra wody z oprysku, i tak jak mówisz, tarcze nie rdzewieją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @ral6014 Armata to takie trucki czy inne tfry. Całe lato myje bh af zymole czy takie szminki jak souveran i siedzą powyżej oczekiwań. Sęk w tym że to zaskakująco delikatny produkt. Co do lsp pełna zgoda. Jak nie ma to jest trudniej. U mnie zawsze jest. Jak to kiedyś mówił forensic. Zastanów się czy dbasz o lsp czy o lakier. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ral6014 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @analyzator Chętnie wypróbuje BH TL. Łatwość wypłukiwania bardzo kusi. LSP jest dla auta a nie odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 @ral6014 Armata to takie trucki czy inne tfry. Jak to kiedyś mówił forensic. Zastanów się czy dbasz o lsp czy o lakier.Święta prawda , a wysokie pH produktu wcala nie oznacza że jest agresywny, co widać po pianach bh. Touch-Less czy Auto Foam to nie armata a Quality product . Yeti niestety kiepsko wypada nawet przy innych neutralnych.Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @analyzator Dajesz 60ml na 1.5l wody jeśli chodzi o pianownica ręczna dla BH AF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @grechut Tak. 4%. 40 na literek, 60 na 1.5, zwykle 100ml na 2.5. w zimie na auto z filmem. W lecie mniej zależnie co tam się przykleiło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Pierwsze testy Kiurlab TFR. Renówka dość brudna, lakier niczym nie zabezpieczony, 1:10 ładnie zdjął większość brudu. Może być fajnym produktem na bezdotyk. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia @Rafal9304 widać, że to fajnie działa ale stężenie 1:10 powoduje, że to generalnie drogi gips się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Trzeba czekać na 5l bańkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi