sT3VE Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 @V1RU$ Czasem 1:20, ale zazwyczaj 1:10. Dolewam też niekiedy do PA np. 20ml i wtedy mam aktywną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 2 godziny temu, sT3VE napisał: @V1RU$ Czasem 1:20, ale zazwyczaj 1:10. Dolewam też niekiedy do PA np. 20ml i wtedy mam aktywną TNX. A porównywałeś do SGCO kiedyś ? Muszę zrobić test ale to na uwalonym aucie i zobaczyć jak ten GS sobie radzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stpsn Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 W dniu 10.08.2019 o 12:01, V1RU$ napisał: TNX. A porównywałeś do SGCO kiedyś ? Muszę zrobić test ale to na uwalonym aucie i zobaczyć jak ten GS sobie radzi. Trochę podbiję temat... robiłeś już test? Mam Kocha GS i zastanawiam się nad zakupem SG właśnie i nie wiem który sobie lepiej poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 10 godzin temu, oscc napisał: Trochę podbiję temat... robiłeś już test? Mam Kocha GS i zastanawiam się nad zakupem SG właśnie i nie wiem który sobie lepiej poradzi. Tak. Aczkolwiek w obecnych warunkach więc auto nie było jakimś totalnym szczurem czy gruzem. Ale przy 1:10 ciepła woda dało radę BDB, różnicy vs. nie widać. Ale jak by się doszukiwać z płatkiem kosmetycznym to po stronie mytej GS czyściej. Nie wiem tylko jak w czasie z podjadaniem LSP itp. Ale robotę robi. I pewnie ze stężeniem też by można zejść na mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 3 godziny temu, V1RU$ napisał: Tak. Aczkolwiek w obecnych warunkach więc auto nie było jakimś totalnym szczurem czy gruzem. Ale przy 1:10 ciepła woda dało radę BDB, różnicy vs. nie widać. Ale jak by się doszukiwać z płatkiem kosmetycznym to po stronie mytej GS czyściej. Nie wiem tylko jak w czasie z podjadaniem LSP itp. Ale robotę robi. I pewnie ze stężeniem też by można zejść na mniejsze. GS 1:10 to mocne stężenie - na szczury czy nieutrzymane należycie zastrzały drzwi etc. 1:15 czyściłem wnętrze mega szczura i plastiki wychodziły czyste na jeden raz. Na lakier to normlanie brudnego auta, jako tfr, spokojnie daje radę 1:25. W zimie często dolewam do pianownicy 30-40ml na 1.5l towaru + trochę neutralnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 38 minut temu, analyzator napisał: GS 1:10 to mocne stężenie - na szczury czy nieutrzymane należycie zastrzały drzwi etc. 1:15 czyściłem wnętrze mega szczura i plastiki wychodziły czyste na jeden raz. Na lakier to normlanie brudnego auta, jako tfr, spokojnie daje radę 1:25. W zimie często dolewam do pianownicy 30-40ml na 1.5l towaru + trochę neutralnej. Będę jeszcze męczył temat z 1:20 ale widać że ma moc i potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stpsn Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 No ja właśnie bije się z myślami czy lepiej taki Koch w 1:20 czy SG w 1:40 poradzi sobie z brudem ale jak widać radzą sobie podobnie a cenowo wychodzą tak samo. Zastanawiam się tylko, który będzie bardziej zjadał SSW, bo innych LSP nie używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 A co byscie proponowali na tzw.szczury? Czasem mam pacjenta nie mytego miesiacami i tu nawet SGCO ani Magifoam sobie nie radza,takiego kilera ale bezpiecznego(nie dla LSP byle nie uszkodzil uszczelek,plastykow,chromow itp.) Ktos wspomnial o Tenzi Truck,nada sie to do takich akcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 @menior ale po co od razu trucka ? Ten prewash ma umyć czy zmiękczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Usunac przynajmniej z grubsza ten widoczny filtr brudu,no chyba ze zbyt wiele wymagam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 @menior greenstar + autofoam żre. Wolałbym ew. powtórzyć lub miejscowo popsikać wysokim stężeniem kocha niż lecieć całe auto truckiem. Truck może zjeść clar - sprawdzałem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 @analyzator mowisz zeby po prostu dodac green stara do innej piany(ile? ) czy wpierw wypsikac GS-em i potem przykryc piana ? Powtarzanie niestety nic nie daje,probowalem i na mokro produkty nie dzialaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowloonwax Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 @menior podobno ten nanoFactor od proElite jest mocny ale jeszcze nie testowałem, dopiero idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 59 minut temu, menior napisał: @analyzator mowisz zeby po prostu dodac green stara do innej piany(ile? ) czy wpierw wypsikac GS-em i potem przykryc piana ? Powtarzanie niestety nic nie daje,probowalem i na mokro produkty nie dzialaja Tak. Dzisiaj plukalem auto po tygodniu deszczu to zlalem go gs 30ml i któraś neutralna na 2l, prawie że opryskiem, zmieszane razem - gloria jeden filc. Więcej bym nie zmył truckiem. Jak szczur, to Gs 5% + trochę pianki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 @kowloonwax ale czy to to samo co Elite detailer Alkaliner foam ? Bo tylko ten znajduje w sklepach gdzie robie zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowloonwax Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 @menior chyba nie,ja wziąłem z alledrogo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Coś ktoś więcej o nanofactor ? Zjada lsp z pa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Teraz, Moniak Lord Masło napisał: Coś ktoś więcej o nanofactor ? Zjada lsp z pa? Bardzo mocny Pre-wash na pewno podgryzie LSP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 ktoś stosował Valet Pro Pre wash na zaschnięte owady ? lub Shiny Garage pre wash TFR ? (TFR chyba jakaś nowa formula) biore pod uwage albo jeden albo drugi i nie wiem co wziąć, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 @W1Michal nie miałem VP, ale mam TFR od SG. Owady to dla niego nie problem. Przy tym bezpieczny dla większości LSP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 W dodatku na allegro są saszetki 50 ml po .... 2 złote czyli za 2 zł wychodzi litr płynu po rozcieńczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Panowie bo mam jakąś neutralną pianę i Kocha GS. Ostatnio miałem do mycia samochód rodziców gdzie był mocno uwalony błotem i piachem bo robili kanalizacje w okolicy i wszędzie piach na drodze. Piana neutralna+ dokładne mycie myjką z bliska trochę ten piach zdjęło, ale nie do końca. Czy koch poradziłby sobie lepiej? Używacie go w pianownicy PA czy z opryskiwacza? I jakie mogę dać stężenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 5 godzin temu, Kamsyyo napisał: Panowie bo mam jakąś neutralną pianę i Kocha GS. Ostatnio miałem do mycia samochód rodziców gdzie był mocno uwalony błotem i piachem bo robili kanalizacje w okolicy i wszędzie piach na drodze. Piana neutralna+ dokładne mycie myjką z bliska trochę ten piach zdjęło, ale nie do końca. Czy koch poradziłby sobie lepiej? Używacie go w pianownicy PA czy z opryskiwacza? I jakie mogę dać stężenie? Jak samochód masz uwalony błotem to można zrobić wstępne oplukiwanie i na to zarzucić pianę. chyba nie używałem kocha jako pre-wash samego ze sobą natomiast często dodaje go żeby wzmocnić działanie. Np 50ml neutral i do tego 20-30 Gs na 1.5 wody w ręcznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 W dniu 25.10.2020 o 13:17, Kamsyyo napisał: Panowie bo mam jakąś neutralną pianę i Kocha GS. Ostatnio miałem do mycia samochód rodziców gdzie był mocno uwalony błotem i piachem bo robili kanalizacje w okolicy i wszędzie piach na drodze. Piana neutralna+ dokładne mycie myjką z bliska trochę ten piach zdjęło, ale nie do końca. Czy koch poradziłby sobie lepiej? Używacie go w pianownicy PA czy z opryskiwacza? I jakie mogę dać stężenie? Koch GS 1:10 - 1:20 plus ciepła woda i oprysk. Może nie ma powera jak typowe TFR ale ładnie sobie poradzi. Czasami dodaję do piany neutralnej w PA ale zdecydowanie lepiej sprawuje się w oprysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 A jest coś mocnego co nie zdejmie wosku? Czy tu brak kompromisu pomiędzy siła a działaniem na LSP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi