Gardor Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 @mysh_daniels Uwierz mi ale żadne Colli nie jest trudne w aplikacji. Może dajesz za dużo produktu albo za długo czekasz z docieraniem? Jeśli szukasz zamiennika do SV Shielda to moim odpuść Zymola Carbona tylko kup Titanium i cleaner HDC i wydaje mi się że możesz być bardziej zadowolony niż z samego shielda. @yacek _b Onyx to prawda istne masełko, ale trwałości zero. Ja miałem sporo wosków ze stajni Swissvaxa i zostawiłem sobie tylko Utopie. A jeśli miałbym polecić coś tańszego z SV to concorso za look. A z Zymola to polecam Glasura lub Titanium.
mysh_daniels Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 może ciężko wchodzą bo są stare? 5-6 lat już mają na bank. A jeszcze pytanko po BH daje się wosk? np Nattys Blue, a po UDS już nic nie dawać ?
Birkhof Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2018 A jak z trwaloscia? Sv lezy do 2 miesiecy, coli 3-4 (czasem jak mniej jezdze max 5 miesiecy) a jak z fusso?Chcialbym cos co polezy cala zime. Nie mam warunkow na polozenie ceramiki wiec zostaje jakis woskFK 1000pLook po nim żaden, ale w pracy przyjemniejszy niz coli 476 czy 915. Chociaż jak dla mnie coli sa fajne tylko trzeba pilnować docierania - a szczególnie im cieplej tym szybciej.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hubee Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zamiast wosku moze Netshield? Pod koniec dolozyc mu BSD i jest git.
menior Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 23 minuty temu, Hubee napisał: Zamiast wosku moze Netshield? Pod koniec dolozyc mu BSD i jest git. Jeden z wiele sealentow w spraju,probowalem wielu i zaden mnie jakos nie zachwycil.Twardy wosk to dla mnie inna bajka po prostu
Eidos71 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 A ja uważam, że Sonax Net Shield jest bardzo fajnym produktem. Już wersja v1 była niezła. Prosty w stosowaniu, bardzo trwały i z dobrym stosunkiem wydajność/cena... To był mój pierwszy produkt, który imitował dla mnie powłokę (przy prostszej aplikacji). Trwałość zależała od przygotowania lakieru (jałowość lakieru). Gdzieś jeszcze "wala mi się" resztka w wersji v1 - na pewno sprawię sobie obecną wersję tego produktu.
ghost Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 W dniu 25.08.2018 o 23:59, Birkhof napisał: FK 1000p Look po nim żaden Często używamy skrótów myślowych, doświadczeni wiedzą o co chodzi, ale ktoś nowy widząc takie stwierdzenie myśli, że taki fk hitemp do niczego się nie nadaje. Właśnie raz usłyszałem takie słowa, że ponoć 1000p nic nie wnosi do wyglądu. Zaproponowałem, że podważe obiegową opinię. Akurat mieliśmy do dyspozycji dwa identyczne czarne samochody, ten sam model, rocznik, stan lakieru. Bez korekty, niemal nowe. Oba przygotowane. Cleanery wymyte żeby nic nie wpływało na obiektywną ocenę looku. Na jeden nałożyłem 1000p. Oba samochody w słońcu postawiliśmy obok siebie. I nagle uslyszałem, że ten po woskowaniu "ma głęboką czerń, a ten obok wydaje się szary". Nawet laik zauważył drastyczną różnicę. Za to podejrzewam, że nie zauważyłby pomiędzy 1000p a onyxem. Myślę, że my walczymy o ten 1% w wyglądzie. I doszukujemy się samczków. I rzeczywiście wygląd hi temp będzie odrobinę gorszy od concorso, jednak ludzie spoza branży, przechodnie nie wyłapią różnic. Więc do meritum, "wygląd po nim żaden" to skrót myślowy, bo pomija fakt, że lakier zyskał te 15%... ale tyczy się, że jest 1-3% gorszy wygląd całościowy od topowych wosków i sealantów. Jak się komuś nudzi to 2h film o woskach: 1 2 1
Birkhof Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 5 godzin temu, ghost napisał: Więc do meritum, "wygląd po nim żaden" to skrót myślowy, bo pomija fakt, że lakier zyskał te 15%... ale tyczy się, że jest 1-3% gorszy wygląd całościowy od topowych wosków i sealantów. @ghost masz rację. Aż mam wyrzuty sumienia. Wiele razy go używałem. Niedawno zakupiłem 3cią dużą puszkę. Lubię po niego sięgać i chyba nawet wolę go zamiast fusso. W swojej klasie cenowej jest bardzo bardzo fajnym woskiem i na dobrze przygotowanej powierzchni daje bardzo dobre efekty jeśli chodzi o trwałość i efekt w stosunku do lakieru bez zabezpieczenia. Mój punkt widzenia wyznaczają póki co 3 woski (jeśli mówimy o paście w puszkach): SV Utopia, Zymol Concours i AngelWax Desirable i stąd tak mi się wyrwało
ghost Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 43 minuty temu, Birkhof napisał: Mój punkt widzenia wyznaczają póki co 3 woski (jeśli mówimy o paście w puszkach): SV Utopia, Zymol Concours i AngelWax Desirable i stąd tak mi się wyrwało Utopii jeszcze nie testowałem, ale patrząc po pozostałych dwóch zapoluj na Pinnacle Souveran Paste Wax. Cenowo na poziomie Desirable, a jeżeli masz ciemny lakier, a najlepiej uni, to zrobi zamieszanie w Twoim zestawieniu i pojawi się czwarty zawodnik Osobiście to mój ideał na lato. Trwałość jakoś przeboleję na rzecz przyjemnej aplikacji i wyglądu.
Birkhof Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Teraz, ghost napisał: Utopii jeszcze nie testowałem, ale patrząc po pozostałych dwóch zapoluj na Pinnacle Souveran Paste Wax. Cenowo na poziomie Desirable, a jeżeli masz ciemny lakier, a najlepiej uni, to zrobi zamieszanie w Twoim zestawieniu i pojawi się czwarty zawodnik Osobiście to mój ideał na lato. Trwałość jakoś przeboleję na rzecz przyjemnej aplikacji i wyglądu. Praktycznie już do mnie jedzie Długo na niego polowałem, ale w końcu się udało zorganizować nowy słoiczek. Ręce mnie już świerzbią ;D
Tomas-sg Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 @Birkhof jednak zamowiles ? ja juz mialem odlozone na niego ale przekroczylem predkosc
ghost Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Birkhof napisał: Praktycznie już do mnie jedzie Długo na niego polowałem, ale w końcu się udało zorganizować nowy słoiczek. Ręce mnie już świerzbią ;D Amerykanie stawiają na łatwą i przyjemną pracę (tak jak Swiss). Gratuluje, ciągnąłeś z UK, USA, inne źródło?
Birkhof Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 1 minutę temu, ghost napisał: Amerykanie stawiają na łatwą i przyjemną pracę (tak jak Swiss). Gratuluje, ciągnąłeś z UK, USA, inne źródło? Zostanie zorganizowany z USA dzięki koledzie @Eryczek za co mu bardzo dziękuję, bo na mojej liście wisi odkąd został opisany na forum przez @Evo czyli już 7 lat 3 minuty temu, Tomas22 napisał: @Birkhof jednak zamowiles ? ja juz mialem odlozone na niego ale przekroczylem predkosc Tak, jak rozmawialiśmy to już ustalenia były dokonane
Administrator Evo Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Pinnacle chętnie bym wrócił do tego wosku, gdyby był szerzej dostępny w Europie
menior Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 https://m.ebay.it/itm/Pinnacle-Souveran-Paste-Wax-3oz-89ml/322330315379?hash=item4b0c624a73:g:CQoAAOSw5cNYLICI mowa o tym? Co on takiego ma w sobie
ghost Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 4 godziny temu, menior napisał: mowa o tym? Co on takiego ma w sobie Wszystko oprócz trwałości ;) jak dla mnie po długich poszukiwaniach idealny wosk na lato. Przede wszystkim wygląd jaki uwielbiam na czarnym. poniższe słowa zainspirowały mnie do testów, i nie żałuję: W dniu 1.08.2011 o 07:02, Evo napisał: ale jeśli pomijamy trwałość która jest główną zaletą Glasura, to raczej Souveran ze względu na większa łatwość użycia, i być może te magiczne 2% w wyglądzie 1
Birkhof Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 9 godzin temu, menior napisał: https://m.ebay.it/itm/Pinnacle-Souveran-Paste-Wax-3oz-89ml/322330315379?hash=item4b0c624a73:g:CQoAAOSw5cNYLICI mowa o tym? Co on takiego ma w sobie Ja póki co wiem tyle co z opisów. Wypowiem się dopiero jak przyjdzie i będzie okazja na smarowanie czyli pewnie wiosna 2019 ;D
Grzechu23 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Jedni już straszą zimą i Fusso/FK1000, a ja tam jeszcze czuje sezon letni i full natural na tapecie U weekend planuje zabawę z nowym nabytkiem W necie info o Madcow jak na lekarstwo, a ciekawią mnie takie mniej popularne marki na naszym podwórku. Kiedyś widziałem w historii był przedstawiciel 'krówki' na naszym forum, ale od dawna już offline. Zobaczymy jak siądzie na lakierze 3
Fitte Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2018 Co lepiej sprawdzi sie na Prima Amigo w okresie jesiennym Finish Kare 1000P czy Collinite 845 Insulator Wax? Na zimę bez amigo Ktoś uzywał takiego połączenia?
menior Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 W dniu 27.08.2018 o 14:14, ghost napisał: Wszystko oprócz trwałości jak dla mnie po długich poszukiwaniach idealny wosk na lato. Przede wszystkim wygląd jaki uwielbiam na czarnym. poniższe słowa zainspirowały mnie do testów, i nie żałuję: Cena jak za wosk konkursowy calkiem przystepna,a jak z trwaloscia? polezy ten miesiac,czy to raczej wosk do nastepnego mycia
Birkhof Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Czy ktoś używał dodo juice Supernatural Wax? 1 godzinę temu, menior napisał: Cena jak za wosk konkursowy calkiem przystepna,a jak z trwaloscia? polezy ten miesiac,czy to raczej wosk do nastepnego mycia Z opinii raczej do następnego mycia (i to jak myjesz raz w tygodniu) ;D Wypowiem się dopiero na wiosnę.
ghost Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 2 godziny temu, menior napisał: Cena jak za wosk konkursowy calkiem przystepna,a jak z trwaloscia? polezy ten miesiac,czy to raczej wosk do nastepnego mycia Ten wosk deklasuje wyglądem konkurencję kilkukrotnie razy droższą. Nie na darmo u nas zyskał pochwały, a Mike Phillips opublikował listę jego kolegów, którzy używali Souverana i zgarneli pierwsze nagrody w konkursach best show car. Trwałość więcej niż mycie. Tu dużo zależy od warunków eksploatacji, rozrzut bym powiedział 2.5-5 tygodni. Jak więcej garażujesz niz jeździsz to nawet 7tyg jest realne. Ale podawanae w sklepie autogeek 2-3miesiące to przesadzili 1
menior Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Niebawem urodziny i juz chyba wiem co sobie zazyczyc tylko czemu taka rozbieznosc cen u mnie jest na ebayu z UK za 50 euro(link wyzej) i niby to samo na amazonie za 100 euro,chyba nie ma roznych wersji albo podrobek
ktm950 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 @ghost ja wszelkie deklaracje producentów odnośnie trwałości produktów dzielę przez 2 i zwykle się sprawdza. Co do opinii o Souveranie - w pełni się zgadzam. Wosk totalnie doskonały i nawet jego słaba trwałość nie jest dla mnie minusem. Łatwość ścierania jest wręcz nierealna Z przyjemnością mógłbym go nakładać nawet po każdym myciu @menior są dwie wielkości - 3 oz i 8 oz. Może to stąd ta duża różnica w cenach? 1
menior Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 3 minuty temu, ktm950 napisał: @ghost ja wszelkie deklaracje producentów odnośnie trwałości produktów dzielę przez 2 i zwykle się sprawdza. Co do opinii o Souveranie - w pełni się zgadzam. Wosk totalnie doskonały i nawet jego słaba trwałość nie jest dla mnie minusem. Łatwość ścierania jest wręcz nierealna Z przyjemnością mógłbym go nakładać nawet po każdym myciu @menior są dwie wielkości - 3 oz i 8 oz. Może to stąd ta duża różnica w cenach? No wlasnie nie,w obu przypadkach sloiczek 89 ml
Rekomendowane odpowiedzi