dragster Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Potrzebny szampon o neutralnym PH, bez wosku i bez zbędnego marketingu. Gęsty koncentrat. Butelka 3 - 5 l. Będzie używany do mycia ręcznego i do pianownicy. Na portalu aukcyjnym mam dwa typy: - Nerta Carshampoo 20%, klasyczny neutralny, 5l, - Carvalet, szampon myjący 5l, kolor zielony. Jeśli ktoś używał lub może polecić coś podobnego, z góry dziękuję
R3AVER Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Jaki szampon do jak najlepszego domycia lakieru niezabezpieczonego żadnym LSP przed aplikacją wosku??? Czytając wątek wielokrotnie przewijał się żółty FX, będzie ok? Do bieżącej pielęgnacji mam Sleek premium od Shiny, creamy od Softa Do odtykania sealantów/woskow mam double sour foam and shampoo od Shiny i Neoxala 737
Strus Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Będzie Ok. Alternatywą może być Utracout Shampoo + ale jest sporo droższy.
R3AVER Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Ultracoata widzę że są tylko 500ml i 5l W porównaniu do FX jakoś przepaści cenowej nie ma FX 500 ml - 29.99 Ultracoat 34.99 Oczywiście patrząc na cenę litrowej butelki FX - 39.99 to już jednak spora różnica 1
Strus Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Litrowy FX za 33 można kupić bez problemu wić jednak różnica jest spora. 1
gprzesniak Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 W dniu 9.04.2023 o 17:08, AndrewZS napisał(a): @Streat Ultracoat Shampoo+ jest cytrusowy i pisałem z pamięci Najlepsze cytrusy w detailingowych klimatach. Bardzo dobry szampon z rewelacyjnym poślizgiem. Jedyny minus to gęsta konsystencja i trudne wypłukiwanie z kubeczka z miarką. 1 1
Moderator Streat Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 17 godzin temu, dragster napisał(a): Będzie używany do mycia ręcznego i do pianownicy. Ewocar bardzo fajny szampon i mozna uzywac w pianownicy 1 1
krzysiek555 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Co jest na topie do mycia powłok?
Strus Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 3 minuty temu, krzysiek555 napisał(a): Co jest na topie do mycia powłok? A przeczytałeś chociażby poprzednią stronę wątku?
krzysiek555 Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 18 minut temu, Strus napisał(a): A przeczytałeś chociażby poprzednią stronę wątku? Tak mistrzu nawet więcej Sprecyzuje Ci żebyś się nie denerwował, Przez ostatni rok używałem kwaśnych reset, Clentech, artic, i szukam coś kwaśnego.
menior Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Godzinę temu, krzysiek555 napisał(a): Co jest na topie do mycia powłok? Jak z kwasnych to Elite Detailer 3
ichris Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 Co polecicie po Valet Pro Poseidon? Lubię ten szampon i waham się czy jest sens zmieniać na inny czy kupić ten sam ponownie ale myślę, że mogło pojawić się na rynku coś nowocześniejszego
Dystrybutor e36ace Opublikowano 3 Maja 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 @ichris Poseidon na rynku jest bardzo dłuuugo i od tego czasu pojawiło się sporo nowych i ciekawych szamponów
ichris Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 4 godziny temu, e36ace napisał(a): @ichris Poseidon na rynku jest bardzo dłuuugo i od tego czasu pojawiło się sporo nowych i ciekawych szamponów Mnie przekonał do swoich właściwości. Kupiłem go no nowego auta i pięknie dawał radę. A jak po nim zastosowałem ssw to już w ogóle była petarda. Co byś polecił w zamian poseidona? Wstępnie myślę o Ultracoat zarówno pianie jak i szamponie. Nie chciałbym jednak zbyt agresywnego zestawu. Nie mam żadnych powłok jednak auta nie zapuszczam. Wystarczy coś na poziomie VP tylko lepsze
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Maja 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 6 godzin temu, ichris napisał(a): Mnie przekonał do swoich właściwości. Kupiłem go no nowego auta i pięknie dawał radę. A jak po nim zastosowałem ssw to już w ogóle była petarda. Co byś polecił w zamian poseidona? Wstępnie myślę o Ultracoat zarówno pianie jak i szamponie. Nie chciałbym jednak zbyt agresywnego zestawu. Nie mam żadnych powłok jednak auta nie zapuszczam. Wystarczy coś na poziomie VP tylko lepsze A coś z rinseless brałeś pod uwagę?
DZIADZIA Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 @ichris pojawi się na kanale szampon, który mnie zmiażdżył Niestety nie mogę teraz zdradzić przed publikacją, ale.... https://www.facebook.com/groups/860279641182987/permalink/1357627704781509/ 1
ichris Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 @e36ace - brałem ale nie mogę się przekonać do zakupu gąbki za 180zł. Tzn. mogę sobie kupić ich kilka no ale jednak nie... Do nowego auta kilka lat temu kupiłem Car Pro Hand Wash MF i bardzo lubię tą rękawice. Właśnie zamówiłem nową za 6 dyszek. Będzie na kolejne kilka lat. Inna sprawa, że perspektywa samego oprysku bez zabawy z myjką i pianą, która mam wrażenie guzik daje jest cholernie kusząca... Samo wyjęcie myjki, podłączenie wszystkiego, złożenie, posprzątanie, przepłukanie zajmuje czas... Dużo czasu. @DZIADZIA kiedy się pojawi ;)? Bo widzę, że niektórzy już 5 tygodni czekają zniecierpliwieni
yas Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 14 godzin temu, DZIADZIA napisał(a): @ichris pojawi się na kanale szampon, który mnie zmiażdżył Niestety nie mogę teraz zdradzić przed publikacją, ale.... https://www.facebook.com/groups/860279641182987/permalink/1357627704781509/ Andy , tak sie qwa nie robi, jak masz cos rewolucyjnego, co uwazasz , ze wymiata, to daj to teraz , a nie w polowie sezonu, czy za pol roku w zimie, poprzestawiaj to , bo inaczej to raczej ma slaby sens. dzieki za filmy'robote. Jest GUUUUT,!!jak mawiala jedna niemka po spotkaniu z uchodzcą w basenowej przebieralni 5
analyzator Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 @DZIADZIA pełna zgoda jak towar jest aż tak dobry to nie buduj proszę napięcia 4
ral6014 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2023 Szampon to tylko niewielki fragment układanki, jaką jest pielęgnacja auta.
DZIADZIA Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 22:49, yas napisał(a): Andy , tak sie qwa nie robi, jak masz cos rewolucyjnego, co uwazasz , ze wymiata, to daj to teraz , a nie w polowie sezonu, czy za pol roku w zimie, poprzestawiaj to , bo inaczej to raczej ma slaby sens. dzieki za filmy'robote. Jest GUUUUT,!!jak mawiala jedna niemka po spotkaniu z uchodzcą w basenowej przebieralni Dlatego pojawi się w wakacje i to tego roku 1 1
analyzator Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2023 @DZIADZIA nie fajnie. Akurat mi się rinsless kończy, sezon wystartował. Dawaj premierę
biedrona32 Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 Cześć, A jakie opinie macie o szamponie Soft99 Creamy Shampoo?Aktualnie Neoxal 737 niedostępny, coś innego fajnego polecacie na nowy lakier z woskiem?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi