Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

@gprzesniak, każdy ma inny nos ale wg mnie oba produkty śmierdzą bardzo. Magi - Sklepem z rybami, TL - chemicznie.

Oba produkty, w moim przypadku są nieprzyjemne w użyciu w zamknietym garażu.

Co nie zmienia faktu że są bardzo skuteczne.

• Lubię to 1
Opublikowano

@sztefan24 @analyzator serio? próbujecie starego wróbla na gumowego robaka łapać?

chociaż ja też mam nadzieję, że w miarę szybko się film pojawi a nie za 2 lata JAK ZWYKLE

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

@Adrian89 to nie tak. Testy @DZIADZIA powinny byc dobrem narodowym i wystawiane publicznie. Ja Ci kolego muzeum postawię tylko nie wiem jeszcze jak się robi muzeum na youtube 😄 

Woski ci wyślę jak się w końcu zdecydujesz łącznie z tym pomiotem szatana amalfi.

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 27.11.2024 o 17:41, analyzator napisał(a):

@DZIADZIA ej nie bądź taki

Czyli jaki😆

W dniu 27.11.2024 o 18:02, sztefan24 napisał(a):

@DZIADZIA a co ty mogłeś sprawdzić przez 1,5 roku, w dodatku nie masz warunków w tym kurniku do testowania :D

Nic, dostałem pustą butelkę i będę improwizował jak zawsze 🤣

... z kurnika wyszło parę niosek, od których papuniacie jajczęta w formie płynów, aż mlaskacie😆

23 godziny temu, Adrian89 napisał(a):

chociaż ja też mam nadzieję, że w miarę szybko się film pojawi a nie za 2 lata JAK ZWYKLE

Specjalnie dla was w kwietniu 🤣, a  którego roku.... ni hu ja, nie pamiętam😋

23 godziny temu, analyzator napisał(a):

@Adrian89 to nie tak. Testy @DZIADZIA powinny byc dobrem narodowym i wystawiane publicznie. Ja Ci kolego muzeum postawię tylko nie wiem jeszcze jak się robi muzeum na youtube 😄 

Woski ci wyślę jak się w końcu zdecydujesz łącznie z tym pomiotem szatana amalfi.

Teraz to popłynąłeś, pewnie coś skręciłeś przed napisaniem😵‍💫.

Tak czy siak, trochę was oszukałem, myślałem, że półtora roku, a tu jednak 15 m-cy, ale chyba już wiem jak go widzę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie i prewash to:

Szczury to ADBL TFR
Moje samochody BH Autofoam albo Touchless

Nie widzę sensu w używaniu słabej chemii jak dostaje auto co jest mega szczurem i np. całą zimę nie było myte. Myślę że wiekszą szkodę lakierowi i całej reszcie robi masa zalegającej soli, filmu drogowego i piachu niż oprysk z mocnego TFR i spłukanie po 2 minutach. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Autofoam i taczlesa nakładasz może metodą oprysku?

Jeśli tak to jakie Twoim zdaniem są praktyczne różnice? Poza oczywiście innym PIR dla nich. 

Opublikowano

Dla mnie osobiście Touchless to mega przereklamowany produkt. Nie dość że inne bezpieczne preparaty domywaja na takim samym poziomie (np Koch GS), to jeszcze zapach tego preparatu z oprysku jest bardzo irytujący i niemiły.

• Lubię to 1
  • Moderator
Opublikowano

@powerf, ja dolewam sobie do TL, coś co ładnie pachnie, np ADBL Yeti Pearl. Wtedy w czasie oprysku, nie czuć zapachu TL.

Mój drugi ulubiony zimowy Pre Wash, Autobrite Magifoam, też kiepsko pachnie i podobnie się z nim obchodzę.

• Lubię to 3
Opublikowano

Ostatnio po zużyciu butelki piany zasadowej ADBL Industrial wróciłem do TFRa od Good Stuff. Odstawiłem go tylko na testy nowej końcówki do pianownicy. Jestem bardzo zadowolony. Nie śmierdzi, fajnie siedzi na lakierze z Fusso, po kilku opryskach nie zauważyłem żeby zjadał wosk. Po spłukaniu mycie ręczne to czysta formalność. Nie pieni się bardzo po spłukaniu więc nie zostawia takiego bałaganu jak piana. Zostanie ze mną na dłużej.

Opublikowano

A co sądzicie o TFR Kiurlab’a? Kupiłem na próbę i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Nie wiem tylko czy to czasami nie był efekt użycia ciepłej wody do oprysku.

• Partner forum
Opublikowano

@booohal Pierwsza wersja touch less na pewno mniej sie pieniła niż auto foam, aktualna "nowa" poziom spienienia ma na pewno mocniejszy ale nadal pozostał ten samo poziom bardzo łatwego wypłukania z lakieru.

Siła domycia TL jest tez mocniejsza.

@powerf Ja mam już chyba sparaliżowany węch, mi osobiście praktycznie wszystkie produkty BH (poza korrosol) traktuję jako bezzapachowe....

Green Star to słabe porównanie pod kątem bezpieczeństwa bo GS pod żadnym względem nie jest bezpieczniejszy od Touch Less. Nie jest też mocno agresywny ale jak już porównujemy to zły kierunek.

@Dreamer42  Mocny skład plus ciepła woda na pewno dały mocne połączenie i pozytywny efekt.

• Lubię to 4
Opublikowano
W dniu 23.12.2024 o 18:14, michal123 napisał(a):

To ja oprócz klasyków typu magi czy bh ostatnio kombinuje z ultracoat master wash i proelite Alba. Ładnie pachną i mają prawie identyczne domywania co bh 

Alba kozak,

W dniu 24.12.2024 o 21:34, Dreamer42 napisał(a):

A co sądzicie o TFR Kiurlab’a? Kupiłem na próbę i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Nie wiem tylko czy to czasami nie był efekt użycia ciepłej wody do oprysku.

Moje zdanie 

https://youtu.be/RNcJqNJwp50

• Lubię to 2
Opublikowano

Widzę, że królem całego tematu są tylko produkty BH. Ktoś ma porównanie do TFRa Cleantle?

Opublikowano
W dniu 23.11.2024 o 15:54, Eryczek napisał(a):

@Belzebub, TL jest swietny👍.

Od siebie dodam, że jeśli masz już nowego TL to stężenie 2% na zabezpieczone auto, jest w pelni wystarczajace.

Skąd mam wiedzieć czy mam nowego czy starego TL? I pytanko ile zakrętka z TL ma ml? 😄

• Partner forum
Opublikowano
9 minut temu, karacz napisał(a):

Skąd mam wiedzieć czy mam nowego czy starego TL? I pytanko ile zakrętka z TL ma ml? 😄

Pojemność nakrętki musisz sam sobie zmierzyć...

Nowy na instrukcji użycia  stężenie PIR będzie miał sugerowane od 0,5 do 2% ....  stary miał chyba do 5%

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
W dniu 2.01.2025 o 11:35, CAR CRAZY napisał(a):

Pojemność nakrętki musisz sam sobie zmierzyć...

Nowy na instrukcji użycia  stężenie PIR będzie miał sugerowane od 0,5 do 2% ....  stary miał chyba do 5%

Niestety aktualnie jestem w warunkach bojowych i nie mam pojemniczka z podziałką pod ręką 😄 Może ktoś to sprawdzał dlatego spytałem 😄

Dzięki za informację

Opublikowano
Skąd mam wiedzieć czy mam nowego czy starego TL? I pytanko ile zakrętka z TL ma ml?
Wygląda na typową 10ml

Wysłane z mojego BVL-N49 przy użyciu Tapatalka