Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, menior napisał:

Niebawem urodziny i juz chyba wiem co sobie zazyczyc 🤪  tylko czemu taka rozbieznosc cen 🤔 u mnie jest na ebayu z UK za 50 euro(link wyzej) i niby to samo na amazonie za 100 euro,chyba nie ma roznych wersji albo podrobek 🤔

tak jak napisał @ktm950 zwróć uwagę na pojemności.

Druga sprawa Pinnacle Souveran występuje jako Paste Wax oraz Liquid Wax. To całkiem różne produkty o różnych właściwościach i różnych cenach.

My oczywiście mówimy o tym pierwszym, w puszce.

• Lubię to 1
Opublikowano
28 minut temu, menior napisał:

No wlasnie nie,w obu przypadkach sloiczek 89 ml 

95$ - 8 oz. (227 g.)

Signature series jest tańszy - może to na niego patrzysz, słoiczki wyglądają bardzo podobnie.

Opublikowano
5 minut temu, Birkhof napisał:

95$ - 8 oz. (227 g.)

Signature series jest tańszy - może to na niego patrzysz, słoiczki wyglądają bardzo podobnie.

A czym sie rozni ten  signature series ? Moze to ten 

Opublikowano
10 minut temu, menior napisał:

A czym sie rozni ten  signature series ? Moze to ten 

Signature Series 2 to też bardzo dobry wosk w swojej klasie. Oczywiście nie jest to półka Souverana, ale na pewno godny uwagi i fajna opcja na lato.

Pocieszające jest to, że nie ma problemów z zamawianiem zza granicy, jest dostępny u partnerów KAhttps://showcarshine.pl/woskowanie/2711-pinnacle-signature-series-ii-carnauba-paste-wax-90ml.html

• Lubię to 1
Opublikowano

Mi tam starczy 😊 na szczegolne okazje 😉 ale chce tego souverana,mam nadzieje ze sprzedawca sprzedaje to co w opisie,nie mieszkam w PL 

Opublikowano
10 godzin temu, menior napisał:

na szczegolne okazje 😉 

przerobiłeś już trochę wosków więc wiesz, że różnice, to tak jak napisał Evo:

Cytat

magiczne 2% w wyglądzie

Czyli są subtelne. Z samego wosku ciężko wyciągnąć więcej niż Souveranem. Bardziej to kwestia koloru samochodu, im ciemniejszy tym lepszy efekt oraz kwestia zadbania o stan lakieru. Tu już można się bawić w różne poziomy "jeweling-u".

Osobiście trochę się dziwię koledze @Birkhof, który ma pięknego białego Lexusa (też mam słabość do tej marki). Dziwię się, mając dużo wosków wybrał PS PW, który pokazuje możliwości na ciemnych samochodach. Oczywiście przyjemność z aplikacji będzie miał jak przy SV, ale mówię o efekcie wizualnym. 

Do jasnego dedykowany jest Souveran ale Liquid Wax, który bardziej skupia się na połysku niz wet looku. Lepszą opcją byłby też Wolfgang DGPS3.0. 

Jest jeszcze ponoć coś pośredniego, co chce przetestować McKees37 Trademark Carnauba Wax - mam go na liście, bo ponoć daje efekt pomiędzy Pinnacle a Wolfgangiem przy bardzo przyjemnej aplikacji i niesamowicie konkurencyjnej cenie.

• Lubię to 1
Opublikowano
6 minut temu, ghost napisał:

który pokazuje możliwości na ciemnych samochodach. 

I wleci na wielkie czarne Pajero 🙂 Muszę mu też założyć wątek 😜 
Od 6ciu lat mam zawsze >1 białe auto i WGDGPS mam już trzeci zestaw (po rodzinie same srebrne metalic :D) - robi robotę 🙂

• Okay 1
Opublikowano
20 minut temu, piotrp213 napisał:

Co polecacie do białego lakieru volkswagena by osiągnąć najlepszy wygląd trwałość bez znaczenia

Najlepszy wygląd - idealny stan lakieru. A do białego lakieru tylko sealant, lub wosk z SiO2, lub powłoka. Głębi z białego nie wyciągniesz, więc naturalne woski nie mają większego sensu. Możesz iść tylko w "lustro".

Opublikowano

@Eidos71 bardziej na bialym bym to nazwal "szkłem" 🙂

Na biale kladlem z woskow np colli, fk, s100 ale najlepiej siadl ADS kotsos czy jakos tak. Siadl najlepiej przez wlasnie zawartosc Si. Wosk baardzo zapomniany 🙂

Opublikowano

@Tomas22 - masz rację: szkło 👍Chociaż generalnie lustro jest najczęściej ze szkła 😉

@piotrp213 - bierz coś z propozycji przedstawionych przez @Tomas22. Dobry efekt uzyskasz też po GTechniq C2v3, lub po Infinity Wax Super Gloss. Na forum polecany jest też Prostaff CC Wax Gold plus QD z tej samej linii. Wybór jest naprawdę duży - są też woski dedykowane do białego lakieru.

Opublikowano

A jaki jeszcze wosk na bialym da efekt takiego szkla/lustra(zwal jak zwal wiemy o co chodzi 😉) poza tym ADS Kotsos,co ma jeszcze w skladzie Sio2 ? Chodzi mi o produkty w pascie,ma go tez chyba water block od Softa ale takiego efektu po nim nie widze,a na temat Enigmy od AW ktos sie moze wypowie tez ma niby sio2 i jakas ceramike 🤔

Opublikowano

[mention=9327]Eidos71[/mention] ADS kotsos czy jakos tak. Siadl najlepiej przez wlasnie zawartosc Si. Wosk baardzo zapomniany

E tam zapomniany:)
Jest od dawna na mojej liście woskow do kupna

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
25 minut temu, menior napisał:

A jaki jeszcze wosk na bialym da efekt takiego szkla/lustra(zwal jak zwal wiemy o co chodzi 😉) poza tym ADS Kotsos,co ma jeszcze w skladzie Sio2 ? Chodzi mi o produkty w pascie,ma go tez chyba water block od Softa ale takiego efektu po nim nie widze,a na temat Enigmy od AW ktos sie moze wypowie tez ma niby sio2 i jakas ceramike 🤔

Ja najbardziej na białym byłem zadowolony z:
angelwax halo + angelwax drift (a przy białej perle AW AG fajnie siada)
Wolfgang sealant
Angelwax Desirable - też bardzo fajnie siada, choc smarowałem na pożyczonym słoiczku

Z tych, które są u mnie na liście do zakupu specjalnie pod biały kolor to mam:
infinity wax SuperGloss+ Wax - chyba już nie w sprzedaży
SIMPLE WAX ARMOUR - j.w.
Dodo Diamond White
waxplanet white noise
Chemical Guys White

Jednak przy białym kluczowy jest lekkościerny cleaner, który utrzyma białą biel w bardzo dobrym stanie. Inaczej wosk nic nie pokaże 😄

Opublikowano
4 minuty temu, Birkhof napisał:

infinity wax SuperGloss+ Wax - chyba już nie w sprzedaży

W PL był w sprzedaży tylko v1 tego wosku - bez plusa. V2 - z plusem - jest w sprzedaży u naszych sąsiadów i w GB. W najbliższym czasie zakupię go i jeszcze parę chwalonych, niedostępnych u nas produktów.

Opublikowano
W PL był w sprzedaży tylko v1 tego wosku - bez plusa. V2 - z plusem - jest w sprzedaży u naszych sąsiadów i w GB. W najbliższym czasie zakupię go i jeszcze parę chwalonych, niedostępnych u nas produktów.

Z tego co widzę idzie go jeszcze dostać.[mention=9327]Eidos71[/mention] - co tam ciekawego jeszcze planujesz kupic ;)?

Edit: 50/50 na białym z Coli845 - nic nie widac ;D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Godzinę temu, Birkhof napisał:

co tam ciekawego jeszcze planujesz kupic ;)?

Gdy kupię, to się pochwalę 😉 Jest kilka stałych pozycji i kilka wciąż się zmieniających... Za dużo tego, co chciałoby się zakupić, a za mało wolnych środków pieniężnych - zwłaszcza, gdy w planach jest jeszcze rozbudowa do wiosny parku maszynowego..

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Eidos71 napisał:

Gdy kupię, to się pochwalę 😉 Jest kilka stałych pozycji i kilka wciąż się zmieniających... Za dużo tego, co chciałoby się zakupić, a za mało wolnych środków pieniężnych - zwłaszcza, gdy w planach jest jeszcze rozbudowa do wiosny parku maszynowego..

Skąd ja to znam ...
Niedawno wyczyściłem swoją listę do zakupów, a znów puchnie ;(

Opublikowano
3 godziny temu, Birkhof napisał:

50/50 na białym z Coli845 - nic nie widac ;D

W słabym świetle pokazał 50/50, ale kropelkowanie bardzo ładne. Końcowy efekt równiez mi się bardziej podoba na białym lakierze na tym filmie. Zacznę używać tego Colli 😉 

Doczyszczony dobrze biały lakier wygląda sam od siebie ładnie 😄